See also:
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 14.01.2014 - Ungarns opposisjon samler seg før valget
» 08.11.2013 - Jødehatet øker raskest i Frankrike og Ungarn
» 04.11.2013 - Protestantisk kirke avduker fasciststatue i Ungarn
» 01.10.2013 - Ungarn vil forankre lave strømpriser i grunnloven
» 03.05.2013 - Jødisk verdenskongress til Ungarn "i solidaritet"
» 18.04.2013 - EU truer med sanksjoner mot Ungarn
» 12.03.2013 - Varskurop om diktaturtendenser i Ungarn











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Rapportforfatter Rui Tavares (v) og Ungarns statsminister Viktor Orbán i EU-parlamentet i dag
© EU-parlamentet/Kureren
Politikk | Samfunn - Ungarn

"Ungarn fornærmet over EUs kritikk"

Ungarns statsminister Viktor Orbán på en pressekonferanse i Strasbourg i dag

© EU/Kureren
Kureren, 2. juli 2013
- Ungarns omstridte statsminister Viktor Orbán måtte i dag forsvare seg i EU-parlamentet, der hans regjering anklages for å begrense grunnleggende borgerrettigheter. Orbán sa at anklagene fra EU var en fornærmelse for alle ungarske borgere.

Under debatten i EU-parlamentet i Strasbourg i dag, var rapporten om tilstanden for rettssikkerheten i Ungarn et av de heteste temaene. Rapporten fra parlamentets justiskomité ble forfattet av Rui Tavares og drøftet de kontroversielle grunnlovsendringene som regjeringen Orbán har innført i Ungarn. Grunnlovsendringene begrenser blant annet grunnlovsdomstolens myndighet og sementerer de politiske prioriteringene til regjeringspartiet Fidesz også etter at de en gang taper regjeringsmakten.

Tavares-rapporten påpekte svært mange kritikkverdige forhold som følge av regjeringens grunnlovsendringer. Den ga også råd om at regjeringspartiet Fidesz i større grad burde søke samarbeid med opposisjonen, på tross av at det for tiden har et to tredels flertall i parlamentet i Budapest.

Da Tavares-rapporten ble kjent for halvannen uke siden, skapte den stor irritasjon i partiet Fidesz. Fidesz' medlemmer i Det europeiske parlamentet kalte rapporten "et diktat fra Europas venstreorienterte partier" og statsminister Orbán annonserte at han ville reise til Strasbourg for å tale Tavares imot.

I dag ble Tavares-rapporten lagt frem for EU-parlamentarikerne for avstemning etter en debatt om situasjonen i Ungarn. Tavares innledet debatten og fremla sin kritikk av situasjonen i landet, der han gjentok at grunnleggende demokratiske rettigheter var truet. Deretter gjentok også EU-kommisjonens president, José Manuel Barroso, anklagene mot Ungarns regjeringsparti.

Orbán gikk i sin påfølgende tale høyt ut mot rapporten, uten selv å gå inn på noen av de omstridte grunnlovsendringene. Ifølge Orbán, var beskyldingene om at grunnleggende demokratiske rettigheter er truet i Ungarn "fornærmende og fullstendig urettferdige" for alle ungarske borgere.

Den ungarske statsministeren sa seg svært irritert over at resten av Europa ikke klarte å finne anerkjennende ord for de anstrengelsene og fremskrittene som ble gjort i Ungarn. Ifølge Orbán, hadde han i løpet av de tre siste årene ledet landet ut av en dyp økonomisk krise, og dette var det ingen som la merke til.

Den påfølgende debatten påviste stor uenighet i EU-parlamentet. Flere talere fra blokken for de høyrepopulistiske partiene i Europa forsvarte partikammeratene fra Fidesz, og kalte rapporten "politisk motivert" og et bestillingsverk fra venstresiden. Parlamentarikere fra de europeiske sosialdemokratene, grønne og liberale gikk derimot sterkt ut mot Orbán og "den farlige trenden" med å fjerne Ungarn fra europeiske kjerneverdier.

De fleste EU-parlamentarikerne var likevel enige om at EU-avtaleverket ikke har gode nok verktøy for å reagere dersom et medlemsland bryter med verdiene i EU, som blant annet inkluderer grunnlegende demokratiske rettigheter og rettssikkerhet. Men mange påpekte også at parlamentet var dobbeltmoralsk når det i så sterk grad kritiserte den negative utviklingen i Ungarn og overså liknende problemer i andre medlemsland.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no