See also:
» 26.03.2014 - En av fire unge i Spania har ikke råd til mat
» 18.03.2014 - Catalonia: 60 prosent ønsker løsrivelse fra Spania
» 01.03.2014 - Forslag om totalt protestforbud i Madrid sentrum
» 21.02.2014 - Spania: ETA begynner frivillig avvæpning
» 25.04.2013 - 27 % ledighet i Spania: Regjeringen er "optimistisk"
» 14.02.2013 - Mulig slutt på tvangsutkastelser i Spania
» 30.01.2013 - Millioner europeere rammes av nyfattigdom
» 27.12.2012 - Starte en bedrift er lettere i Afrika enn i SpaniaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Cándido Méndez, leder for den spanske fagforeningen UGT
© Kureren/UGT
Økonomi | Politikk - Spania

Spansk kriseprogram "er en total fiasko"

Spanias regjeringssjef Mariano Rajoy

© Kureren/PP
Kureren, 8. februar 2013
- Med en eksploderende arbeidsløshet og sosial krise konkluderer den spanske fagforeningen at kriseprogrammet er en "total fiasko" og forlanger en folkeavstemning om den økonomiske kursen. "Ingen av regjerings mål er nådd," hevdes det.

Fagforeningsleder Cándido Méndez raser mot regjeringen i Madrid og hevder at arbeidsmarkedsreformene i landet er et villspor. Méndez leder landsforbundet UGT og truer med å avslutte samarbeidet med den konservative regjeringen til Mariano Rajoy ett år etter at reformene ble satt i kraft.

Ifølge Méndez "viser datagrunnlaget entydig at arbeidsmarkedsreformen har vært en fiasko og at ingen av målene som regjeringen satte seg har blitt oppfylt. Den har verken beskyttet sysselsettingen eller bidratt til at antall oppsigelser har blitt redusert, men tvert imot har den vært et verktøy for å forverre den økonomiske og sysselsettingsmessige situasjonen i landet vårt," tordner UGT-lederen.

Méndez minner om at det i løpet av 2012 ble 822.000 færre sysselsatte i Spania totalt. "2012 ble det andre året noensinne at det totale antallet sysselsatte ble redusert." Forrige gang dette skjedde var i kriseåret 2009.

Men, som fagforeningslederen påpeker, i 2009 var den økonomiske krisen på sitt verste og Spanias nasjonalprodukt (BNP) ble redusert med hele 3,7 prosent. Den økonomiske nedgangen i 2012 var langt mildere, med 1,4 prosent negativ vekst. "For hvert prosentpoeng økonomien falt i 2009, falt sysselsettingen med 370.000 personer, mens den i 2012 ble redusert med 587.600 personer for hvert prosentpoeng økonomien falt," regner Méndez ut. Han konkluderer med at det dramatiske sysselsettingsfallet i 2012 dermed må være et resultat av arbeidsmarkedsreformen.

Méndez påpeker at de sosiale og økonomiske problemene i Spania har lite å gjøre med reguleringen av arbeidsmarkedet og at det derfor ikke var der det var nødvendig å reformere. Tvert imot er det sparepolitikken og mangelen på økonomisk aktivitet som er årsaken til den forlengede krisen, ifølge UGT-lederen.

"Enten satser vi på en gjenreisning av den økonomiske aktiviteten slik at vi kan øke den nasjonale etterspørselen, eller så vil vi ikke klare å krype ut av det økonomiske, sosiale og sysselsettingsmessige nåløyet," konkluderer Méndez.

UGT har siden i fjor høst hatt kravet om en folkeavstemning i Spania som sitt fremste mål. Fagforeningen krever at det stemmes over den økonomiske politikken i landet. Da Rajoy ble valgt til Spanias nye regjeringssjef i november 2011, var ingen av de smertefulle tiltakene på det konservative partiets agenda.

Rajoy beskyldes tvert imot for grove løgner i valgkampen. Det konservative partiet lovte blant annet ikke å svekke kjøpekraften til pensjonistene, ikke å øke merverdiavgiften og å senke skattetrykket for spanske bedrifter. Rajoy måtte gå tilbake på alle disse løftene allerede innen ett år etter at han ble valgt av et stort flertall av spanjolene. Nå er rundt 75 prosent av spanjolene misfornøyd med Rajoy og politikken hans.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no