Mer om Kina i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Kina
» "Kinesiske investorer ikke så ille som antatt"

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Kina, toppsaker
» Vietnam sensurerer 35-årsjubileet for krigen med Kina
» Filippinenes president: "Asia er på randen av verdenskrig"
» Kinas elite gjemmer pengene sine i skatteparadiser
» Kina registrerer sin laveste vekst på 14 år
» Norge bøyer av for Kina under Dalai Lamas besøk
» Kina ønsker frihandelsavtale med EU
» Kinas kommunistparti avskaffer arbeidsleirene
» Nå meisles Kinas kurs for de neste fem årene
» Kina bruker 2000 ansatte for å overvåke Internet
» Turistlov påbyr kinesere å oppføre seg i utlandet
» Kinas superrike griper etter makten
» Kina blir verdens største oljeimportør i løpet av 2013


Politikk
Vietnam sensurerer 35-årsjubileet for krigen med Kina

Kureren, 12. februar 2014 - Vietnamesiske medier har blitt merkverdig tause kort tid før 35-årsdagen for den svært blodige grensekrigen mellom Kina og Vietnam. Krigen ødela i mange tiår forholdene mellom de to nabolandene, og hvert jubileum har vanligvis fått bred dekning i nasjonale medier.
Politikk
Filippinenes president: "Asia er på randen av verdenskrig"

Kureren, 5. februar 2014 - Presidenten på Filippinene, Benigno Aquino, sammenlikner dagens situasjon i Øst-Asia med forholdene i Europa rett før Andre verdenskrig. Han advarer særlig mot Kinas aggressive utenrikspolitikk. Også Japan har nylig advart mot krigsfaren i regionen.
- Skatteparadiser - Økonomi
Kinas elite gjemmer pengene sine i skatteparadiser

Kureren, 22. januar 2014 - Lekkasjer fra flere dokumenter avslører at kinesiske forretningsmenn og landets politiske elite gjemmer formuene sine i skatteparadiser. Blant disse er svogeren til nåværende president Xi Jinping, samt sønnen og svigersønnen til tidligere statsminister Wen Jiabao.
Økonomi
Kina registrerer sin laveste vekst på 14 år

Kureren, 20. januar 2014 - Kinas økonomi vokste med 7,7 prosent i fjor. Selv om dette er 0,2 prosent høyere enn forventet, er fjorårets vekst den laveste i landet på 14 år, viser nye tall fra kinesiske myndigheter. Også Kinas eksport sank overraskende i fjor.
Politikk
Norge bøyer av for Kina under Dalai Lamas besøk

Kureren, 13. januar 2014 - Dalai Lama er invitert til Norge i mai i forbindelse med at det er 25 år siden han fikk Nobels fredspris. I helgen var hans representant i Norge for å forbedre norgesbesøket. Men han fikk ikke møte representanter for den norske regjeringen, som åpenbart ikke ønsker å irritere Kina.
Økonomi
Kina ønsker frihandelsavtale med EU

Kureren, 21. november 2013 - Det som kan bli verdens største frihandelssone sto ikke på den offisielle agendaen under toppmøtet mellom Kina og EU i Beijing. Men med en foreløpig isfront mellom Brussel og Washington, var det nettopp dette Kinas toppledere mest ønsket å drøfte med europeerne.
Politikk | Samfunn
Kinas kommunistparti avskaffer arbeidsleirene

Kureren, 15. november 2013 - For første gang har det kinesiske kommunistpartiet lagt frem et program der det forplikter seg til de universale menneskerettighetene. Sentralkomiteen vil konkret avskaffe arbeids- og omskoleringsleirene, redusere bruken av dødsstraff og styrke eiendomsretten.
Politikk
Nå meisles Kinas kurs for de neste fem årene

Kureren, 11. november 2013 - Fremtiden for over 1,3 milliarder kinesere avhenger av hva eliten i verdens største og mektigste politiske organisasjon bestemmer i disse dager. Midt i stort hemmelighold, staker det kinesiske kommunistpartiet (KKP) nå ut politikken for de neste fem årene.
Samfunn
Kina bruker 2000 ansatte for å overvåke Internet

Kureren, 7. oktober 2013 - Mer enn to tusen offentlig ansatte i Kina jobber daglig med å overvåke nettet. Både i landet og i utlandet. Oppdraget deres er å analysere og samle negative meninger om regimet. Dette er første gang myndighetene i Beijing gir en oversikt over dimensjonen av den statlige nettovervåkningen.
Reise | Samfunn
Turistlov påbyr kinesere å oppføre seg i utlandet

Kureren, 26. september 2013 - Neste uke trer den første loven som regulerer det kinesiske reiselivet i kraft. Først og fremst bedrer den forbrukerrettighetene til kineserne, som nå er blitt verdens største reiselivsmarked. Men den påbyr også kinesiske turister å oppføre seg i utlandet.
Økonomi
Kinas superrike griper etter makten

Kureren, 11. september 2013 - Intet sted øker antallet dollarmilliardærer så raskt som i Folkerepublikken Kina. Nå er det 315 av dem, 64 flere enn i fjor. Og milliardærene er i stor grad medlemmer av kommunistpartiet og søker maktposisjoner. 153 dollarmilliardærer er medlemmer i parlamentet eller den rådgivende forsamlingen.
Økonomi
Kina blir verdens største oljeimportør i løpet av 2013

Kureren, 21. august 2013 - Energibehovet til den kinesiske økonomien er så stort at den asiatiske giganten etablerer seg som verdens største importør av olje i løpet av oktober 2013. Dermed tar Kina over denne rollen fra USA, noe amerikanerne for øvrig ser på som en suksess.
Økonomi
Kinas første kommersielle frakt over Nordøstpassasjen

Kureren, 12. august 2013 - For første gang har et kommersielt kinesisk frakteskip lagt ut på ruten gjennom Arktis for å nå Europa. Skipet ventes å korte ned reisetiden med 15 dager på den rundt 4.000 km kortere ruten gjennom Nordøstpassasjen, som vil føre den nedover norskekysten.
Økonomi
Overraskende nedtur for Kinas eksport

Kureren, 10. juli 2013 - Eksporttallene fra Kina overrasker. Eksperter hadde ventet en fortsatt solid vekst for den kinesiske eksporten, men den sank derimot bratt med 3,1 prosent i juni. Fallet reflekterer en tilbakegang i verdenshandelen, forklarer kinesiske myndigheter.
Samfunn
Kina lovfester plikt til å besøke sine eldre

Kureren, 2. juli 2013 - En ny lov i Kina gir de eldre rett til å kreve "regelmessige besøk" av sine barn. Avkommet plikter nå å sørge for "de åndelige behovene" til sine eldre foreldre, og dette inkluderer å besøke dem eller i det minste å holde en jevn kontakt.

» 26.06.2013 - Titalls døde etter uro i Xinjiang i Kina
» 24.06.2013 - Kineserne vil ha luksusturisme
» 13.05.2013 - Kina og Sveits enige om frihandelsavtale
» 10.05.2013 - Kina vil mekle mellom Israel og Palestina
» 06.05.2013 - Kina øver på visumfrihet, med Seychellene
» 17.04.2013 - Kina forbyr media å publisere informasjon fra utlandet
» 15.04.2013 - Island først i Europa med kinesisk frihandelsavtale
» 05.04.2013 - "Kinesiske turister bruker mest penger"
» 02.04.2013 - Kina bekrefter to dødsfall av nytt influensavirus
» 27.02.2013 - Prominente kinesere krever menneskeretter
» 12.02.2013 - Kina forarget over nordkoreansk prøvesprengning

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no