See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 15.11.2013 - Kinas kommunistparti avskaffer arbeidsleirene
» 07.10.2013 - Kina bruker 2000 ansatte for å overvåke Internet
» 26.09.2013 - Turistlov påbyr kinesere å oppføre seg i utlandet
» 02.07.2013 - Kina lovfester plikt til å besøke sine eldre
» 17.04.2013 - Kina forbyr media å publisere informasjon fra utlandet
» 27.02.2013 - Prominente kinesere krever menneskeretterChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Kinesiske forskere har identifisert et nytt influensavirus som har hoppet fra fugl til menneske
© WHO/Kureren
Samfunn | Viten - Kina

Kina bekrefter to dødsfall av nytt influensavirus

Kureren, 2. april 2013 - Kinesiske myndigheter har bekreftet at et nytt, hittil ukjent fugleinfluensavirus, H7N9, sprer seg i landet. Hittil er det registrert to dødsfall og et alvorlig sykdomstilfelle relatert til det nye viruset.

To menn i Shanghai skal ha dødd av influensaviruset H7N9. Videre bekrefter kinesiske myndigheter at en kvinne er alvorlig syk som følge av viruset. De tre hadde ingen relasjon til hverandre, heter det.

Det er fortsatt fullstendig uavklart om H7N9 kan smitte fra ett menneske til et annet. H7N9 er et fugleinflusavirus, og siden de tre smittede ikke hadde noen relasjon, er det mulig at de ble smittet i direkte kontakt med fugl eller andre dyr.

Det nye viruset ble identifisert av kinesiske forskere etter at de måtte utelukke andre, sannsynligere infeksjoner hos de avdøde. Prøvene var negative på H3N2-influensaviruset, som dukket opp i år og er det vanligste i omløp for tiden. Likeledes var det med prøver for H5N1-fugleinfluensaen, som herjet for ti år siden, og med det aggressive koronaviruset - et forkjølelsesvirus - som dukket opp i Saudi-Arabia i fjor og allerede har krevd 11 dødsfall.

I samråd med Verdens Helseorganisasjon (WHO) bekreftet kinesiske myndigheter at den dødelige infeksjonen skyldtes fugleinfluensaviruset H7N9. Viruset har vært kjent fra fugler tidligere, men dette er første gang det dokumenteres at H7N9 hopper over til mennesker.

WHO melder at det første offeret var en 87 år gammel mann som døde av infeksjonen den 4. mars. Den andre, en 27 år gammel slakter fra Shanghai, døde seks dager senere. I går kom det frem at en kvinne som hadde vært i kontakt med kyllinger i den sentrale provinsen Anhui befinner seg i en kritisk tilstand.

Kinesiske myndigheter har så langt ikke opplyst om flere smittetilfeller. Det har derimot en lege i Nanjing, hovedstaden i Jiangsu-provinsen innenfor Shanghai. Legen, som synes å ville rope et varsku, publiserte en journal nettet som beskriver nok et tilfelle: En kvinne som ble langt inn på intensivavdelingen den 24. mars og plassert i karantene den 30. mars.

Rapporten fra Nanjing har i dag skapt bekymring i Kina, da den har gitt inntrykk av at kinesiske helsemyndigheter prøver å legge lokk på informasjon om sykdomsspredningen. Folk har fortsatt SARS-utbruddet for ti år siden i minne, der myndighetene gjorde alt de kunne for å skjule omfanget av utbruddet.

Ifølge avisen 'Shanghai Daily', har helsemyndighetene i byen, som først sa at det ikke var noen fare for smitte, besluttet å sette sykehusene i Shanghai i beredskap. Dermed må helsesentrene nå informere hver dag om nye mistenkte tilfeller.

I mellomtiden har eksperter sagt til Hong Kong-avisen 'South China Morning Post' at viruset synes å være mindre smittsomt enn andre av samme familie, men mer dødelig.

Også fra hovedstaden Beijing meldes det om økt årvåkenhet i forhold til fugleinfluensa, selv om det ikke er noen rapporter om smitte fra byen. Beijings sykehus har fått ordre om å sjekke mistenkelige tilfeller opp mot H7N9 og være i beredskap til å kunne bistå helsesentre i andre landsdeler ved behov.

Det finnes ingen vaksine mot det nye fugleinfluensaviruset, og heller ingen annen behandlingsform enn konvensjonell behandling av lungebetennelse.

Verdens Helseorganisasjon melder i dag at den nøye følger nøye med på utbruddet. Men organisasjonen sier også at det fortsatt er liten grunn til bekymring. Ingen av de 88 menneskene som har vært i kontakt med de diagnostiserte tilfellene har blitt smittet, heter det, og det er heller ikke funnet noen epidemiologisk sammenheng mellom de kjente tilfellene.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no