See also:
» 12.02.2014 - Vietnam sensurerer 35-årsjubileet for krigen med Kina
» 05.02.2014 - Filippinenes president: "Asia er på randen av verdenskrig"
» 05.12.2013 - Nord-Korea utvider tvangsarbeidsleirene
» 14.08.2013 - Nord- og Sør-Korea enige om å gjenåpne Kaesong
» 05.07.2013 - Nord- og Sør-Korea forhandler gjenåpning av grensepark
» 03.04.2013 - Nord-Korea stenger grensen for sørkoreanske arbeidere
» 02.04.2013 - Nord-Korea reaktiverer alle sine atomanlegg
» 26.03.2013 - Nord-Korea retter skytset mot mål i USA og Sør-KoreaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Nord-Koreas leder Kim Jong un (h)
© Nord-Korea/Kureren
Politikk - Nord-Korea | Kina

Kina forarget over nordkoreansk prøvesprengning

Kureren, 12. februar 2013 - Etter nattens nordkoreanske prøvesprengning av en atombombe har kinesiske myndigheter reagert uvanlig sterkt. Kina er Nord-Koreas viktigste allierte, men regjeringen i Beijing er sterkt imot det koreanske atomvåpenprogrammet.

Den nordkoreanske regjeringen meldt i dag tidlig stolt fra om "den tredje vellykkede underjordiske prøvesprengningen som ble foretatt nord i landet. Testen hadde blitt foretatt for å "forsvare landets suverenitet i møte med grufulle fiendtlige handlinger fra USA," ifølge en offisiell uttalelse fra regimet i Pyongyang.

Prøvesprengningen har utløst en global bølge av protest. Blant annet EU minner om at Nord-Korea bryter med sine internasjonale forpliktelser og flere FN-resolusjoner. EU fordømte testen "i aller sterkeste ordelag" og krevde at Nord-Korea "avvikler sitt atomvåpenprogram."

Også utenriksminister Espen Barth Eide fordømte prøvesprengningen "på det sterkeste" i en pressemelding i dag. "Vi er bekymret for hvilke konsekvenser dette kan få for den regionale sikkerheten i Asia," sier Eide. "Nord-Korea står alene. Aggressive handlinger som prøvesprengninger er, hjelper verken Nord-Korea eller det nordkoreanske folk," legger utenriksministeren til.

Og Nord-Korea står virkelig alene. Selv landets viktigste allierte, den mektige naboen Kina, har i uvanlig sterke ordelag tatt avstand fra prøvesprengningen. Testen hadde blitt foretatt "i strid med den allmenne opposisjonen til det internasjonale samfunnet," het det i en offisiell uttalelse fra utenriksministeriet i Beijing.

"Den kinesiske regjeringen motsetter seg denne hendelsen med fasthet," heter det utvetydig.

Ifølge kineserne følger Beijing et mål om nedbygging av atomvåpen og en freds- og stabilitetspolitikk på den koreanske halvøya og er sterkt imot en videre spredning av atomvåpen. "Vi maner Nord-Korea til å respektere sine forpliktelser til atomnedrustning og å avstå fra ethvert steg som ytterligere han forverre situasjonen," heter det i uttalelsen.

Protesten til kinesiske myndigheter likner i form og innhold protestene fra andre land. Beijing krever at Nord-Korea slutter med provokasjonene og oppfordrer andre aktører til "å reagere med kaldt hode" for ikke å tilspisse situasjonen. Kina krever, i likhet med andre, at seksnasjonsforhandlingene, som inkluderer USA, settes i gang igjen.

Sør-Korea har bedt om et ekstraordinært møte i FNs sikkerhetskomité senere i dag. Der vil det trolig herske stor enighet om å fordømme prøvesprengningen.

Nord-Korea gjennomførte like før klokken 12 lokal tid tirsdag en atomprøvesprengning. Sprengningen skal ha blitt utført nordøst i landet, på samme sted som prøvesprengningene i 2006 og 2009. Seismiske observasjoner tilsier at bomben var noe kraftigere enn de to som tidligere er blitt sprengt.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no