See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 15.11.2013 - Kinas kommunistparti avskaffer arbeidsleirene
» 07.10.2013 - Kina bruker 2000 ansatte for å overvåke Internet
» 26.09.2013 - Turistlov påbyr kinesere å oppføre seg i utlandet
» 02.07.2013 - Kina lovfester plikt til å besøke sine eldre
» 17.04.2013 - Kina forbyr media å publisere informasjon fra utlandet
» 02.04.2013 - Kina bekrefter to dødsfall av nytt influensavirus











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Samfunn - Kina

Prominente kinesere krever menneskeretter

Idag ble den 31. folkekongressen i Kina stengt i forberedelse for neste ukes 32. sesjon

© Xie Huanchi/Folkekongressen/Kureren
Kureren, 27. februar 2013
- 100 prominente kinesere har i et åpent brev til kommunistpartiet krevd at neste ukes folkekongress vedtar omfattende reformer, særlig hva angår menneskeretter. Kina må ratifisere FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter, kreves det.

De 100 modige aktivistene inkluderer mange kjente akademikere, journalister, advokater, økonomer og tidligere partifunksjonærer. De har alle underskrevet et åpent brev til den nye ledelsen i Kina, som ifølge kilder i Hong Kong skal sirkulere på websider som er tilgjengelige i Kina.

Hovedkravet til de 100 intellektuelle er at Kina ratifiserer FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter. Konvensjonen er en hovedkomponent i FNs menneskerettspolitikk, og den forplikter landene som har ratifisert den til å respektere en lengre liste med kjernerettigheter, inkludert individuelle og politiske rettigheter som talefrihet, forsamlingsfrihet og retten til en rettferdig domsprosess.

Myndighetene i Beijing undertegnet FN-konvensjonen allerede i 1998, men Kinas folkeforsamling har fortsatt ikke ratifisert den - som ett av svært få land i verden.

Protestbrevet er rettet direkte til kommunistpartiets årlige folkekongress, som begynner 5. mars og som skal velge partiets nye leder, Xi Jinping, til Kinas nye president. Det er opp til folkekongressen å ratifisere FN-konvensjonen.

"Siden Kina signerte FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter har reformen og åpningen mot utenomverden styrket seg, byggingen av en rettsstat har gått fremover, man har blitt mer oppmerksom på generelle rettigheter, og det sivile samfunnet holder på å utvikles. Tiden er dermed riktig for at Kina ratifiserer konvensjonen," står det i det åpne brevet.

Ifølge Det kinesiske medieprosjektet, et prodemokratisk forum i Hong Kong, er "språket i det åpne brevet balansert og konstruktivt og trekker frem Kinas tidligere fremskritt hva angår menneskeretter, inkludert det kinesiske kommunistpartiets tidligere løfte om å 'kjempe for menneskeretter og frihet'."

Ifølge samme kilde hadde brevskriverne egentlig en avtale om å få brevet på trykk i en av Kinas ledende dagsaviser på torsdag. "Myndighetene ble imidlertid klar over brevet sent på mandag," og dermed måtte forfatterne publisere det tidligere og spre budskapet via Internett.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no