Mer om Kenya i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Kenya, toppsaker
» Afrikanske land begynner å forlate FN-domstol
» Krypskyting av neshorn "blir umulig" i Kenya
» Kenyatta: "Vi har vunnet over angriperne"
» Terrorangrepet i Kenya var varslet på forhånd
» Rettssaken mot Kenyas visepresident starter i Haag
» Kenyatta må i retten over krigsforbrytelser
» Kenyatta tatt i ed som Kenyas president
» Kenyatta vinner hårfint i Kenya
» Nervøst i Kenya etter langsom stemmeopptelling
» Mot spennende opptelling i Kenya
» Observatører roser valgforberedelsene i Kenya


Politikk | Samfunn
Afrikanske land begynner å forlate FN-domstol

Kureren, 18. oktober 2013 - Det lille afrikanske diktaturet Ekvatorial-Guinea overrasket i dag ved å annonsere at landet trekker seg fra samarbeidet med Den internasjonale straffedomstolen (ICC). Landet ber alle afrikanske land om å gjøre det samme fordi domstolen behandler afrikanere som "slaver".
Viten
Krypskyting av neshorn "blir umulig" i Kenya

Kureren, 17. oktober 2013 - Kenyanske parkvoktere forbereder nå en teknologirevolusjon som skal gjøre det "umulig" for krypskytere å slakte flere neshorn. De skal implantere mikrobrikker i hornene til alle landets neshorn, i tillegg til at det tas DNA-prøver av alle dyrene.
Samfunn
Kenyatta: "Vi har vunnet over angriperne"

Kureren, 24. september 2013 - Kenyas president Uhuru Kenyatta sier i en tv-overført tale at kampen mot al Shabab terroristene, som forskanset seg fire dager i kjøpesenteret Westgate, nå er avsluttet. "Vi har kastet skam og vunnet over angriperne," sa Kenyatta, og opplyste at 11 antatte terrorister er tatt i live.
Samfunn
Terrorangrepet i Kenya var varslet på forhånd

Kureren, 22. september 2013 - Kenya gjennomlever sitt verste terrorangrep på 15 år, med islamistiske al Shabab i kontroll over kjøpesenteret Westgate i Nairobi. Men angrepet var varslet på forhånd, og flere ambassader i Nairobi advarte mot å besøke Westgate. Likevel var sikkerheten dårlig.
Samfunn
Rettssaken mot Kenyas visepresident starter i Haag

Kureren, 10. september 2013 - Kenyas visepresident William Ruto var i dag i Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag, der han anklages for forbrytelser mot menneskeheten. Ruto er den første politiske lederen som straffeforfølges mens han sitter ved makten. Saken mot Kenyas president Uhuru Kenyatta starter i november.
Politikk | Samfunn
Kenyatta må i retten over krigsforbrytelser

Kureren, 20. juni 2013 - På tross av et massivt press for å få stoppet rettsforfølgelsen av Kenyas nyvalgte president, Uhuru Kenyatta, berammet Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i dag rettshøringene mot ham. Kenyatta anklages for forbrytelser mot menneskeheten.
Politikk
Kenyatta tatt i ed som Kenyas president

Kureren, 9. april 2013 - Uhuru Kenyatta ble i dag tatt i ed som Kenyas president etter at høyesterett bekreftet at valgseieren hans hadde vært legitim. Flere afrikanske statsledere og titusenvis av mennesker var vitne til seremonien på det nasjonale fotballstadion i Nairobi.
Politikk
Kenyatta vinner hårfint i Kenya

Kureren, 9. mars 2013 - Det offisielle valgresultatet i Kenya har endelig blitt offentliggjort, og Uhuru Kenyatta har med knappe 50,7 prosent av stemmene klart å vinne presidentembetet allerede i første valgrunde. Den andre kandidaten, statsminister Raila Odinga, vil klage på angivelig valgfusk.
Politikk
Nervøst i Kenya etter langsom stemmeopptelling

Kureren, 7. mars 2013 - Etter fire dager med tekniske problemer og opptelling i Kenya, leder fortsatt presidentkandidaten Uhuru Kenyatta. Enkelte røster i partiet til motstanderen, statsminister Raila Odinga, snakker om valgfusk. Men observatører hevder at prosessen har vært ryddig.
Debatt | Politikk
Mot spennende opptelling i Kenya

Debatt, Kureren, 4. mars 2013 - Ettersom opptellingen i dag har startet, begynner valget i Kenya å bli spennende - ikke slik mange norske medier syntes å "ønske seg", men fordi det kan bli jevnt. I motsetning til det mange kommentatorer har manet frem, var det lite som tydet på at det skulle bli et voldelig valg.
Politikk
Observatører roser valgforberedelsene i Kenya

Kureren, 22. februar 2013 - Internasjonale valgobservatører har rost forberedelsene til neste måneds valg i Kenya. Valgkommisjonen har forberedt seg godt og det har hittil ikke vært tilløp til uro under valgkampanjene i landet. Lite tyder på en repetisjon av forrige valgs uroligheter.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no