See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 18.10.2013 - Afrikanske land begynner å forlate FN-domstol
» 20.06.2013 - Kenyatta må i retten over krigsforbrytelser
» 09.04.2013 - Kenyatta tatt i ed som Kenyas president
» 07.03.2013 - Nervøst i Kenya etter langsom stemmeopptelling
» 04.03.2013 - Mot spennende opptelling i Kenya
» 22.02.2013 - Observatører roser valgforberedelsene i KenyaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Uhuru Kenyatta under valgkampen (februar 2013)
© Uhuru Kenyatta campaign/Kureren
Politikk - Kenya

Kenyatta vinner hårfint i Kenya

Kureren, 9. mars 2013 - Det offisielle valgresultatet i Kenya har endelig blitt offentliggjort, og Uhuru Kenyatta har med knappe 50,7 prosent av stemmene klart å vinne presidentembetet allerede i første valgrunde. Den andre kandidaten, statsminister Raila Odinga, vil klage på angivelig valgfusk.

Issack Hassan, lederen av Kenyas uavhengige valgkommisjon, utropte i ettermiddag formelt Kenyatta til "den lovlig valgte presidenten av republikken Kenya." Valgkommisjonen har holdt folket i spenning i en uke, etter at tekniske problemer gang på gang forsinket det endelige resultatet. Men Kenyatta, sønn av Kenyas første president Jomo Kenyatta, har hele tiden ledet på opptellingen.

"Takk for all tålmodighet og støtte på veien," sa Kenyatta i seierstalen sin like etter kommisjonens kunngjørelse, der han aksepterte vervet som landets president. Kenyatta takket også valgkommisjonen for å ha arrangert "de frieste og mest rettferdige valgene i vårt lands historie."

Den påtroppende presidenten sa han var spesielt glad for at valget i Kenya denne gangen hadde gått så rolig for seg, på tross av dystre spådommer og en lang, nervepirrende opptellingsprosess.

"Vi gjorde vår plikt og møtte opp, vi stemte på fredelig vis, vi opprettholdt orden og respekt for lovene og vi klarte å bevare samholdet i samfunnet," sa Kenyatta. "Det er dette som er den egentlige seieren i dag. En seier for nasjonen vår. En seier som viser alle at Kenya endelig har blitt moden."

Kenyattas hovedmotstander, statsminister Raila Odinga, var ikke like fornøyd med valgkommisjonens arbeid i dag. Allerede for to dager siden ba han kommisjonen stanse opptellingen da partiet hans hevdet å ha bevis for valgfusk. Men dette ble tilbakevist av et dommerpanel.

Odinga gjentok i dag at han ikke aksepterte resultatene og at han hadde anket dem til kenyansk høyesterett. Statsministeren nevner en rekke eksempler på valgdistrikter der stemmeantallet var høyere enn antallet innskrevet i manntallet, og distrikter som ifølge ham var blitt talt to ganger.

"I denne forstand mener jeg vi skal la høyesterett avgjøre om resultatene som ble kunngjort av valgkommisjonen i dag var lovlige eller ikke," sa Odinga i en uttalelse. Men han understreket gang på gang at "vi må fortsette å forholde oss fredelig." Statsministeren ville på ingen måte oppfordre til demonstrasjoner men derimot la retten avgjøre striden.

Det var i kveld ingen rapporter fra Nairobi eller andre kenyanske byer om uro eller demonstrasjoner. Folk har fulgt oppfordringene fra Kenyatta, Odinga og valgkommisjonen om å forholde seg rolig.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no