See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 18.10.2013 - Afrikanske land begynner å forlate FN-domstol
» 20.06.2013 - Kenyatta må i retten over krigsforbrytelser
» 09.04.2013 - Kenyatta tatt i ed som Kenyas president
» 09.03.2013 - Kenyatta vinner hårfint i Kenya
» 04.03.2013 - Mot spennende opptelling i Kenya
» 22.02.2013 - Observatører roser valgforberedelsene i KenyaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Statsminister Raila Odinga besøkte kirken etter stemmegivningen
© Odinga Campaign/Kureren
Politikk - Kenya

Nervøst i Kenya etter langsom stemmeopptelling

Kureren, 7. mars 2013 - Etter fire dager med tekniske problemer og opptelling i Kenya, leder fortsatt presidentkandidaten Uhuru Kenyatta. Enkelte røster i partiet til motstanderen, statsminister Raila Odinga, snakker om valgfusk. Men observatører hevder at prosessen har vært ryddig.

Opptellingen av stemmene etter mandagens valg har gått mye saktere enn forventet. I går besluttet den uavhengige valgkommisjonen å starte opptellingen manuelt etter flere tekniske feil i det elektroniske systemet.

Til tross for problemene i opptellingen, har uavhengige valgobservatører fra den Europeiske Union (EU) og Cartersenteret i dag uttalt seg positivt om gjennomføringen av valget og den høye valgdeltakelsen - mer enn 70 prosent, ifølge valgkommisjonen.

Ifølge de stemmene som allerede er talt opp, leder visestatsminister Uhuru Kenyatta presidentvalget. Kandidaten - som er sønn av Kenyas første president, Jomo Kenyatta - har hittil fått 3,1 millioner stemmer, mens Odinga har fått 2,5 millioner. Da er stemmene i 132 av de 291 valgkretsene talt opp.

Holder resultatet seg, vil Kenyatta ha fått over 50 prosent av stemmene i første runde av valget. Dersom han også får nok stemmer fra de enkelte provinsene, ville det betydd at en runde nummer to, et stikkvalg mellom ham og Odinga, ikke blir nødvendig.

Men oppdateringen av resultatene fra valgkommisjonen har gått i stå, og etter som ventetiden øker, øker også nervøsiteten i Kenya. Noen av tilhengerne til Odingas parti har til og med begynt å snakke om valgfusk. Partiets mektigste mann etter Odinga, Kenyas visepresident Kalonzo Musyoka, har bedt valgkommisjonen om å stoppe stemmeopptellingen.

"Vi har bevis for at resultatene vi har mottatt har blitt manipulert," uttalte han i dag i Nairobi. Ifølge den uavhengige kenyanske avisen 'Standard', har Musyoka hevdet at, "i enkelte tilfeller har antall avgitte stemmer overskredet antallet registrerte velgere."

"På grunn av disse bekymringene, tror vi, som en koalisjon, at prosessen med opptellingen av stemmer mangler integritet og må stoppes", sa nestlederen for partiet Koalisjonen for Reform og Demokrati.

Men samtidig ba han om ro. Visepresidenten understreket at hans påstander ikke representerer "en oppfordring til massemobilisering," og at partikoalisjonen har "forpliktet seg til rettsstatsprinsipper. Vi ber alle kenyanere om ro, toleranse og fred," fremhevet han, med tanke på urolighetene rundt forrige valg.

Og i mellomtiden venter landet tålmodig - eller så tålmodig som mulig - på å få vite navnet på den neste presidenten etter valget på mandag, det første valget siden volden i slutten av 2007 og tidlig i 2008, der 1.300 kenyanere ble drept i etniske sammenstøt.

Men på dette tidspunktet er det ingen indikasjoner på at landet vil havne i samme situasjon som for seks år siden. Tvert i mot gir kenyanerne et godt eksempel på tålmodighet og tilbakeholdenhet. Dette til tross for forsinkelsene i opptellingen.

Valgkommisjonen antyder at det endelige resultatet kan ventes å bli offentliggjort i løpet av morgendagen.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no