See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 18.10.2013 - Afrikanske land begynner å forlate FN-domstol
» 22.09.2013 - Terrorangrepet i Kenya var varslet på forhånd
» 10.09.2013 - Rettssaken mot Kenyas visepresident starter i Haag
» 20.06.2013 - Kenyatta må i retten over krigsforbrytelserChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Kenyas president Uhuru Kenyatta og tidligere statsminister Raila Odinga besøker sårede etter Westgate-angrepet
© Kenya State House/Kureren
Samfunn - Kenya

Kenyatta: "Vi har vunnet over angriperne"

Kenyanere har stått i kø for å gi blod til de overlevende etter terrorangrepet på Westgate

© Kenya Red Cross/Kureren
Kureren, 24. september 2013
- Kenyas president Uhuru Kenyatta sier i en tv-overført tale at kampen mot al Shabab terroristene, som forskanset seg fire dager i kjøpesenteret Westgate, nå er avsluttet. "Vi har kastet skam og vunnet over angriperne," sa Kenyatta, og opplyste at 11 antatte terrorister er tatt i live.

"Kjære kenyanere. Vi har blitt hardt såret og føler stor smerte og store tap. Men vi har vært modige, forente og sterke. Kenya har blitt konfrontert med stor ondskap og har triumfert," sa presidenten i den tv-overførte talen i dag. Han annonserte videre en tre dagers landesorg.

Ifølge Kenyatta er nå kampene på Westgate avsluttet etter at kjøpesenteret i Nairobi var under kontroll av den somaliske terrorgruppen al Shabab i fire dager. Presidenten sa at det i løpet av terrorangrepet ble drept totalt 72 mennesker. Dette inkluderer 61 sivile som ble tatt som gisler av terroristene, samt seks tjenestemenn som falt i kamp og fem terrorister.

Det er imidlertid flere kilder i Nairobi som frykter at dødstallene fortsatt kan være høyere, og at flere sivile ofre vil bli funnet når man får gått gjennom ruinene etter kjøpesenteret. Dette vil bli et møysommelig arbeid, da bygningen på Westgate mer eller mindre kollapset etter flere eksplosjoner i løpet av de to siste dagene. Tre etasjeverk kollapset i løpet av siste døgn, ifølge Kenyatta.

Det er totalt 240 personer som skal være skadet etter terrorangrepet, ifølge presidenten, men også dette tallet kan stige. Det er fortsatt rundt 50 personer som er registrert som savnet, og som i verste fall kan være omkommet i gisseldramaet på Westgate, i tillegg til de 72 kjente dødsfallene.

Kenyatta opplyste også at det er 11 antatte terrorister som i dag ble tatt i live av kenyanske sikkerhetsstyrker og befinner seg i politiets varetekt. Arbeidet med å identifisere terroristene var allerede i gang, sa han. "Rettsmedisinske eksperter er i ferd med å fastslå nasjonaliteten til angriperne," sa Kenyatta, med referanse til de fem døde terroristene.

Presidenten lovte det kenyanske folket at terroristene ville bli trukket til ansvar for "den hodeløse ødeleggelsen, dødsfallene, smerten og lidelsen vi alle har gjennomgått som nasjon." Både terroristene som er tatt til fange og deres medsammensvorne, "samme hvor de er," vil bli trukket for retten, lovte Kenyatta.

Kampene i Westgate raste til like før presidenten i ettermiddag holdt sin forsinkede tale. Før dette hadde kenyanske myndigheter i morges allerede meldt om at hele bygningen var sikret og operasjonen var kommet til en ende. Men det var fortsatt minst én terrorist som deretter begynte å skyte på sikkerhetsstyrkene og true med å bruke sprengstoff. Nå synes det imidlertid som pm aksjonen er helt avsluttet.

Men det fryktes at det fortsatt kan være plantet flere bomber i kjøpesenteret, noe som vil vanskeliggjøre søkearbeidet etter flere sårede og omkomne.

Det er den islamistiske terrorgruppen al Shabab fra nabolandet Somalia som har tatt ansvar for terrorangrepet i Nairobi. Den somaliske ekstremistgruppen med bånd til al Qaida kontrollerte for få år siden det meste av somalisk territorium, men afrikanske fredsstyrker, blant dem etiopiske og kenyanske, har fordrevet al Shabab til enkelte mindre områder på landsbygda i Somalia. Derfra har de sverget å føre en terrorkamp mot særlig Kenya.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no