Mer om Brasil i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Brasil
» Rio de Janeiro: Det store hamskiftet

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Brasil, toppsaker
» Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien
» Brasil og EU samles om å skape nettuavhengighet fra USA
» Brasil kjøper jagerfly fra Sverige etter USA-spionasje
» Brasil: Ungdommen mener voldtekt er selvforskyldt
» Brasil utfordrer Google med ny, gratis e-post
» Brasil: "USA angriper global ytringsfrihet"
» Brasil planlegger Internett-uavhengighet fra USA
» Voldsomme sammenstøt etter nye protester i Brasil
» Brasil gir politibeskyttelse til Snowden-journalist
» Spionasjeskandale: Brasil truer med tiltak mot USA
» Brasils president tilbyr demonstrantene en folkeavstemning
» Dilma Rousseff klarer ikke å stoppe protestene i Brasil


Reise | Økonomi
Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien

Kureren, 2. april 2014 - Brasilianeres drøm om et storslått fotball-VM, som starter den 12. juni, ser ut til å ende opp mer beskjedent enn mange hadde forestilt seg. Turistene som var forventet til Brasil er nå nedjustert til halvparten, og den håpte effekten på økonomien ser også ut til å utebli.
- Snowden-avsløringene - Politikk
Brasil og EU samles om å skape nettuavhengighet fra USA

Kureren, 25. februar 2014 - Under toppmøtet mellom Brasil og EU i Brussel denne uken annonserte partene byggingen av en undersjøisk kommunikasjonskabel mellom Brasil og Portugal. Målet er å redusere avhengigheten av USA og hindre spionasje, noe selv Brasils president har vært offer for.
Politikk | Økonomi
Brasil kjøper jagerfly fra Sverige etter USA-spionasje

Kureren, 19. desember 2013 - Brasil vil kjøpe 36 Gripen NG jagerfly fra svenske Saab til en verdi av 4,5 milliarder dollar, eller rundt 27,5 milliarder kroner, etter at USA var favoritt til å levere. Vedtaket kommer etter at forholdet mellom Brasil og USA er skadet etter USAs spionasje mot Brasil.
Samfunn
Brasil: Ungdommen mener voldtekt er selvforskyldt

Kureren / Agência Brasil, 29. november 2013 - Drøyt fire av ti unge mellom 18 og 29 år i Brasil mener kvinner som kler seg på en utfordrende måte ikke kan beklage seg hvis de blir voldtatt, og i overkant av 10 prosent stiller seg likegyldige overfor slik vold, viser en ny undersøkelse.
Politikk | Samfunn
Brasil utfordrer Google med ny, gratis e-post

Kureren / Agência Brasil, 25. september 2013 - Som svar på amerikansk overvåkning har Brasil truet med å iverksette tiltak for å forbedre Internett-sikkerheten. Nå varsler regjeringen at den snart vil være klar med et trygt og gratis e-postsystem for alle brasilianere, som dermed kan slutte å bruke amerikanske tilbydere som Google eller Yahoo.
Politikk
Brasil: "USA angriper global ytringsfrihet"

Kureren / Agência Brasil, 24. september 2013 - Brasils president Dilma Rousseff brukte sin tale i FNs generalforsamling til å fordømme USAs internasjonale overvåkning, som er blitt avslørt det siste. Etter hennes mening er dette "et angrep mot staters suverenitet, et angrep på ytringsfriheten og et brudd på menneskerettene."
Politikk | Samfunn
Brasil planlegger Internett-uavhengighet fra USA

Kureren, 19. september 2013 - Brasil truet med tiltak mot USA da det ble kjent at amerikanerne hadde spionert på regjeringen og bedrifter i Brasil. Nå vil myndighetene i Brasil legge en dirkete sjøkabelforbindelse til Europa og presse Google og andre amerikanske nettselskaper til å sette opp servere innen Brasils grenser.
Politikk | Samfunn
Voldsomme sammenstøt etter nye protester i Brasil

Kureren, 9. september 2013 - Den sosiale konflikten i Brasil fra i sommer er langt fra en løsning. Denne helgen utartet protestene i landets største byer til voldelige sammenstøt, med titalls sårede og fengslede. Demonstrantene angrep feiringen av uavhengighetsdagen.
- Snowden-avsløringene - Politikk
Brasil gir politibeskyttelse til Snowden-journalist

Kureren, 4. september 2013 - Nye avsløringer om amerikansk spionasje mot Brasil fører til indignasjon i landet. Brasils senat undersøker nå påstandene og ber om politibeskyttelse for journalisten som avslørte spionasjeskandalen, The Guardians Glenn Greenwald, og kjæresten hans. Begge bor i Brasil.
- Snowden-avsløringene - Politikk
Spionasjeskandale: Brasil truer med tiltak mot USA

Kureren, 3. september 2013 - Den diplomatiske krisen mellom Brasil og USA tilspisser seg. Nye dokumenter viser at Brasils president Dilma Rousseff og regjeringen hennes ble spionert på av National Security Agency (NSA) i USA. Brasil mener at de nye avsløringene er en "skam" og vurderer strenge tiltak mot USA.
Politikk
Brasils president tilbyr demonstrantene en folkeavstemning

Kureren, 25. juni 2013 - Som et svar på protestbølgen i Brasil, har president Dilma Rousseff foreslått å holde en folkeavstemning om å etablere en grunnlovgivende forsamling. Denne forsamlingen skal, ifølge Rousseff, legge frem forslag for dyptgripende politiske reformer i landet.
Politikk
Dilma Rousseff klarer ikke å stoppe protestene i Brasil

Kureren, 24. juni 2013 - Etter 48 timers taushet, talte Brasils president Dilma Rousseff til folket i helgen, direkte gjennom alle landets tv- og radiokanaler, for å understreke viktigheten. Men svaret president Rousseff hadde til demonstrantene syntes ikke å være godt nok.
Politikk | Samfunn
Protestene i Brasil kom overraskende på alle

Kureren, 19. juni 2013 - Den voksende stormakten Brasil overrasket en hel verden med massive opptøyer, som raskt spredte seg til minst 20 byer i landet og mobiliserer titusener frustrerte brasilianere. Men hvorfor protesterer brasilianerne når det går dem bedre enn noen gang før?
Debatt
Leder: Protestene i Brasil og Tyrkia gir håp

Kureren, 19. juni 2013 - Bildene fra den voldsomme maktbruken mot demonstrantene i Tyrkia kan gi inntrykk av et stort tilbakeslag, men egentlig bør demonstrasjonene i Brasil og Tyrkia gi oss i Vesten et stort håp. De viser at folk, på tvers av kulturer, vil kreve sine demokratiske rettigheter når velstanden synes sikret.
Økonomi
Brasilianske Azevêdo skal lede WTO

Kureren, 7. mai 2013 - Brasilianeren Roberto Carvalho de Azevêdo blir den neste lederen av Verdens handelsorganisasjon (WTO). Azevêdo slo europeernes kandidat til posten, meksikaneren Herminio Blanco, og viste at BRIC-landene nå har internasjonal makt.

» 03.05.2013 - Brasil øker militærutgiftene med 480 prosent
» 05.12.2012 - Brasils oljeinntekter skal gå rett til skoleverket

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no