See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 25.09.2013 - Brasil utfordrer Google med ny, gratis e-post
» 19.09.2013 - Brasil planlegger Internett-uavhengighet fra USA
» 09.09.2013 - Voldsomme sammenstøt etter nye protester i Brasil
» 19.06.2013 - Protestene i Brasil kom overraskende på alle
» 05.12.2012 - Brasils oljeinntekter skal gå rett til skoleverketChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Statlig kampanje mot kvinnevold i Brasil
© GOVBA/Kureren
Samfunn - Brasil

Brasil: Ungdommen mener voldtekt er selvforskyldt

Miguel Fontes koordinerte undersøkelsen om brasiliansk ungdoms holdninger til seksualitet

© Ideia Sustentável/Kureren
Kureren / Agência Brasil, 29. november 2013
- Drøyt fire av ti unge mellom 18 og 29 år i Brasil mener kvinner som kler seg på en utfordrende måte ikke kan beklage seg hvis de blir voldtatt, og i overkant av 10 prosent stiller seg likegyldige overfor slik vold, viser en ny undersøkelse.

Undersøkelsen, som også avdekker en høy grad av feilinformasjon om kjønn men mindre diskriminering mot homofile blant brasiliansk ungdom, heter "Ungdom, Oppførsel og AIDS", og er gjennomført av forsikringsselskapet Caixa Seguros i samarbeid Universitetet i Brasilia og det brasilianske helsedepartementet.

Ifølge lederen av undersøkelsen, Miguel Fontes, er mannssjåvinisme fortsatt svært utbredt blant unge mennesker i Brasil, "men spesielt blant menn".

Litt over 9 prosent av dem som svarte på undersøkelsen sa at de hadde forståelse for eller at de var likegyldige til en situasjon der en mann begår seksuelle overgrep mot en kvinne fordi hun ikke vil ha sex. Og i overkant av 11 prosent viste forståelse for menn som slår sin kvinnelige partner fordi hun har vært utro mot ham.

Sosiologen Jolúzia Batista fra Centro Feminista de Estudos e Assessoria (Cfemea) mener at denne generasjon av ungdommer er offer for en nykonservativ trend som Brasil har opplevd i de siste årene.

Batista påpeker at det er viktig at man i skoleutdanningen tar et oppgjør med kjønnsdiskriminering for å endre denne negative utviklingen. "Vi ser i dag at vold fremstår som en legitim måte å sette en kvinne på plass, for å korrigere henne. Vi må investere i utdanning for å endre på dette," krever sosiologen.

I tillegg til tilbøyeligheten til å akseptere vold mot kvinner, var det særlig ungdommens holdninger til voldtekt som overrasket i undersøkelsen. Nesten halvparten av den unge generasjonen i Brasil mener at kvinner som kler seg utfordrende kan takke seg selv dersom de blir voldtatt.

Mindre fordommer mot homofile

Sosiologen Jolúzia Batista advarer mot en nykonservativ trend

© IESB/Kureren
spørsmål relatert til seksuell minoriteter, viser undersøkelsen at kun 11 prosent av ungdommene ikke har homofile eller lesbiske venner. På spørsmål om de ville bli plaget av å ha en homofil lærer, sier 9 prosent at det ville plaget dem, men dersom dette gjelder den egne broren eller søsteren, stiger andelen til 22 prosent.

"De har ikke så mange fordommer når de er borte fra hjemmet. Spør du dem om de har en homofil venn, er de mer åpne for dette; er det en lærer, litt mindre; men når du spør om familien, en bror eller ei søster, øker intoleransen betraktelig," kommenterer Fontes.

Et annet funn i undersøkelsen viser at 38 prosent av ungdommen er enige i at homofile par bør kunne adoptere barn. Dermed er også mer liberale holdninger på fremmarsj i Brasil, særlig overfor seksuelle minoriteter.

I undersøkelsen ble 1.208 unge mennesker intervjuet, blant dem 55 prosent kvinner, mellom 18 og 29 år, i 15 delstater og det føderale distriktet, som inkluderer Brasils hovedstad Brasilia.

Blant de unge som ble intervjuet, var kun 30 prosent studenter på høgskoler eller universiteter, mens 56 prosent hadde avsluttet slike studier uten å oppnå en utdannelse. Mer enn halvparten er katolske, og nesten en tredjedel er evangeliske.

Seks av ti ungdommer sier de ofte har tilgang til Internett, og fem av ti bruker nettet minst to timer hver dag. Et flertall hadde sin seksuelle debut da de var mellom 14 og 18 år gamle, mens kun 10 prosent av ungdommene ikke hadde hatt noe samleie enda.

95 prosent av ungdommene sa at de var heterofile, mens 3 prosent av dem sa de var bifile og de resterende 2 prosent homofile.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no