See also:
» 19.12.2013 - Brasil kjøper jagerfly fra Sverige etter USA-spionasje
» 24.09.2013 - Brasil: "USA angriper global ytringsfrihet"
» 19.09.2013 - Brasil planlegger Internett-uavhengighet fra USA
» 09.09.2013 - Voldsomme sammenstøt etter nye protester i Brasil
» 25.06.2013 - Brasils president tilbyr demonstrantene en folkeavstemning
» 24.06.2013 - Dilma Rousseff klarer ikke å stoppe protestene i Brasil
» 19.06.2013 - Protestene i Brasil kom overraskende på alle
» 03.05.2013 - Brasil øker militærutgiftene med 480 prosentChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Marcos Manzoni presenterer Brasils nye statlige e-posttjeneste
© Agência Brasil/Kureren
Politikk | Samfunn - Brasil

Brasil utfordrer Google med ny, gratis e-post

Brasils president Dilma Rousseff kritiserte USAs spionasje i FNs generalforsamling i går

© Agência Brasil/Kureren
Kureren / Agência Brasil, 25. september 2013
- Som svar på amerikansk overvåkning har Brasil truet med å iverksette tiltak for å forbedre Internett-sikkerheten. Nå varsler regjeringen at den snart vil være klar med et trygt og gratis e-postsystem for alle brasilianere, som dermed kan slutte å bruke amerikanske tilbydere som Google eller Yahoo.

Ved utgangen av året vil myndighetene tilby en gratis, ikke-kommersiell og kryptert e-posttjeneste for alle brasilianere. Systemet, som vil bli tilbudt av Den nasjonale posten, blir nå utviklet av en statlig tjeneste for prosessering av data, Serpro.

Serpros daglige leder, Marcos Mazoni, sa i dag at systemet deres er tryggere å bruke på grunn av måten det er bygd opp på, som er basert på gratis programvare, foruten at det er en kryptert e-posttjeneste. "Folk vil få bedre kontroll. I teknologiens verden kan man aldri hevde at alle dører er lukket, men det er et sikkert system fordi den bruker gratis programvare," sa Manzoni etter et møte med Brasils samferdselsminister Paulo Bernardo.

Ifølge Mazoni er Serpro ansvarlig for det tekniske arbeidet med den nye tjenesten. Samtidig vil samferdselsdepartementet sikre at den nye infrastrukturen kommer hele befolkningen til gode. Hele e-posttjenesten vil være gratis, og prosjektet vil bli finansiert over statsbudsjettet, forklarte Mazoni.

USA-spionasje mot Brasil
Det nye tiltaket fra Brasils regjering kommer etter at hemmelige dokumenter fra den amerikanske etterretningstjenesten NSA har skapt debatt og irritasjon i Brasil i nesten en hel måned. Dokumentene viste at NSA overvåket og avlyttet telefonsamtaler, e-post og mobilmeldinger fra og til president Rousseff. Også flere av de nærmeste rådgiverne hennes og flere sentrale ministere i Brasils regjering ble avlyttet, samt det brasilianske oljeselskapet Petrobas, viste det seg.

Spionasjeskandalen har rystet hele det politiske landskapet i Brasil, og i parlamentet bestemte man seg straks for å søke etter nye tiltak som kunne stanse den massive amerikanske overvåkningen av Brasil. For en uke siden ble en pakke mulige tiltak presentert for å redusere nettrafikken via servere som er basert i USA.

Blant tiltakene regjeringen vurderte var å tvinge Internett-giganter som Google og Facebook til å installere egne servere på brasiliansk territorium, slik at disse må følge lovene om personvern i det søramerikanske landet. Regjeringen vurderte videre å lansere en statlig sponset e-posttjeneste, og egne søkemotorer ble diskutert.

Det første tiltaket på listen var å anlegge en undersjøisk optisk kabel som skal koble Brasil direkte til landene i Europa, for slik å unngå at all nett- og telefontrafikk må sluses gjennom USA. Men det er altså en statlig e-posttjeneste som vil bli det første fra tiltakslisten som blir realisert.

Les mer om tiltakene mot NSA-spionasjen i denne artikkelen: "Brasil planlegger Internett-uavhengighet fra USA".

Også den diplomatiske krisen mellom USA og Brasil fortsetter. I går brukte Brasils president Dilma Rousseff sin tale i FNs generalforsamling til å fordømme USAs internasjonale overvåkning, særlig av Brasil. Etter hennes mening er dette "et angrep mot staters suverenitet, et angrep på ytringsfriheten og et brudd på menneskerettene."

"Informasjons- og kommunikasjonsteknologier kan ikke være en ny slagmark mellom landene. Dette er tiden for å skape forutsetninger for å hindre at nettet blir misbrukt som et krigsvåpen gjennom spionasje, sabotasje, angrep mot systemet og infrastrukturen i andre land," erklærte Rousseff.

Les mer om Rousseffs fordømmelse av NSA-spionasjen i denne artikkelen: "Brasil: "USA angriper global ytringsfrihet"".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no