See also:
» 19.12.2013 - Brasil kjøper jagerfly fra Sverige etter USA-spionasje
» 25.09.2013 - Brasil utfordrer Google med ny, gratis e-post
» 24.09.2013 - Brasil: "USA angriper global ytringsfrihet"
» 09.09.2013 - Voldsomme sammenstøt etter nye protester i Brasil
» 25.06.2013 - Brasils president tilbyr demonstrantene en folkeavstemning
» 24.06.2013 - Dilma Rousseff klarer ikke å stoppe protestene i Brasil
» 19.06.2013 - Protestene i Brasil kom overraskende på alle
» 03.05.2013 - Brasil øker militærutgiftene med 480 prosentChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Brasils president Dilma Rousseff og USAs president Barack Obama
© Agencia Brasil/Kureren
Politikk | Samfunn - Brasil

Brasil planlegger Internett-uavhengighet fra USA

Irritert: Formannen i utenrikskomiteen i det brasilianske senatet, Ricardo Ferraço

© Agencia Brasil/Kureren
Kureren, 19. september 2013
- Brasil truet med tiltak mot USA da det ble kjent at amerikanerne hadde spionert på regjeringen og bedrifter i Brasil. Nå vil myndighetene i Brasil legge en dirkete sjøkabelforbindelse til Europa og presse Google og andre amerikanske nettselskaper til å sette opp servere innen Brasils grenser.

To dager etter at president Dilma Rousseff kansellerte sitt statsbesøk til USA, skriver en reke brasilianske medier i dag at Brasil er i ferd med å utvikle en plan for å "koble seg fra" Internett-avhengigheten til USA.

Den brasilianske presidentens avgjørelse om å avlyse den planlagte reisen til Washington den 23. oktober kom etter at dokumenter, som ble kjent i begynnelsen av september, viste at president Rousseff og regjeringen hennes ble spionert på av National Security Agency (NSA) i USA. Det er også blitt avdekket at nettrafikken i Brasil, som til en stor grad går via servere i USA, blir intensivt overvåket av NSA.

Ifølge brasilianske medier jobber regjeringen i Brasilia nå med en avansert plan for å redusere nettrafikken via servere som er basert i USA. Blant tiltakene som regjeringen vurderer er å tvinge Internett-giganter som Google og Facebook til å installere egne servere på brasiliansk territorium, slik at disse må følge lovene om personvern i det søramerikanske landet.

Men regjeringen vurderer også å lansere en statlig sponset e-posttjeneste som skal fungere som et alternativ til Gmail, Yahoo Mail, Hotmail og andre USA-baserte e-posttjenester. Også egne søkemotorer blir diskutert.

Men det første tiltaket på listen er å anlegge en undersjøisk optisk kabel som skal koble Brasil direkte til landene i Europa, for slik å unngå at all nett- og telefontrafikk må sluses gjennom USA.

Irritasjon i Brasil
Den 1. september avslørte den brasilianske tv-kanalen Globo nye hemmelige dokumenter som visste at NSA spionerte på innholdet i telefonsamtaler, e-post og mobilmeldinger til Brasils president Dilma Rousseff. Også flere av de nærmeste rådgiverne hennes og flere sentrale ministere i Brasils regjering ble avlyttet, samt det brasilianske oljeselskapet Petrobas.

Spionasjeskandalen har irritert mange medlemmer av senatet og regjeringen i Brasil, der formannen i senatets utenrikskomité, Ricardo Ferraço, kunngjorde at et nytt parlamentarisk utvalg ville etterforske saken og vurdere tiltak mot USA. Det er disse som nå er i ferd med å formuleres.

Den amerikanske overvåkningen av Brasil har vært det store samtaleemne i landet de siste ukene, og den har forsuret forholdet mellom Brasilia og Washington. Den brasilianske kommunikasjonsministeren, Paulo Bernardo, insisterer på at NSAs spionasje i Brasil var "komplett tull" fordi den "ikke har noen ting med USAs nasjonale sikkerhet å gjøre." Ifølge Bernardo kunne det her kun være snakk om at amerikanerne prøvde å skaffe seg fordeler i handelsforhandlinger eller annen type industrispionasje.

De nye hemmelige dokumentene, som også avslørte at Mexicos president Enrique Peña Nieto ble overvåket, ble offentliggjort av The Guardians journalist Glenn Greenwald, som bor i Brasil, og som i sin tur hadde fått dem av varsleren Edward Snowden. Greenwald har vært sentral i formidlingen av Snowden-dokumentene.

Allerede i juli i år avslørte avisen O Globo, i en reportasje signert av Greenwald, at Brasil var NSAs mest overvåkede land, nest etter kun USA selv. Etter dette har avsløringene kommet slag i slag.

Les mer om spionasjeskandalen i denne artikkelen: "Spionasjeskandale: Brasil truer med tiltak mot USA".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no