See also:
» 02.04.2014 - Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien
» 19.12.2013 - Brasil kjøper jagerfly fra Sverige etter USA-spionasje
» 29.11.2013 - Brasil: Ungdommen mener voldtekt er selvforskyldt
» 25.09.2013 - Brasil utfordrer Google med ny, gratis e-post
» 19.09.2013 - Brasil planlegger Internett-uavhengighet fra USA
» 09.09.2013 - Voldsomme sammenstøt etter nye protester i Brasil
» 19.06.2013 - Protestene i Brasil kom overraskende på alle
» 07.05.2013 - Brasilianske Azevêdo skal lede WTOChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Samfunn | Økonomi - Brasil

Brasils oljeinntekter skal gå rett til skoleverket

Brasils utdanningsminister Aloizio Mercadante

© João Neto/MEC/Kureren
Kureren, 5. desember 2012
- Det brasilianske parlamentet har vedtatt en lov som vil binde fremtidige oljeinntekter til landets utdanningsbudsjett. 100 prosent av royaltyinntektene skal fra neste år gå til skoleverket.

Lovforslaget ble utarbeidet av den brasilianske regjeringen som en slags parallell til det norske oljefondet, med et hovedfokus på å investere i fremtidens generasjoner. Denne uken godkjente parlamentet i Brasilia lovforslaget, og nå mangler kun underskriften til president Dilma Rousseff.

Rousseff har til nå vært uenig med regjeringen om fordelingen av midlene, men ikke i selve prinsippet om å bruke dem på utdanning. Hun truet med veto mot et tidligere utkast, og stridsspørsmålet har vært hvor stor andel av midlene som skal gå til utdanningsformål i kommunene, delstatene og sentralmyndighetene.

Nå har en fordelingsnøkkel blitt funnet som president Rousseff kan godta, og underskriften hennes på lovforslaget forventes i løpet av kort tid.

Utdanningsminister Aloizio Mercadante sa i en pressemelding at han var svært tilfreds med løsningen. "Vi må investere i det som sikre en bærekraftig utvikling i Brasil når vi ikke lenger har tilgang på denne ressursen," sier Mercadante. "Det finnes ikke noe mer fremtidsrettet enn å investere i utdanning," legger han til.

Det er kun royaltyinntektene fra oljevirksomheten som nå øremerkes utdanningssektoren. Dette er midlene som oljeselskapene må betale den brasilianske staten for å få lov til å bore etter olje og gass.

Brasil har i de siste årene funnet store oljeforekomster på kontinentalsokkelen. Oljen gir fortsatt begrensede inntekter til staten, men disse er forventet å stige sterkt i nær fremtid.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no