See also:
» 25.02.2014 - Brasil og EU samles om å skape nettuavhengighet fra USA
» 19.12.2013 - Brasil kjøper jagerfly fra Sverige etter USA-spionasje
» 25.09.2013 - Brasil utfordrer Google med ny, gratis e-post
» 24.09.2013 - Brasil: "USA angriper global ytringsfrihet"
» 19.09.2013 - Brasil planlegger Internett-uavhengighet fra USA
» 09.09.2013 - Voldsomme sammenstøt etter nye protester i Brasil
» 03.09.2013 - Spionasjeskandale: Brasil truer med tiltak mot USA
» 25.06.2013 - Brasils president tilbyr demonstrantene en folkeavstemningChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Journalist Glenn Greenwald og kjæresten David Miranda
© Glenn Greenwald/Kureren
Politikk - Brasil

Brasil gir politibeskyttelse til Snowden-journalist

Den britiske avisen 'The Guardian' reagerte sterkt på anholdelsen av journalist Greenwalds kjæreste på Heathrow

© Kureren (faksimile)
Kureren, 4. september 2013
- Nye avsløringer om amerikansk spionasje mot Brasil fører til indignasjon i landet. Brasils senat undersøker nå påstandene og ber om politibeskyttelse for journalisten som avslørte spionasjeskandalen, The Guardians Glenn Greenwald, og kjæresten hans. Begge bor i Brasil.

Senatet i Brasil kunngjorde mandag opprettelsen av en kommisjon for å undersøke den nye dokumentasjonen på at amerikanske National Security Agency (NSA) spionerer på regjeringen og presidenten i Brasil. Informasjonen er kommet frem gjennom Snowden-avsløringene.

Den brasilianske senatskommisjonen begynte sitt arbeid i går. Som et første skritt har kommisjonen bedt om politibeskyttelse for den amerikanske journalisten Glenn Greenwald, som bor i Rio de Janeiro, og hans brasilianske kjæreste David Miranda.

Greenwald jobber for den britiske avisen The Guardian, der han har hatt ansvaret for å analysere og formidle avsløringene som er blitt lekket av den amerikanske varsleren Edward Snowden, en tidligere ansatt i den amerikanske etterretningstjenesten NSA. Blant avsløringene som har vakt mest oppmerksomhet er at Brasil er det landet NSA overvåker sterkest, og at både president Dilma Rouseff og regjeringen blir avlyttet.

Les mer om saken i denne artikkelen: "Spionasjeskandale: Brasil truer med tiltak mot USA".

Lederen av den brasilianske senatskomiteen, Vanessa Grazziotin, sa i går at "Greenwald og Miranda trenger politibeskyttelse" og pekte på at leiligheten der paret bor i Rio de Janeiro nylig ble angrepet.

Grazziotin minte videre om at, i august, ble den brasilianske statsborgeren David Miranda anholdt i ni timer på Heathrow flyplass i London. Politiet konfiskerte mobiltelefonen, pc-en og personlige eiendeler, og hevdet at han hadde informasjon som kunne påvirke den britiske nasjonale sikkerheten. Den brasilianske regjeringen klaget offisielt til britiske myndigheter om at Miranda hadde fått dårlig behandling, og anklaget den regjeringen i London for å prøve å legge press på Greenwald.

Les mer om saken i denne artikkelen: "Britene bruker terrorlov mot Snowden-journalist".

På søndag avslørte den brasilianske tv-kanalen Globo nye hemmelige dokumenter som viser at NSA spionerte på innholdet i telefonsamtaler, e-post og mobilmeldinger til Brasils president Dilma Rousseff. Også flere av de nærmeste rådgiverne hennes og flere sentrale ministere i Brasils regjering ble avlyttet. De nye hemmelige dokumentene, som også avslører at Mexicos president Enrique Peña Nieto ble overvåket, ble offentliggjort i en artikkel skrevet av Greenwald.

Brasils justisminister Eduardo Cardozo beskrev den sannsynliggjorte avlyttingen av den brasilianske regjeringen som "alvorlig" og et "klart brudd på Brasils suverenitet."

Formannen i utenrikskomiteen i Senatet, Ricardo Ferraço, uttalte at regjeringspartiene var "sjokkert og forvirret". "Det er en skam! Det er uakseptabelt at, i et land som vårt, der det ikke finnes noen spor av terrorisme, der skal det foregå en slik type spionasje," sa senatoren. Ferraço la til at den amerikanske ambassadøren i Brasil vil bli innkalt til senatsutvalget for å forklare seg.

Og i går uttalte kilder nær president Roussef at Brasil vil kreve en skriftlig unnskyldning fra president Barack Obama. Det er knyttet spenning til om de to statsledere kommer til å velge å ha samtaler under G-20 toppmøtet i Russland, der begge skal delta i denne uken.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no