See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 05.03.2014 - "Ikke nødvendig med homoekteskap," lover EU i Georgia
» 28.11.2013 - Georgia mer bestemt en noen gang på EU-integrering
» 28.10.2013 - Maktskiftet fullføres i Georgia
» 26.10.2013 - Valget som kan revolusjonere Georgia
» 28.08.2013 - Russland "bygger Berlin-mur" inne i Georgia
» 07.05.2013 - Mot abortforbud i Georgia?China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Tuvalus og Georgias utenriksministere, Taukelina Finikaso og Maia Panjikidze, signerer avtalen om gjensidig anerkjennelse
© Georgisk UD/Kureren
Politikk - Georgia | Tuvalu

Lille Tuvalu påfører russerne diplomatisk nederlag

Forlikte: Tuvalus utenriksminister, Taukelina Finikaso, og Georgias utenriksminister, Maia Panjikidze, under møtet i Tbilisi

© Georgisk UD/Kureren
Kureren, 2. april 2014
- Den ellers ubetydelige stillehavsnasjonen Tuvalu bidrar til utvidet isolasjon av Russland som følge av Krim-krisen. Tuvalu var ett av kun fem land globalt sett som hadde anerkjent Sør-Ossetia og Abkhasia som selvstendige land etter krigen mellom Georgia og Russland i 2008.

Nå har Tuvalus utenriksminister, Taukelina Finikaso, gjort det bemerkelsesverdige skrittet å reise helt til Georgias hovedstad Tbilisi og bekjent sin anger. Sammen med sin georgiske kollega underskrev Finikaso en bilateral avtale, der Tuvalu og Georgia formelt anerkjenner hverandre.

Tuvalus utenriksminister presiserte at landets etablering av diplomatiske forbindelser med Georgia også var en anerkjennelse av Georgias internasjonalt anerkjente grenser. Og innenfor disse grensene ligger også de to utbryterrepublikkene Sør-Ossetia og Abkhasia, som kontrolleres av russiske styrker. Finikaso understreket videre at dette betydde at Tuvalu ikke lenger anerkjenner Sør-Ossetia og Abkhasia som uavhengige land.

Det var lenge et mysterium hvorfor akkurat lille Tuvalu, som ikke har særskilt sterke både til Russland, hadde bøyd av for russisk press og anerkjente de to utbryterrepublikkene i 2011. Og allerede i fjor ga regjeringen i Tuvalu signaler om at man ville omgjøre denne tvilsomme anerkjennelsen.

Men etter at den russiske anneksjonen av den ukrainske Krimhalvøya igjen har aktualisert situasjonen i de to georgiske provinsene, kom Tuvalu i internasjonalt søkelys for sin anerkjennelse. Nå var det dermed plutselig større hastverk med å skvære opp med fjerntliggende Georgia. Det har regjeringen i øystaten, som i første rekke har forbindelser med New Zealand, Australia og andre vestlige land, nå sørget for å få til.

Også Vanuatu trakk støtten
Tuvalu følger dermed det lille polynesiske nabolandet Vanuatu. Også Vanuatu anerkjente i 2011 Sør-Ossetia og Abkhasia, men en ny regjering i øystaten trakk tilbake denne anerkjennelsen i fjor sommer. For å understreke alvoret, har Vanuatus regjering i dag formalisert samarbeidet med Georgia og etablert diplomatiske relasjoner.

Dermed er det kun den knøttlille øynasjonen Nauru igjen i Stillehavet som anerkjenner de to georgiske utbryterrepublikkene. Og Nauru har, i motsetning til Tuvalu og Vanuatu, vært avhengig av russisk bistand i lengre tid. Det antas derfor at det nettopp var lille Nauru som klarte å påvirke de to nabonasjonene til å støtte russernes forslag om anerkjennelse i 2011.

Utenfor Stillehavet er det heller ikke mange stater som anerkjenner Sør-Ossetia og Abkhasia som selvstendige land. I tillegg til Russland selv, dreier det seg kun om Nicaragua og Venezuela.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no