See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk storm











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Kritisk til utsalget av statlige selskaper: Næringspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Else-May Botten
© Arbeiderpartiet/Kureren
Politikk | Økonomi - Innenriks

Opposisjonen varsler motstand mot utsalg av statseiendom

Vil selge unna Entra: Næringsminister Monica Mæland (H)

© Regjeringen/Kureren
Kureren, 15. januar 2014
- Opposisjonen reagerer kraftig på at regjeringen besluttet å sette i gang en fullprivatisering av det statlige eiendomsselskapet Entra, mot stemmene til Ap, SV og Sp. "Regjeringen starter utsalget av statlige selskaper" varsler Arbeiderpartiet i dag.

I forbindelse med at næringsdepartementet har fått fullmakt til å selge samtlige aksjer i Entra Holding AS, har næringsminister Monica Mæland (H) besluttet å sette i gang en privatiseringsprosess, kunngjorde departementet i går. Entra eier og forvalter mange statlige bygg

"Vi vil i nær kontakt med Entra vurdere hva som er en fornuftig prosess for privatiseringen av selskapet. Vi vil orientere markedet når det er naturlig," sier næringsminister Mæland.

"Under den forrige regjeringen var det en lang diskusjon om eiendommer skulle tas ut av Entra før en privatiseringsprosess kunne starte. Vi er godt fornøyd med at dette spørsmålet nå er avklart og at vi som eier av selskapet kan sette i gang privatisering," sier Mæland.

Men ikke alle er enig i dette.

"Regjeringen starter privatiseringen av Entra Eiendom uten nærmere behandling i Stortinget og uten ytterligere vurdering av om deler av eiendommene fortsatt bør være i statlig eie," kritiserer næringspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Else-May Botten, i dag.

Hun viser til at Entra i sin portefølje har bygg som Nasjonalbiblioteket og Posthuset i Oslo, Tollboden i Stavanger, Kunsthøyskolen i Bergen, Rockheim i Trondheim, Kunnskapsparken i Kristiansand og Tollpakkhuset i Drammen.

"Flere av disse byggene har stor samfunnsmessig betydning," sier Botten. Hun ser det som lite hensiktsmessig og økonomisk at disse byggene blir privatisert, for at de statlige brukerne så må betale en markedsregulert leie for å bruke dem.

"Lite profesjonell eierutøvelse"
Høyre-FrP-regjeringen sikret seg fullmakt til salg av både Entra og Mesta under budsjettbehandlingen i Stortinget i desember, mot stemmene til Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet foreslo at regjeringen skulle foreta en grundig gjennomgang i eiendomsporteføljen i Entra og orientere Stortinget før en eventuell børsnotering eller et nedsalg av selskapet. Men opposisjonen ble nedstemt av flertallet på Stortinget.

Regjeringen har varslet at den skal fremme en eierskapsmelding for Stortinget i løpet av vårsesjonen. Botten fra Arbeiderpartiet mener at også Entra burde vært behandlet da, for å gi mulighet til en grundig og helhetlig vurdering av eierskapet.

"Dette er en lite profesjonell eierutøvelse," sier Botten, som frykter at dette bare er begynnelsen på en privatiseringsbølge under Høyre-FrP-regjeringen.

"Regjeringspartiene har varslet at de vil ha utsalg av statlig eierskap. Arbeiderpartiet mener at staten også i fremtiden skal være en stor eier i strategisk viktige deler av norsk næringsliv, og et langsiktig og profesjonelt eierskap er viktig for oss. Vi vil gjøre det vi kan for å sikre flertall for denne politikken i Stortinget," konkluderer Botten.

De rødgrønne startet prosessen
Men det var Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering som i forbindelse med behandlingen av eierskapsmeldingen i 2011 fikk fullmakt fra Stortinget til å børsnotere og/eller selge inntil 2/3 av aksjene i Entra. Dette var ment å bidra til at selskapet skulle kunne sikre seg egenkapital og ny kompetanse for å utvikle seg videre.

Fra Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet ble det satt som en forutsetning for fullmakten til nedsalg at det skulle gjennomføres en grundig vurdering av hvilke enkeltbygg i Entras eiendomsportefølje som burde overføres til Statsbygg, og at det skulle gjøres en nærmere vurdering av konsekvensene av å børsnotere selskapet med en eiendomsmasse som benyttes av det offentlige.

Men etter forslag fra Høyre-FrP-regjeringen, ga flertallet i Stortinget i forbindelse med budsjettbehandlingen i desember fullmakt til å selge ut samtlige aksjer i Entra, uten at noen av eiendommene skal skilles ut fra selskapet.

Entra er et av Norges aller største eiendomsselskaper og eier og forvalter rundt 1,2 millioner kvadratmeter, fordelt på rundt 115 bygg. Entra er i dag et 100 prosent statlig eid eiendomsselskap, og offentlig sektor utgjør 80 prosent av kundeporteføljen i selskapet.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no