See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk stormChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Ingen åpning for homoekteskapet: Nestleder i KrF, Dagrun Eriksen
© Hildegunn Bernsen/KrF/Kureren
Politikk | Samfunn - Innenriks

KrF refser KrFU-lederen for homovennlige uttalelser

Vil likestille "alle typer familier": KrFUs leder Emil André Erstad

© KrFU/Kureren
Kureren, 14. januar 2014
- Nestleder Dagrun Eriksen i KrF var i dag raskt ute med å avvise at det vil bli noen endringer i partiets syn på homofiles rettigheter til adoptere, etter at ungdomspartiets leder Emil André Erstad uttalte at han ønsker å oppgi KrFs motstand mot dette.

"KrF har gått mange steg i riktig retning de siste årene, blant annet da vi programfestet at homofile og lesbiske skulle ha alle juridiske rettigheter. Nå bør vi ta en ny diskusjon om homofile bør gifte seg og adoptere barn," sa KrFUs leder Erstad i dag tidlig.

Erstad ønsker selv at KrF skal være "et familieparti som tar hensyn til alle typer familier," med andre ord også likekjønnede par.

"Vi har en felles ekteskapslov i dag. Hvis vi skal være et familieparti, må vi ha en god politikk for alle typer familier. KrF har aldri vært i tvil om at homofile kan være gode omsorgspersoner, derfor bør vi også kunne gi homofile retten til å adoptere," sa KrFU-lederen til NRK i dag.

Videre har Erstad fortsatt debatten i sosiale media i dag, der han presiserer at "dette er min mening, jeg løfter debatten. Det er jeg som tar til orde for det, og KrFU har landsmøte i september. Det er rom for ulike meninger i KrFU."

Men det viste seg raskt at det var mindre rom for ulike meninger om dette emnet i moderpartiet enn Erstad hadde forventet.

Nestleder i KrF, Dagrun Eriksen, gikk raskt ut og senket Erstads forventinger om endringer i partiets syn på homofiles rettighetter. "Det er ikke noe som tilsier at KrF på kort sikt vil endre syn i denne saken," sa hun til NRK rett etter at Erstads uttalelser ble kjent.

"Når det kommer til det som handler om ekteskapets tidligere funksjon, nemlig at det bare var heterofile som kunne adoptere og få rett til assistert befruktning, så står nok det programpunktet ganske fast i KrF," påpekte Eriksen. "Å si at alle har rett til å bli foreldre uansett, det sitter nok veldig mye lenger inne hos KrF," konkluderer hun.

"Plass til alle", men ikke rettigheter til alle
Dette er ikke første gang ungdomspartiet i KrF virvler opp i moderpartiets konservative syn på homofiles rettigheter.

I 1992 sto daværende KrFU-leder Anders Gåsland frem som homofil og uttrykte sin støtte til partnerskapsloven, men ble innen kort presset ut av sin posisjon. På 2000-tallet har imidlertid flere profilerte KrFU-politikere stått frem som homofile og blitt ønsket velkommen i partiorganisasjonen.

Også KrF-leder Knut Arild Hareide har i det siste demonstrert et mer avslappet forhold til homoekteskapet. Selv om partilederen har uttalt seg klart mot at KrF skal godta likeverdet mellom heterofile og homofile ektepar, deltok Hareide som gjest i et homobryllup i juni i fjor - "som privatperson", som han presiderte.

I 2008 vedtok Stortingets flertall at likekjønnede par hadde rett til å gifte seg etter samme lov som par av ulike kjønn.

Den 1. januar 2009 trådte loven i kraft, som også innebærer at lesbiske og homofile par har samme rett til å bli vurdert som adopsjonsforeldre som heterofile ektepar. Men KrFs stortingsgruppe stemte samlet imot den kjønnsnøytrale ekteskapsloven.

På spørsmålet "Bør lesbiske og homofile ha rett til å adoptere?" sier KrF i sitt politiske program et klart "nei".

"Ved adopsjon må man ta utgangspunkt i barnas behov for en mor og en far, ikke voksnes rettighet til å kunne adoptere. På samme måte som at man trenger både mannlige og kvinnelige ansatte til å være forbilder og veiledere i barnehagen, trenger barn også en mannlig og en kvinnelig forbilder og veiledere i familien," forklarer partiet.

Men uansett legger partiets program til at "KrF ønsker å bygge et varmere samfunn med plass til alle".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no