See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk stormChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


E18 bygges nå om til firefelts motorvei mellom Tønsberg og Sandefjord
© Peter Fiskerstrand/GNU/Kureren
Politikk | Samfunn - Innenriks

Neste år får du kjøre i 110 km/t på E18

Fornøyd: Statssekretær Bård Hoksrud (FrP) i Samferdselsdepartementet

© Børge Sandnes/FrP/Kureren
Kureren, 6. desember 2013
- Ifølge regjeringen skal bilistene få kjøre i 110 km/t på en 14 kilometers strekning på E18 i Vestfold fra juni neste år. Vegvesenet foreslår til og med å øke fartsgrensen på en 80 kilometer lang prøvestrekning i Buskerud og Vestfold i slutten av 2014.

"I regjeringsplattformen erklærte vi at regjeringen vil øke fartsgrensene på de tryggeste motorveistrekningene til 110 km/t basert på faglige råd. Vegdirektoratet har anbefalt å prøve dette ut på E18 i Vestfold," fastslo en fornøyd statssekretær Bård Hoksrud (FrP) i samferdselsdepartementet til mediene i dag.

Strekningen på 14 kilometer på E18 mellom Kopstad og Gulli er den mest aktuelle å åpne først for å prøve ut den høyere fartsgrensen. Øvrige delstrekninger på nye E18 kan bli åpnet med høyere fartsgrense utover i 2014, heter det i en pressemelding fra FrP i dag.

Høsten 2014 åpnes nemlig den sammenhengende motorveien fra Oslo til Larvik, når delstrekningen mellom Tønsberg og Sandefjord sluttføres. Og med dette åpner det seg muligheter for at 110-sonen på E18 kan utvides betraktelig, i hvert fall på en 80 km lang sammenhengende veistrekning innen utgangen av 2014.

Etter hvert som E18 bygges videre ut, i retning og forbi Porsgrunn, ser man i Vegvesenet for seg at 110-sonen vil inkludere deler av E18 i Buskerud og Telemark - i tillegg til hele E18 i Vestfold.

Statens vegvesen melder i dag at etaten vil "gjennomføre tiltak og inspeksjoner" som er nødvendige for å øke fartsgrensen på E18 i Vestfold. Samtidig skal Vegvesenet undersøke om det er andre motorvegstrekninger som er egnet for fartsgrense 110 km/t. "Strekninger på E6 i Østfold vurderes i den forbindelse som aktuelle," heter de

Vegvesenet foreslår å åpne en 80 kilometer lang strekning med 110-grense fra sør for Drammen til forbi Sandefjord

© Statens vegvesen/Kureren
t.

Raskt og positivt svar fra Vegvesenet
Vegvesenet kommer med disse anbefalingene i dag etter at den nye regjeringen den 11. november kom med en formell henvendelse til Vegdirektoratet om å foreslå strekninger som er gode nok til økt fart. Og veimyndighetene var ikke vanskelige å be.

"Vi har kommet til at den relativt nye E18 fra Eik i Buskerud og sørover i Vestfold er best egnet," uttaler avdelingsdirektør Ivar Christiansen i Vegdirektoratet.

Samtidig med fartsgrense 110 km/t etableres det et system med variable fartsgrenseskilt, slik at fartsgrensen kan varieres i forhold til vær, føre og hendelser for øvrig. Slike skilt er allerede plassert ut over det meste av nye E18 mellom Drammen og Larvik.

"Etter hvert som vi får erfaringer fra Vestfold kan det bli aktuelt å sette krav til variable skilt og det utarbeides kriterier og prosedyrer for å regulere fartsgrensene," melder Vegvesenet videre. Veimyndighetene har også kunnet titte til Sverige og Danmark for erfaringer med høyere fartsgrenser på motorveiene. I Sverige gjelder det også 110-grense, mens det i Danmark er en maksgrense på 130 km/t.

FrP har tidligere gått ut med løfter om å øke fartsgrensene opp til 120 km/t på de beste motorveiene i landet. Særlig Arbeiderpartiet har vært imot dette, og partiet har vist til nullvisjonen i forhold til antall trafikkdøde. Jo høyere fartsgrense, jo flere dødsulykker, mener partiet.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no