See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk stormChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Kritiseres: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (FrP)
© Regjeringen/Kureren
Politikk | Samfunn - Innenriks

Ombud: "Nye nederlag for likestillingen i Norge"

Skeptisk til Horne: Likestillingsombud Sunniva Ørstavik

© Likestillings- og diskrimineringsombudet/Kureren
Kureren, 15. november 2013
- Likestillingsombud Sunniva Ørstavik går sterkt ut mot familieminister Solveig Horne (FrP) og budsjettforliket. Mens regjeringen kutter ett likestillingstiltak etter det andre, satses det kun på "valgfrihet" for familiene. "Likestilling er mer enn familiepolitikk," påpeker Ørstavik.

Ombudet reagerer på at regjeringen trekker Likestillingsmeldingen, og at de kutter i viktige likestillingstiltak i statsbudsjettet. "Vi har store likestillingsutfordringer. Det er det statsråd Solveig Hornes jobb å ta tak i. Mer valgfrihet i familien er ikke svaret på de store utfordringene vi har," sier Ørstavik.

Hun minner om at Likestillingsutvalget gjennom to utredninger hadde dokumentert at likestillingspolitikken i Norge mangler gjennomføringsevne, og at det er behov for mer politikk og tiltak for likestilling på mange områder.

"Utvalget viste utfordringer på mange sentrale områder i samfunnet vårt," sier Ørstavik. "Jeg ser konsekvenser den alvorlige diagnosen fra Likestillingsutvalget har i enkeltmenneskers liv," utdyper hun.

"Folk tar kontakt med oss og forteller om diskriminering og trakassering. På arbeidsplassen, i skolen, på utesteder, i borettslaget, og på gaten. Mangelen på systematikk i norsk likestillingspolitikk har store konsekvenser for samfunnet vårt og for mange enkeltpersoner. Det må Solveig Horne gjøre noe med," legger Ørstavik til.

Ombudet har tidligere slått fast at statsbudsjettet, etter revisjonen foretatt av Høyre og FrP, er "et budsjett for mindre likestilling."

"Budsjettet gjør det vanskeligere å kombinere familieliv og jobb, og vi vil få et mindre likestilt arbeidsliv," ifølge Ørstavik. Hun reagerte særlig på kuttet i fedrekvoten med fire uker. "Regjeringens valgfrihet fører kvinnene hjem og fedrene ut i mer jobb. Jeg har sagt det før og sier det igjen: Det er et risikoprosjekt å gjøre dette stikk i strid med det forskere, arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene anbefaler."

Mindre midler til likestilling i arbeidslivet
I statsbudsjettet fjerner regjeringen også de ti millionene som var satt av for å styrke trepartssamarbeidet i arbeidslivet. Også dette bekymrer Ørstavik. "Det er svært viktig at statsråden lytter til arbeidstakerne og deres organisasjoner. I arbeidslivet opplever mange diskriminering, og et likestilt arbeidsliv er en forutsetning for et likestilt samfunn," sier likestillingsombudet.

"Styrking av trepartssamarbeidet er noe både arbeidstaker- og arbeidsgiversiden sier er en forutsetning for et produktivt arbeidsliv, med mer likestilling og mindre diskriminering," legger hun til.

Nå forventer hun utspill fra statsråd Horne som følger opp anbefalingene fra Likestillingsutvalget på en annen måte. "Jeg forventer at Solveig Horne tar utvalgets konklusjoner på alvor og sørger for en politikk som fremmer likestilling og bekjemper diskriminering," sier Ørstavik.

"Når hun trekker likestillingsmeldinger og legger frem et statsbudsjett som fjerner og reduserer virkemidler som vi vet at bidrar til et likestilt samfunn, må hun foreslå alternativer. Mer valgfrihet i familien løser ikke de utfordringene vi har," konkluderer likestillingsombudet.

Horne vil ha "god familiepolitikk"
Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Horne selv har annonsert at hun i første omgang vil arbeide for "å skape et bedre og mer helhetlig diskrimineringsvern gjennom å fremme en universell likestillings- og ikke-diskrimineringslov." Dessuten vil hun satse mer på de regionale likestillingssentrene og ressursmiljøene.

"Vi har omdisponert budsjettmidler foreslått til nye statlige stillinger i regionene til andre formål, for eksempel en styrking av familiepolitikken der det likestilte foreldreskapet og valgfriheten for både kvinner og menn, er helt sentralt for oss. Det er mye god likestillingspolitikk i god familiepolitikk," forklarte Horne i forrige uke.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no