See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 26.10.2013 - Venezuela etablerer et lykkedepartement
» 12.09.2013 - Venezuela tvinger alle mediene til å kringkaste propaganda
» 06.03.2013 - Latin-Amerika sørger over Hugo Chávez
» 05.03.2013 - Hugo Chávez er dødChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


God jul! Venezuelas president Nicolás Maduro og De tre vise menn ringte julen inn den 1. november
© MINCI/Kureren
Samfunn - Venezuela

Venezuelas president ringer inn to måneders jul

Generalsekretær Leopoldo López i opposisjonspartiet Voluntad Popular

© Leopoldo López/Kureren
Kureren, 5. november 2013
- Halloween og jul går i ett i Venezuela, ifølge president Nicolás Maduro, som i helgen offisielt erklærte at julen har begynt. Dette er bare ett av flere utspill fra Maduro som får opposisjonen til å tvile på om han er i stand til å takle den økonomiske krisen i Venezuela.

Den overraskende beskjeden om at "nå er det jul, til glede for oss alle," kom på fredag mens Maduro var på besøk i Los Caobos park midt i Venezuelas hovedstad Caracas, sammen med sin kone og flere ministere.

Sammen med det offisielle følget opptrådte De tre vise menn, som er selve symbolet på jul i den katolske verden. Disse skulle skape litt julestemning den 1. november mens Maduro holdt sin juletale. Der minnet han hele landet om at "julen betyr kjærlighet, glede og familiegjenforening".

Maduro sa videre i talen sin at "livet er for kort. Derfor må vi gjøre det meste ut av hvert sekund av livet for å hjelpe andre til å bli glade og for å bli glade selv. Lenge leve lykken, lenge leve julen! Jeg hilser julen velkommen Venezuela!"

Men president Maduro stoppet ikke med denne noe overilte julehilsenen.

Rett etter talen, da han hadde returnert til presedenspalasset, annonserte Maduro at "mellom den 10. og 11. november skal vi begynne å utbetale forskudd på julelønnen (med redusert skatt) og julepensjonen til alle." Og dette ble stadfestet med et nytt dekret. Fra nå av blir julelønnen utbetalt både den 11. november og den 1. desember.

Tiltaket kommer bare en uke etter at presidenten etablerte et lykkedepartement, som også skapte mye oppmerksomhet og hoderisting i Venezuela.

Opposisjonen mener nok er nok
Fra opposisjonen er det mange som nå kritiserer dette som valgutspill foran lokalvalget, som skal avholdes den 8. desember. Men Maduro sier at han ikke vil la seg forstyrre i julefreden og kun svare kritikerne med julesanger.

En av de som har vært mest kritiske mot Maduro i de siste dagene er generalsekretær i opposisjonspartiet Voluntad Popular, Leopoldo López. Opposisjonslederen mener at "nå er tiden inne for at folk protesterer i gatene" mot det han ser på som en gal statsleder.

"Hallusinasjoner, folkets sosiale lykke ... Maduro, i hvilket land bor du?, Folket trenger at noen løser problemene deres," kritiserte Leopoldo López i en Twitter-melding. López har i de siste dagene ironisert mye over etableringen av et lykkedepartement "til ære for avdøde president Hugo Chávez og nasjonsgrunnleggeren Simon Bolívar."

Ifølge presidentkontoret har Maduro indikert at det nye departementet skal overta ansvaret for de ulike kravene og behovene til befolkningen som "omsorg for eldre og barn - det mest sublime og høyest elskede det revolusjonære folket har."

Les mer om saken i denne artikkelen: "Venezuela etablerer et lykkedepartement".

Men både Maduro og støttespillerne hans risikerer å miste sin troverdighet med slike utspill foran lokalvalget den 8. desember. Ved presidentvalget i april i år var Maduros seier svært knapp, og siden den tid har misnøyen med statsstyret økt kraftig. Det er særlig misnøye med den økonomiske nedturen og en krise i forsyningen av matvarer og hygieneartikler. I tillegg plages landet av en svært høy inflasjon, som antas å være på rundt 50 prosent for 2013.

Likevel kan forskuddet på julelønnen kanskje blidgjøre folkets noe, selv om denne lønnen må vare helt til 6. januar. Det er nemlig da at julegavene deles ut i Venezuela, som i de fleste andre katolske land. Så det blir en lang jul i Venezuela i år.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no