See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 05.11.2013 - Venezuelas president ringer inn to måneders jul
» 26.10.2013 - Venezuela etablerer et lykkedepartement
» 06.03.2013 - Latin-Amerika sørger over Hugo Chávez
» 05.03.2013 - Hugo Chávez er dødChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Venezuelas president Nicolás Maduro
© PSUV/Kureren
Samfunn - Venezuela

Venezuela tvinger alle mediene til å kringkaste propaganda

Venezuelas president Nicolás Maduro i ett av sine mange intervjuer på statskanalen VTV

© VTV/Kureren
Kureren, 12. september 2013
- Et hardt slag mot pressefriheten i Venezuela: President Nicolás Maduro kunngjorde i går at også private tv- og radiokanaler i landet skal tvinges til å kringkaste en nyhetstjeneste produsert av regjeringen selv. Den skal gå to ganger om dagen, i beste sendetid.

Dette betyr i praksis, ifølge offisielle kilder, at regjeringen tvinger alle private kringkastere i Venezuela til å overføre den såkalte "Noticiero de la Verdad" ("Sannhetens nyhetsformidler") for å spre informasjon om regjeringens aktiviteter. Sendingen skal gå to ganger om dagen, i beste sendetid: midt på dagen og sent på kvelden.

President Nicolás Maduro selv kunngjorde det nye tiltaket i går under et offentlig arrangement i Caracas. Maduro presenterte dette som et prosjekt innen det han kalte en "ny form for kommunikasjon" fra regjeringen. Presidenten beskylder ofte private media for ikke å informere om regjeringens virke og "ikke gi synlighet til det regjeringen oppnår."

Siden nylig avdøde president Hugo Chávez kom til makten, har myndighetene kritisert uavhengige venezuelanske medier for dekningen av regjeringsarbeidet. Chávez hadde selv en god idé for å nå ut med sitt budskap til den venezuelanske befolkningen: Han avbrøt den ordinære sendingen i alle tv- og radiostasjoner og snakket i timevis, når som helst når det passet ham.

Og etterfølgeren Maduro mener også at regjeringen er offer for private media. Dette på tross av at medielandskapet i Venezuela ikke er så polarisert som det var for noen år siden. Mange nasjonale kanaler sender nå ikke nyheter i det hele tatt og konsentrerer seg kun om underholdning. Den tøffeste kritikken mot myndighetene kommer nå kun fra venezuelanske papir- og nettaviser.

Allerede i april, bare noen dager etter at Maduro ble president, ba visepresident Jorge Arreaza de private mediene om "å rette opp" dekningen sin fordi de ikke hadde gitt nok plass til regjeringsarbeidet.

Samtidig besluttet Maduro å gå i fotsporene til sin forgjenger Chávez. Ifølge organisasjonen Monitoreo Ciudadano (Folkelig overvåking) snakket Maduro totalt 93 timer på nasjonalt fjernsyn fra 5. mars - dagen for dødsfallet til Chávez - til 5. september. Dette gir et gjennomsnitt på 39 minutter per dag.

I den statlige tv-kanalen VTV la Maduro beslag på enda lenger tid. Presidenten talte i totalt 160 timer på kanalen mellom den 3. juni og den 7. september. Det vil si, 1 time og 40 minutter daglig.

Men dette er fortsatt ikke nok for Venezuelas president, som i de siste månedene også har vært på forsidene i internasjonale medier for sin kontroversielle politikk og uttalelser.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no