See also:
» 11.02.2014 - FrP, og høyreekstreme i EU, vil ha avstemninger om innvandring
» 29.01.2014 - EU-valgkampen: Martin Schulz versus ukjent
» 17.01.2014 - Ny forskning: "EØS-avtalen truer demokratiet"
» 08.01.2014 - Nå er den afrikanske øya Mayotte del av EU
» 03.01.2014 - Nye angrep på FrP i internasjonal presse
» 12.12.2013 - EU-domstolen forkaster trolig datalagringsdirektivet
» 14.11.2013 - Europas høyreekstreme partier forbereder samling
» 30.10.2013 - Malta: "Kutt EU-bistanden til utvandrerlandene"China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Jimmie Åkesson, partileder i Sverigedemokraterna, og Marine Le Pen hadde et møte den 18. oktober
© Nasjonal Front/Kureren
Politikk - Europa

Sverigedemokraterna allierer seg med Nasjonal Front

Fra møtet mellom Frankrikes Nasjonal Front og Sverigedemokraterna

© Nasjonal Front/Kureren
Kureren, 24. oktober 2013
- Franske Nasjonal Front (FN), ledet av Marine Le Pen, forbereder en stor ny allianse av Europas høyreekstreme partier. Blant dem er Sverigedemokraterna, Østerrikes FPÖ, Belgias Vlaams Belang og Geert Wilders PVV Nederland. Alliansen søker etter flere partnere.

Marine Le Pen vil erobre Europa. I går snakket hun med den internasjonale pressen i Strasbourg og presenterte den nye Europeiske allianse for frihet (EAF). Den tar mål av seg å danne en stor politisk gruppe i det neste EU-parlamentet.

Gruppen skal kjempe for å "forsvare nasjonale interesser, foreslå endringer og ha mer vekt i parlamentet," sier Le Pen. Partiet hennes ligger an til å bli Frankrikes største parti ved valget til EU-parlamentet.

Den nye alliansen har Franz Obermayr fra Østerrikes FPÖ som president, samt to visepresidenter: Marine Le Pen fra franske Nasjonal Front og Philip Claeys fra Belgias Vlaams Belang. Kasserer er Kent Ekeroth fra Sverigedemokraterna.

Ifølge en pressemelding fra EAF vil denne parlamentariske gruppen "gi suvereniteten tilbake til det europeiske folket". FPÖ-leder Heinz-Christian Strache påpeker at grupperingen er en sammenslåing av Europas "mange patriotiske frihetspartier", og et av de store målene blir å hindre Tyrkia fra å bli fullverdig EU-medlem.

Men EAF må fortsatt alliere seg med flere politiske partier fra andre land, siden i følge EU-parlamentets interne regler for å danne en parlamentarisk gruppe må den ha minst 25 parlamentsmedlemmer fra partier i minst syv land.

Derfor har den nye alliansen allerede åpnet sine dører til britiske UK Independence Party (UKIP), som har som hovedmål å trekke Storbritannia ut av EU, og til både Nord-Italias populistiske separatistparti Lega Nord og den italienske Fem Stjerner-bevegelsen til tidligere komiker, nå politiker, Beppe Grillo. Også høyrepopulistiske og EU-skeptiske partier i Danmark, Ungarn og Polen skal være velkomne.

Utelukker fascistpar

Heinz-Christian Strache, leder for Østerrikes høyrepopulistiske parti FPÖ

© FPÖ/Kureren
tier

Men Le Pen er også veldig klar på hvilke partier eller bevegelser hun vil ikke ha noe å gjøre med, og det er åpent fascistiske partier.

Ifølge det franske pressebyrået AFP hevder Marine Le Pen at det er urettferdig at franske Nasjonal Front blir sammenlignet med ideologien til den norske massemorderen Anders Behring Breivik eller det greske fascistpartiet Gyllent daggry.

"Vi er absolutt ikke et høyreparti, de som tror det gjør en total analytisk feil," sa Le Pen i går. "Jeg vurderer å be om en rettslig kjennelse på at beskrivelsen 'ytterste høyre' er et nedsettende begrep som brukes bevisst for å skade Nasjonal Front. Journalister som kaller FN dette er uetiske, partiske og intellektuelt slurvete," påpeker hun.

Størst i Frankrike
Ifølge en meningsmåling fra begynnelsen av oktober har Nasjonal Front nå den største oppslutningen blant franske velgere, med hele 24 prosent. Dermed ligger Le Pen an til å vinne vårens Europa-valg.

Dette var første gang en landsomfattende meningsmåling i Frankrike viste at Le Pens parti utkonkurrerer både det sosialistiske regjeringspartiet PS og det konservative partiet UMP. Undersøkelsen viser at Nasjonal Front nå ville fått 24 prosent av stemmene, mens UMP får 22 prosent og PS havner på beskjedne 19 prosent.

Undersøkelsen bekrefter det som mange politiske kommentatorer hadde advart om de siste månedene: Nasjonal Front har sluttet å være et marginalt parti og har gradvis klart å plassere seg i sentrum av det politiske landskapet i Frankrike.

Les mer om oppturen til Nasjonal Front i denne artikkelen: "Nasjonal Front er nå Frankrikes største parti".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no