See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk stormChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Omstridte uttalelser: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (FrP)
© FrP/Reynir Johannesson/Kureren
Politikk | Samfunn - Innenriks

Likestillingsombudet ut mot FrP-minister

Skeptisk til Horne: Likestillingsombud Sunniva Ørstavik

© Likestillings- og diskrimineringsombudet/Kureren
Kureren, 21. oktober 2013
- Likestillingsombud Sunniva Ørstavik sier at "barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne har mye å bevise nå." Ørstavik stiller seg sterkt kritisk til Hornes tidligere uttalelser om minoritetsgrupper, som hun nå har i oppdrag å forsvare.

"Hornes uttalelser rammer mennesker som utsettes for diskriminering hardt," sier likestillingsombud Ørstavik i en uttalelse i dag. Det er den klareste kritikken Ørstavik har kommet med i forhold til minister Horne så langt.

Likestillingsombudet kommer likevel den nye ministeren fra FrP noe i møte. "De siste dagene har Horne understreket mange ganger at hun er statsråd for alle. Det er bra. Hun skal få sjansen til å vise det, og å vise at de tidligere holdningene ikke gjenspeiles i politikken hennes," sier Ørstavik.

Ørstavik oppfordrer likestillingsminister Horne til raskt å komme i dialog med folk og organisasjoner der ute, særlig med utsatte grupper. "Det er den beste tilnærmingen for å kunne forstå ulike livssituasjoner og finne frem til hvilke virkemidler som bør tas i bruk for å bedre deres situasjon og sikre menneskerettighetene," mener ombudet.

Horne er den av ministrene i regjeringen Solberg som er kommet ut i hardest vær, allerede dagen etter at hun fikk tildelt sin ministerpost. En rekke tidligere uttalelser fra tiden som opposisjonspolitiker slo umiddelbart tilbake på den nye ministeren.

Den nye barne-, likestillings- og inkluderingsministeren hadde tidligere særlig gjort seg bemerket med uttalelser som tolkes som stigmatiserende mot innvandrere med muslimsk bakgrunn, og blant annet satt voldtekter i forbindelse med innvandringspolitikken. Horne har uttalt at "gutter og jenter har like mye ansvar" for en voldtekt, og hun har satt spørsmålstegn ved opplesning av homoeventyr i barnehagene.

Også homobevegelsen er skeptisk
Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) skal i møte med Horne i morgen tirsdag etter at organisasjonen ble skuffet over at ministeren valgte å gjenta en av sine uttalelser etter at hun ble utnevnt til minister.

Allerede på Slottsplassen på onsdag i forrige uke fikk Horne overrakt blomster og et homoflagg fra LLH. Det var en optimistisk LLH-leder Bård Nylund som da fikk høre at Horne var b

Solveig Horne ble ønsket velkommen som ny likestillingsminister av LLH-leder Bård Nylund

© LLH/Kureren
eredt til å være minister også for lesbiske, homofile, heterofile og transpersoner.

"Men, bare timer etter innsettelsen, står Horne fast ved sin uttalelse i den mye omtalte twittermeldingen, hvor hun stiller spørsmål ved hvorvidt barn skal kunne høre eventyr om homofil kjærlighet. Hun legger i tillegg til at vi må tørre å ta en debatt om når barn skal få vite om homofili," kritiserer LLH i en pressemelding.

"Det er skuffende det vi nå ser fra ministeren. Vi var villige til å la henne få en ny sjanse og dømme henne på det hun faktisk gjør i sin nye posisjon. Så langt er dommen knusende fra vår side," sier Nylund, som mener Horne prøver å "skufle" likekjønnede familier "under teppet".

Dette viser, ifølge Nylund. "ikke bare hennes dårlige holdninger mot homofile, men det viser også at hun ikke er klar over hvilken tid vi lever i." På den bakgrunn ba LLH om et møte med Horne, noe som skal avholdes på tirsdag.

Kampanje mot Horne
Uttalelsene til den nye likestillingsministeren har engasjert bredere enn innen organisasjonene som Horne nå skal jobbe opp mot. I en rekordfart har det allerede dannet seg en kampanje for at den nybakte ministeren må fratre sin stilling.

Allerede dagen etter at Horne tiltrådte var det dannet en Facebook-kampanje med krav om at "Solveig Horne må gå". "Hennes holdninger hører hjemme på 50-tallet, ikke i barne og likestillingsdepartementet anno 2013," heter det på siden.

På under 24 timer fikk siden hele 3000 tilhengere. Og på mandag kveld var tallet allerede oppe i over 6800 personer som støtter kravet om at den nye ministeren må gå av.

Horne på sin side håper at hun endelig får arbeidsro og at hun vil bli vurdert for den jobben hun gjør. Den nye statsråden har understreket at det blir samarbeidsavtalen med KrF og Venstre og regjeringsplattformen til Høyre og FrP som vil styre hennes virke, ikke hennes tidligere uttalelser som opposisjonspolitiker.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no