See also:
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 05.02.2014 - Vatikanet i ordkrig med FN om pedofile prester
» 05.11.2013 - Paven med meningsmåling om homofile, skilsmisser og kondomer
» 29.10.2013 - Pave Frans er blitt en turistmagnet for Roma
» 20.09.2013 - Pave Frans ønsker kvinner og homofile inn i kirken
» 12.09.2013 - Vatikanet åpner for å avskaffe sølibatet
» 05.07.2013 - Johannes Paul II kåres til helgen
» 27.03.2013 - Pave Frans blottstiller stor reformiverChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Pave Benedikt XVI i Roma
© Tadeusz Górny/GNU/Kureren
Samfunn - Vatikanet

Pave Benedikt fikk "beskjed fra Gud" om å gå av

Kureren, 20. august 2013 - Et halvt år etter at Benedikt XVI overraskende gikk av som pave avslører han at han tok avgjørelsen etter en "mystisk erfaring". Det var Gud selv som hadde rådet ham til skrittet, og Benedikt sier at han nå forstår hvorfor, etter å ha observert gjerningen til pave Frans.

Det er det katolske pressebyrået 'Zenit', som spesialiserer seg på nyheter om paven og Vatikanet, som i dag rapporterer om Benedikts nye forklaringer om hvorfor han valgte å gå av som pave i februar. Den gang skyldte paven på helsen og behovet for en mer energisk ledelse i den kriserammede katolske kirken.

I samtaler med 'Zenit' sa den tidligere paven at han hadde hatt en "mystisk erfaring" eller et spirituelt møte med den Allmektige. "Det var Gud som sa det til meg," forklarte Benedikt om hendelsen som fikk ham til å ta det svært uvanlige skrittet å si fra seg pavestillingen.

Benedikt XVI uttalte videre at han fra sitt tilbaketrukne liv hadde observert "karismaen" til sin etterfølger pave Frans. Og jo mer han observerte Frans' pavegjerning, jo bedre forsto han at det hadde dreid seg om "Guds vilje" at han skulle overlate pavestolen til Frans.

Pave Frans, den første fransiskaneren med sjefsjobben i Vatikanet, har allerede gitt den katolske kirken et helt nytt ansikt. Ydmyk og beskjeden tar han avstand fra luksus og overdreven sikkerhet og er ivrig med å få den normale katolikk i tale. Også ideologisk gjør Frans seg bemerket ved å bygge ned gamle konfliktlinjer i kontroversielle spørsmål som overgrep begått av kirken og forholdet til homoseksualitet.

Les mer om programerklæringen til pave Frans i denne artikkelen: "Pave Frans blottstiller stor reformiver".

Pave Benedikt nyter imens sitt tilbaketrukne liv der han i fred og ro kan meditere, filosofere og skrive sine teologiske avhandlinger uten å måtte blande seg inn i kirkens daglige drift. Ifølge 'Zenit' mottar den avgåtte paven fra tid til annen utvalgte besøkende på sin residens, noe pressebyrået hadde nytt godt av.

Benedikt understreket overfor journalistene at han ikke på noen måte hadde "flyktet fra verden" da han valgte den rolige pensjonisttilværelsen fremfor pavegjerningen. Han hadde derimot "flyktet til Gud", forklarte Benedikt.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no