See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk storm











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Statsminister Jens Stoltenberg, flankert av Trond Giske og Jonas Gahr Støre, på dagens pressekonferanse
© Arbeiderpartiet/Kureren
Politikk - Innenriks

Ap lover store investeringer i skole og helse

Kureren, 25. juni 2013 - Arbeiderpartiet vil "investere massivt i skoler og sykehus de neste årene," sa partileder Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i dag, der han lovte milliardbevilgninger. Løftene blir kritisert som et valgkamputspill av Venstre og Høyre.

Stoltenberg, sammen med sentralstyremedlemmene Jonas Gahr Støre og Trond Giske, holdt i dag Arbeiderpartiets siste store pressekonferanse før sommerferien på Youngstorget. Der ble noen av de viktigste linjene for høstens valgkamp presentert. Regjeringspartiet lovte å "bruke fellesskapets penger på elever og lærere, de som blir syke og de som trenger pleie og omsorg, ikke milliarder i skattekutt til de rikeste."

Partitoppene lovte i første omgang større investeringer i helse- og skolesektoren. Ifølge Støre, hadde regjeringen nå klart å snu store underskudd i sykehusene til balanserte regnskap, og dermed var det nå endelig rom for nye byggeprosjekter, oppgradering av eksisterende sykehus og midler til modernisering av behandlingsutstyr.

"Vi vil ruste opp det medisinsk tekniske utstyret og gjennomføre IKT-investeringer som gjør at fastleger, sykehus og kommuner kan kommunisere elektronisk på sikkert nett, redusere byråkratiet og sikre sykehus og pasienter adgang til en elektronisk pasientjournal," annonserte helseminister Støre.

Også i skolesektoren lovte partiet større investeringer, først og fremst i "lærernes kompetanse og gode skolebygg," ifølge Giske. Arbeiderpartiet lover å trappe opp bevilgningene til etter- og videreutdanning av lærere til en milliard kroner de neste fire årene. I dag brukes det rundt 500 millioner kroner per år til kompetanseutvikling for lærere.

Videre lovte partiledelsen å trappe opp investeringene i skolebygg for å sikre et godt arbeidsmiljø for elever og lærere. Arbeiderpartiet lovte derfor å bruke 20 milliarder kroner til oppussing og oppgradering av skolebygg de neste fem årene. Det skal skje gjennom å øke dagens ordning med rentekompensasjonen kommunene får for å investere i skolebygg, og inkluderer de 5 milliardene som gjenstår på ordningen.

"Kopierer vårt program"
Mens løftene for helse- og skolesektoren som Arbeiderpartiet annonserte i dag i stor grad sammenfaller med tiltak tidligere fremmet av opposisjonen, var det særlig Venstres leder Trine Skei Grande som gikk hardt ut mot regjeringens planer. Skei Grande hevdet Venstre nettopp hadde lagt frem et liknende forslag om finansiering av skolebygg i Stortinget, men at en samlet regjeringskoalisjon hadde stemt mot forslaget.

Også Arbeiderpartiets forslag i helsepolitikken var ikke noe nytt og kun gjenbruk av opposisjonens tidligere forslag, hevdet Høyres Bent Høie. "Våre forslag vil bety at flere sykehusbygg realiseres de neste årene. Det er spesielt at Støre fremmer forslag nå, som hans egen stortingsgruppe stemte i mot for senest en uke siden, da vi foreslo 70 prosent låneandel for sykehusene," sier Høie.

Knut Arild Hareide, partileder i KrF, sa seg enig i kritikken fra de andre opposisjonspartiene. "Dagens valgkamputspill viser bare at Arbeiderpartiet tenker valgkamp og tar ideer og forslag som Høyre, KrF, Frp og Venstre har levert sammen de siste årene," uttalte Hareide.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no