See also:
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 10.01.2014 - Antall norske flypassasjerer doblet seg på 20 år
» 04.12.2013 - Reisetrend: Nordmenn er blitt "gjerrige og snobbete" på ferie
» 29.11.2013 - Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» 26.11.2013 - Miljøpartiets budsjett: 4800 kr ekstra for familietur til Syden
» 11.11.2013 - Rød løper for Norwegian i Madrid
» 30.10.2013 - Rjukan frem fra tåken, også internasjonalt











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Flyplassen i Hamburg
© Pimthida/GNU/Kureren
Reise | Økonomi - Innenriks | Tyskland

Norwegian satser stort på det tyske markedet

Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos satser på Tyskland

© Norwegian/Kureren
Kureren, 16. mai 2013
- Flyselskapet Norwegian lanserer ytterligere 20 nye direkteruter fra i høst. Men flertallet av rutene går ikke fra Norge. Norwegian satser nå spesielt på direkteruter mellom Tyskland og Spania, og på å bli et av Europas største lavprisselskap.

Norwegian fortsetter strategien for internasjonal vekst ved å åpne totalt 11 nye ruter fra Tyskland til flere reisemål i Spania. Fra Hamburg åpner Norwegian ruter til Alicante, Malaga, Las Palmas og Tenerife. Fra Köln begynner Norwegian å fly direkte til Alicante, Malaga, Las Palmas og Tenerife. Og fra München blir det direkteruter til Alicante, Malaga og Tenerife.

"Ekspansjonen i det tyske markedet er en del av vår fremtidige strategi for å møte konkurransen i europeisk luftfart med et godt produkt til en lavere pris," sa administrerende direktør Bjørn Kjos, da han åpnet de nye tysklandsrutene i Hamburg i går.

"Tyskerne bruker ofte Norwegian når de reiser til Skandinavia, og kundene etterspør et kvalitetsselskap som også tilbyr billige billetter mellom Tyskland og Spania. Vi ser frem til å ønske flere passasjerer velkommen om bord våre nye og mer miljøvennlige fly," la Kjos til.

Satsningen virker godt gjennomtenkt. Tyskland, Europas største reiselivsmarked, har noen av de høyeste prisene for utenlandsruter på kontinentet. Air Berlin, landets nest største flyselskap etter Lufthansa, markedsførte seg opprinnelig som lavprisselskap, men kan knapt regnes som dette lenger. Det eneste lavprisselskapet i Tyskland, Germanwings, er et datterselskap til Lufthansa.

Alt i alt er det dermed svært lite ekte konkurranse på det tyske markedet, noe som avspeiler seg i et mye høyere prisnivå enn i Norge. Norwegian vil dermed kunne bli et attraktivt alternativ i Tyskland, med mindre lokale selskaper kaster seg inn i priskrigen.

Fra Nord-Europa til Spania
Også fra Sverige og Danmark vil Norwegian i vinter tilby enda flere avganger til spanske destinasjoner. Fra Stockholm øker antall avganger til Malaga, Las Palmas, Alicante og Tenerife, og fra Göteborg øker avgangene til Tenerife. Fra København øker antall ukentlige avganger til Malaga, mens prøveruten Aalborg-Alicante videreføres fra sommerprogrammet, melder Norwegian.

Også Norwegians ti nye ruter fra den nyopprettede basen på London Gatwick skal ha fått "god respons", og til vinteren lanseres Fuerteventura som nytt reisemål. Selskapet vil fly to ganger i uka mellom den britiske hovedstaden og den populære "kanariøya". Dermed biter det norske selskapet seg også fast i England.

Norwegian melder videre at selskapet har blitt svært godt mottatt på det finske markedet, og antall passasjerer er økende. "Det resulterer i nye ruter og flere avganger," ifølge Norwegian. Til vinteren vil finnene kunne fly direkte fra Oulu til Tenerife og fra Turku til Alicante. I tillegg videreføres direkteruta mellom Oulu og Alicante fra sommerprogrammet.

For å møte etterspørselen i markedet, utvider Norwegian også tilbudet fra Helsinki til flere spanske destinasjoner. Det blir flere avganger fra Helsinki til Tenerife, Alicante, Malaga og Las Palmas, melder flyselskapet.

Få nye norske ruter
For norske kunder er det lite nytt i Norwegians vinterprogram. De fleste av rutene fra i vinter beholdes. I tillegg vil reisende til Tenerife til vinteren for første gang kunne fly direkte fra Trondheim, Bergen og Rygge, ikke kun fra Gardermoen som tidligere. Norwegian øker også antall avganger mellom Oslo og London.

Vinterens program blir dermed et klart brudd fra tidligere år. Norwegian synes å ha nådd metningspunktet på det norske markedet og lanserer for første gang ikke en eneste ny destinasjon. Så å si hele satsningen er altså for første gang utenlands.

Norwegian er allerede Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 331 ruter til 120 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika og Midtøsten. Norwegian fraktet nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Strategien er nå å bygge ut posisjonen som et europeisk lavprisselskap.

Først om ett år vil norske kunder se større endringer i rutetilbudet. I mai 2013 starter selskapet nemlig de første langdistanseflygningene til USA og Asia.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no