See also:
» 27.03.2014 - Italias 109 provinser skal vingeklippes
» 21.03.2014 - Venezia: 89 prosent ønsker løsrivelse fra Italia
» 18.03.2014 - Venezia: Stor deltakelse i folkeavstemning om løsrivelse fra Italia
» 12.03.2014 - Renzis første suksess: Italia får ny valglov og skattelette
» 04.03.2014 - Italia: Opposisjonsleder Beppe Grillo dømt til fengsel
» 28.02.2014 - Roma kun fem timer fra konkurs
» 21.02.2014 - Folkeflertallet er mot Italias nye statsminister Renzi
» 17.02.2014 - Matteo Renzi "kupper" seg til statsminister i Italia











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Den italienske senatoren Franco Marini, med sin karakteristiske pipe
© Senato/Kureren
Politikk - Italia

Enighet om ny president for Italia

Italias 87-årige president Giorgio Napolitano går av 15. mai i år

© Quirinale/Kureren
Kureren, 17. april 2013
- Den italienske senatoren Franco Marini ser ut til å bli den neste presidenten i landet etter at sosialdemokraten Pier Luigi Bersanis parti PD og Silvio Berlusconi i kveld ble enige om kandidaten. Marini er PD-medlem.

Enigheten ble bekreftet av talsmannen for Berlusonis parti PdL, Antonio Palmieri. "Partileder Berlusconi har bekreftet at vi kommer til å stemme på Franco Marini som republikkens president," het det i en knapp melding fra partiet. Eksstatsminister Berlusconi selv har ikke uttalt seg i offentligheten i kveld.

Sosialdemokraten Bersani, som vant flest stemmer ved valget for to måneder siden men likevel fortsatt ikke har klart å finne et styringsdyktig regjeringsgrunnlag, har i de siste dagene spilt ut flere mulige alternativer i valget av en ny statspresident.

Italienske parlamentarikere må enes om en ny statspresident før mandatsperioden til den 87-årige presidenten Giorgio Napolitano utløper 15. mai i år. I og med den langvarige regjeringskrisen i Italia har statspresidenten nå en vital rolle, for eksempel i forhold til om det skal utskrives nyvalg eller ikke. Napolitano har gjort det klart at han ikke akter å skrive ut et nyvalg til.

Presidenten i Italia velges av et samlet parlament av underhuset og senatet, samt representanter fra de forskjellige regionene i landet. Til sammen er det 1007 valgmenn som skal velge en etterfølger for Napolitano i løpet av kort tid. Bersanis PD har 495 av disse valgmennene, men trengte altså støtte fra minst ett større parti til.

Forhandlingene om hvem som skal bli landets neste president har også blitt fulgt med spenning fordi de kunne si noe om hvilke av de tilsynelatende uforsonlige politiske leirene som klarer å komme til enighet. En enighet i spørsmålet om presidenten kan være et grunnlag for regjeringsforhandlinger, spekuleres det.

Bersani har i lang tid prøvd å få protestpartiet til komikeren Beppe Grillo i tale, men Grillos 5-stjernersbevegelse nekter kategorisk å delta i den demokratiske prosessen. Til slutt var det derfor Bersanis PD og Berlusconis PdL som fant hverandre. Berlusconi har også vært åpen for å delta i en regjering under Bersani, noe sistnevnte hittil har utelukket.

Med den nye enigheten, ser det altså ut å gå mot at 80 år gamle Franco Marini blir Italias president i de neste syv årene.

Marini er en tidligere fagforeningsleder og medlem i Bersanis PD. Men i motsetning til sosialdemokraten Bersani, kommer Marini fra et av de kristendemokratiske partiene som ble en del av PD. Marini har også vært senatspresident i perioden 2006-08 og nyter stor anerkjennelse i de fleste politiske leirene i Italia.

Bersani roste i dag Marini som den personen som i størst grad vil være skikket til å forhandle frem kompromisser mellom de italienske partiene. PD-lederen hadde tidligere foreslått Marini til presidentvervet som "den presidenten som klarer å samle et størst flertall bak seg."

Les mer om rollen til Italias president under den aktuelle regjeringskrisen i denne artikkelen: "Italiensk nyvalg ville løst lite".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no