See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk storm











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Trine Skei Grande taler på Venstres landsmøte i dag
© Jo Straube/Venstre/Kureren
Politikk - Innenriks

Venstrelederen advarer mot mørkeblå regjering

Stor stemning på Venstres landsmøte på Fornebu

© Jo Straube/Venstre/Kureren
Kureren, 12. april 2013
- Venstres leder Trine Skei Grande advarte på partiets landsmøte i dag mot et flertall av Høyre og FrP ved høstens valg. En slik "mørkeblå regjering" vil, ifølge Skei Grande, "ekskludere enkeltgrupper og enkeltpersoner."

Venstrelederen gikk i sin landsmøtetale på Fornebu i dag sterkt ut mot sine potensielle regjeringspartnere etter valget i høst. Skei Grandes hovedanliggende var at størrelsen på hennes lille parti ville være avgjørende for om Norge etter valget får en "mørkeblå" eller en "blågrønn" politikk, og advarte sterkt mot det første alternativet.

"Vi skal vise at Venstre er den avgjørende forskjellen på om vi skal ha varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja," sa Skei Grande. "At Venstre er den avgjørende forskjellen på om vi skal beholde pappakvoten. At Venstre er den avgjørende forskjellen på om vi skal ha en human politikk for asylbarna," fortsatte venstrelederen, til stor applaus fra salen.

"Venstre er et parti som setter folk først, et parti som ikke vil ekskludere enkeltgrupper og enkeltpersoner, slik en regjering av Høyre og Frp vil," la Skei Grande til, i et av sine sterkeste angrep på sine borgerlige partikollegaer.

Videre etterlyste Skei Grande en klarere uttalelse fra høyreleder Erna Solberg om bruken av oljepenger i en eventuell regjeringskoalisjon med Fremskrittspartiet. "Venstre kan ikke lage budsjetter som legger opp til en høyere bruk av oljepenger enn dagens handlingsregel tillater. Det synes jeg Erna skal være like klar på som meg," oppfordret venstrelederen.

Skei Grande kritiserte også skolepolitikken til "høyresiden", som hun beskrev som et ønske om "en skole ut fra næringslivets bestilling." Venstresiden, derimot, ønsket en skole for "gangs mennesker", men Venstre, ifølge Skei Grande ønsket å lage "en skole for elevene."

Venstrelederen hadde i det hele tatt et ekstra stort fokus på skole- og utdanningspolitikken i talen sin, og la frem en 10-punktsplan for skolereformer. "Det er mulig noen ser dette som en arbeidsplan for en ny undervisningsminister, og kanskje er det ment slik også," avrundet Skei Grande, til latter og applaus fra salen.

Men Skei Grande hadde også mange spark mot Stoltenbergregjeringen. Ifølge venstrelederen, har Stoltenberg gjort Norge altfor avhengig av oljeinvesteringer og -inntekter, ført en "misforstått klima- og miljøpolitikk" og sviktet totalt i ruspolitikken.

Statsministeren fikk særlig sitt pass påskrevet hva angår den rødgrønne regjeringens fattigdomspolitikk. Skei Grande siterte Stoltensbergs utsagn fra før stortingsvalget i 2005: "Aldri har en regjering brukt mer penger enn den sittende regjering, likevel har tallet på fattige barn økt. Det alene er en god nok grunn til å skifte regjering 12. september 2005."

Ifølge venstrelederen, har det blitt enda flere fattige barn i løpet av de åtte årene de rødgrønne har styrt landet, og samtidig forvalter "planetens mest heldige statsminister" enda større budsjettmidler. Skei Grande gjentok dermed sitatet fra 2005, og sa at den økte barnefattigdommen alene "er en god nok grunn til å skifte regjering 9. september 2013."



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no