See also:
» 23.01.2014 - Tysk presse: Norsk "hvalskandale" på Grüne Woche i Berlin
» 17.01.2014 - Stort flertall for aktiv dødshjelp i Tyskland
» 10.01.2014 - Homovennlig læreplan møter motstand i Tyskland
» 04.12.2013 - Tyske NPD: "Andre raser er fremmedlegemer"
» 26.11.2013 - Tyskland: Når hvite barnehagebarn ikke vil leke med brune
» 14.10.2013 - Tyskland sjokkert over innflytelsesrik pedofililobby
» 11.10.2013 - Tyskland forbereder forbud mot høyreekstreme NPD
» 02.09.2013 - Stor debatt om medienes overlevelsesevne i TysklandChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Samfunn - Tyskland

Tyskland: Staten tilbyr 19-åring jobb i bordell

Egenreklame for storbordellet i Augsburg, Colosseum FKK-Club

© Faksimile
Kureren, 7. februar 2013
- Den statlige arbeidsformidlingen i byen Augsburg rådet en 19-åring til å søke jobben som bardame i et bordell i byen. Etter at prostitusjon ble et legalt, skattepliktig yrke i Tyskland, har slike jobboppfordringer blitt vanligere.

Lokalavisen i den katolskkonservative, sørtyske byen Augsburg, 'Augsburger Allgemeine', meldte i går nyheten som spredte seg som ild i tørt i gress i tyske medier. 19-åringen og hennes mor hadde først blitt begeistret over post fra arbeidsformidlingen, men ble "totalt sjokkert" da de leste innholdet i "jobbtilbudet".

19-åringen ble i brevet oppfordret til å søke jobb som bardame i byens kjente storbordell, Colosseum FKK-Club. Utestedet, som brer seg på 2.500 kvadratmeter, reklamerer med "sex og relax", lettkledde "jenter med megaservice og mere til." Prostitusjon er hovedvirkeområdet til Colosseum FKK.

Ifølge utlysningsbrevet, som 19-åringen viste til 'Augsburger Allgemeine', var kravet til jobbsøkende at de var unge kvinner med "et tiltagende ytre." 19-åringen selv hadde bedt arbeidsformidlingen om hjelp til å finne en jobb som husholder i samsvar med yrkesutdannelsen hennes.

Selv om arbeidsformidlingen i Augsburg ikke generelt avviser å sende jobbsøkende til bordellbransjen, har de i etterkant beklaget seg overfor 19-åringen, ifølge lokalavisen. Saksbehandler hadde vært klar over at Colosseum var et bordell, men innrømmer at hun aldri skulle ha sendt jobbsøkeroppfordringen til 19-åringen fordi man ikke tidligere hadde spurt henne om hun ville akseptere et jobbtilbud i sexindustrien.

Arbeidsformidlingen i Tyskland kan siden 2004 pålegge trygdemottakere å søke på stillinger saksbehandler finner relevante og truer med kutt i trygdeutbetalingene dersom oppfordringen ikke blir fulgt opp med en søknad. Lovverket presiserer likevel at jobbtilbudene ikke må være "uakseptable" for den enkelte søker - et vidt begrep som i regelen tolkes strengt.

Siden 2004 har det i Tyskland ikke vært noen legale hindre for at den statlige arbeidsformidlingen formidler stillinger innen sexindustrien, inkludert direkte prostitusjon. Prostitusjon er, legalt sett, et anerkjent yrke i Tyskland, der utøverne skal betale skatt og helseforsikring og ha rett til sykepenger, arbeidsledighetstrygd og pensjon.

Men allerede i 2004 inngikk de tyske arbeidsformidlingene en intern avtale om ikke å true med trydgekutt dersom en kvinne takket nei til en jobb som prostituert. Avtalen spesifiserte ikke jobbtilbud innen sexbransjen generelt, som for eksempel bartender eller renholder i et bordell. Likevel har det vært enkelte presserapporter om at kvinner har blitt presset inn i prostitusjon av arbeidsformidlingen.

Dersom jobbsøkere indikerer at de er åpne for å arbeide i sexindustrien, har mange lokale arbeidskontorer også formidlet arbeid som prostituerte. Rådende praksis er at jobbsøkerne skal spørres om slikt arbeid er "akseptabelt" for dem.

En dom i 2009 begrenset adgangen til å formidle jobbtilbud som prostituert. To tyske bordeller anklaget arbeidsformidlingen etter at den hadde nektet å utlyse 12 ledige stillinger som prostituerte. "En aktiv promovering av prostitusjonen gjennom representanter av statsmakten lar seg ikke forene med verdigrunnlaget i grunnloven," lød dommen.

Det uheldige jobbtilbudet i Augsburg har imidlertid gjenopplivet den tyske debatten om prostitusjon som et normalisert yrkesvalg. Mange påpeker at det kun er en logisk følge at slike normaliserte jobber formidles gjennom arbeidsformidlingen. Flere debattanter fremhever "den svenske" løsningen med å kriminalisere sexkjøpere for å komme normaliseringen til livs.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no