Mer om Vatikanet i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Vatikanet
» Hvordan redde Det sixtinske kapell?

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Vatikanet, toppsaker
» Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» Vatikanet i ordkrig med FN om pedofile prester
» Paven med meningsmåling om homofile, skilsmisser og kondomer
» Pave Frans er blitt en turistmagnet for Roma
» Pave Frans ønsker kvinner og homofile inn i kirken
» Vatikanet åpner for å avskaffe sølibatet
» Pave Benedikt fikk "beskjed fra Gud" om å gå av
» Johannes Paul II kåres til helgen
» Pave Frans blottstiller stor reformiver
» Vatikanet velger sin første amerikanske pave


Samfunn
Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken

Kureren, 11. april 2014 - Den katolske kirken ber om tilgivelse. Det var pave Frans som i dag for første gang ba om unnskyldning for de "mange prestene" som har misbrukt barn seksuelt. Det er den klareste beklagelsen som har kommet fra den katolske kirken i denne svært betente saken.
Samfunn
Vatikanet i ordkrig med FN om pedofile prester

Kureren, 5. februar 2014 - FN kom onsdag med hard kritikk mot Det katolske kirken i en rapport, der det kreves at Vatikanet "sier opp og politianmelder alle i kirken som er skyldige i seksuelle overgrep mot mindreårige." Vatikanet reagerer kraftig og anklager FN for å "angripe" religionsfriheten.
Samfunn
Paven med meningsmåling om homofile, skilsmisser og kondomer

Kureren, 5. november 2013 - Pave Frans har bestilt en undersøkelse blant verdens katolikker med 38 svært spesifikke spørsmål om kirkelige tabusaker som homofili til bruk av kondomer. Paven ønsker å presentere medlemmenes syn på dette på et kirkemøte om familien i oktover 2014.
Reise | Samfunn
Pave Frans er blitt en turistmagnet for Roma

Kureren, 29. oktober 2013 - Endelig gode nyheter fra kriserammende Italia, eller i hvert fall fra Roma: Siden pave Frans ble valgt til nytt overhode for 1,2 milliarder katolikker i mars, har Roma fått flere turister. Særlig antall turister fra Latin-Amerika har skutt i været.
Samfunn
Pave Frans ønsker kvinner og homofile inn i kirken

Kureren, 20. september 2013 - Pave Frans har gitt sitt mest frittalende intervju så langt. Der kritiserer han en katolsk kirke "besatt av abort og homofilt ekteskap". Frans åpner døren for homofile og ønsker at kvinner skal få en større maktposisjon i kirken. Han beklager "mannssjåvinismen" i deler av kirken.
Samfunn
Vatikanet åpner for å avskaffe sølibatet

Kureren, 12. september 2013 - Den nyutnevnte statssekretæren i Pavestaten, Pietro Parolin, som er nummer to i Vatikanet etter pave Frans, har kommet med revolusjonerende uttalelser. Parolin er åpen for å fjerne sølibatet i Den katolske kirken, og det ser ut som om han har støtte fra paven selv.
Samfunn
Pave Benedikt fikk "beskjed fra Gud" om å gå av

Kureren, 20. august 2013 - Et halvt år etter at Benedikt XVI overraskende gikk av som pave avslører han at han tok avgjørelsen etter en "mystisk erfaring". Det var Gud selv som hadde rådet ham til skrittet, og Benedikt sier at han nå forstår hvorfor, etter å ha observert gjerningen til pave Frans.
Samfunn
Johannes Paul II kåres til helgen

Kureren, 5. juli 2013 - Pave Frans underskrev i dag dekretet som offisielt vil gjøre ekspave Johannes Paul II til helgen. Til dette, har Frans anerkjent to mirakler som Johannes Paul II angivelig har utført. Også forgjengeren til den polske paven, Johannes XXIII, ble kanonisert.
Samfunn
Pave Frans blottstiller stor reformiver

Kureren, 27. mars 2013 - Med en enestående åpenhet har pave Frans tillatt at programtalen hans til konklaven, så å si "jobbsøknaden" hans som pave, blir offentliggjort. Og talen viser et ønske om reform og om at kirken skal slutte å være så selvopptatt.
Samfunn
Vatikanet velger sin første amerikanske pave

Kureren, 13. mars 2013 - Etter litt over et døgn har kardinalene som er samlet i Vatikanet valgt et nytt overhode for 1200 millioner katolikker. I en hemmelig prosess valgte de Jorge Mario Bergoglio (76) fra Argentina som ny pave. Frans blir den første jesuittiske og ikke-europeiske paven noensinne.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no