Mer om USA i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om USA
» Kronikk: Endeløs krig og forsvarsindustriens lobby i USA
» Urbanisme: Villdyrene slår tilbake

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

USA, toppsaker
» Obama foreslår skattelette for fattige og middelklassen
» George W. Bush forbereder sin første maleriutstilling
» USA planlegger full tilbaketrekking fra Afghanistan i år
» 20 barn blir skutt på i USA, hver eneste dag
» USA: Republikanerne blir et kreasjonistisk parti
» Demokrater og republikanere enige om 2-års budsjett
» 70 prosent av Hollywoods stumfilmer er tapt
» USA åpner for mobilbruk i fly; bransjen sier nei
» USA: 3.200 småkriminelle fengslet med livstidsdommer
» Denne colaen kan bli solgt for 400 millioner kr
» New York får "europeisk sosialdemokrat" som borgermester
» "Flere europeiske regjeringer avlyttes av USA"


Politikk | Økonomi
Obama foreslår skattelette for fattige og middelklassen

Kureren, 4. mars 2014 - USAs president Barack Obama vil ha nye skattelettelser for den amerikanske middelklassen og for fattige som del av budsjettforslaget for 2015, med en utgiftsramme på 3,9 billioner dollar (23,4 billioner kroner). Imens viser nye tall at inntektsulikhetene forsetter å øke i USA.
Kultur
George W. Bush forbereder sin første maleriutstilling

Kureren, 1. mars 2014 - USAs tidligere president George W. Bush har allerede fått sin plass i historien på grunn av "krigen mot terror". Men han vil kanskje bli husket for flere ting. Nå driver Bush med oljemaling, og i april kommer han med sin første maleriutstilling. I USA er forventingene store.
Politikk
USA planlegger full tilbaketrekking fra Afghanistan i år

Kureren, 25. februar 2014 - USAs president Barack Obama ba i dag forsvarsstaben sin om å forberede en rask evakuering av alle styrker fra Afghanistan innen årets slutt. Ifølge Obama vil USA trekke seg ut av landet dersom en svært forsinket bilateral sikkerhetsavtale ikke skrives under.
Samfunn | Viten
20 barn blir skutt på i USA, hver eneste dag

Kureren, 28. januar 2014 - Hver eneste dag blir 20 barn i USA såret av skuddvåpen og må behandles på sykehus, ifølge ny en ny rapport. I løpet av 2009 var det 7.391 sykehusinnleggelser med skuddskader der ofrene var under 20 år, og seks prosent av disse pasientene døde av skuddskadene.
Politikk | Viten
USA: Republikanerne blir et kreasjonistisk parti

Kureren, 4. januar 2014 - Den første langtidsstudien om utbredelsen av kreasjonismen - troen på at Gud skapte verden og at evolusjonen ikke har forekommet - bekrefter at denne er på fremmarsj i USA. Samtidig viser den at USA blir stadig mer polarisert og at kreasjonistene samler seg i det republikanske partiet.
Politikk | Økonomi
Demokrater og republikanere enige om 2-års budsjett

Kureren, 11. desember 2013 - En arbeidsgruppe av republikanere og demokrater har kommet frem til enighet om budsjettrammene i USA for to år, noe som vil hindre at føderale myndigheter igjen vil måtte stenge. Avtalen minker tvangskuttene i budsjettet, innfører spareprogram men øker rammene for militæret.
Kultur | Viten
70 prosent av Hollywoods stumfilmer er tapt

Kureren, 6. desember 2013 - Perioden fra 1912 til 1929 var da Hollywood for alvor begynte å bli verdens ledende filmindustri, og hele 11.000 helaftens stumfilmer ble produsert i perioden. Men nå viser en ny studie at 70 prosent av disse trolig er gått tapt.
Reise
USA åpner for mobilbruk i fly; bransjen sier nei

Kureren, 22. november 2013 - Etter at EU forrige uke ga grønt lys til flyselskapene for tilkobling til 3G- og 4G-tjenester på flyturer etter at flyet har nådd 10.000 fot, er amerikanske myndigheter nå også åpne for dette. Men forslaget møter motstand fra flyselskapene og kabinpersonalet.
Samfunn
USA: 3.200 småkriminelle fengslet med livstidsdommer

Kureren, 14. november 2013 - Aaron Jones lånte en bil som ved en feil ble meldt stjålet. Siden han var tidligere straffet, var dommeren pålagt å gi ham en livstidsdom for 14 år siden. Jones vil tilbringe resten av livet i fengsel, sammen med 3.278 andre dømte som ikke har begått voldskriminalitet.
Kultur
Denne colaen kan bli solgt for 400 millioner kr

Kureren, 7. november 2013 - Et av Andy Warhols malerier av en colaflaske skal auksjoneres bort på tirsdag hos Christie's, og ekspertene forventer at bildet kan oppnå en salgspris på hele 400 millioner kroner. Warhols bilder har gått for enda høyere priser.
Politikk
New York får "europeisk sosialdemokrat" som borgermester

Kureren, 4. november 2013 - Bare en stor overraskelse kan hindre demokraten Bill de Blasio fra å bli New Yorks neste borgermester. De Blasio definerer seg selv som en politiker med forbilder fra det europeiske sosialdemokratiet, mens mange konservative ser på ham som "radikal".
- Snowden-avsløringene - Politikk
"Flere europeiske regjeringer avlyttes av USA"

Kureren, 24. oktober 2013 - Ikke bare Tysklands Angela Merkel har blitt avlyttet av amerikanske NSA. Også andre "europeiske regjeringer, deriblant den italienske," har blitt overvåket og avlyttet, sier journalist Glenn Greenwald, med bakgrunn i de lekkede Snowden-dokumentene.
- Snowden-avsløringene - Politikk
Svar på spionasje: EU vil bryte banksamarbeid med USA

Kureren, 23. oktober 2013 - EU-parlamentet ba på onsdag EU-kommisjonen om midlertidig å suspendere avtalen som tillater overføring av europeiske bankdata til USA. Tiltaket kommer som en represalie etter at det ble kjent at USA spionerte på europeiske institusjoner og borgere via nettet.
- Snowden-avsløringene - Politikk
USA spionerte på Mexicos president

Kureren, 21. oktober 2013 - Den meksikanske regjeringen er opprørt over omfanget av den politiske overvåkningen fra nabolandet USA. Presidenten mobiltelefon er blitt avlyttet og ekspresidentens e-post er blitt overvåket. Nå krever Mexico forklaringer fra USA og kaller praksisen "uakseptabel og ulovlig".
Politikk
"USA er i ferd med å utvikle nye atomvåpen"

Kureren, 18. oktober 2013 - USAs president Barack Obama fikk fredsprisen blant annet for kjernefysisk nedrustning. Men nå mener amerikanske forskere å kunne påvise at det under Obama skjer en voldsom opprustning av nettopp atomvåpenarsenalet. Titalls milliarder dollar brukes til helt nye atomvåpensystemer.

» 17.10.2013 - USA gjenåpnes i dag, enn så lenge
» 16.10.2013 - Kompromiss om budsjettet er nådd i USA
» 03.10.2013 - USA er stengt: Turistene er forbannet
» 30.09.2013 - USA: Alle offentlige kontorer kan bli stengt
» 25.09.2013 - USA underskriver FN-avtale om våpenhandel
» 19.09.2013 - Obama og Irans president "i personlig dialog"
» 17.09.2013 - Katastrofealarm fra USA om resistente bakterier
» 09.09.2013 - Obama kan gå mot nederlag i Syria-spørsmålet
» 03.09.2013 - Spionasjeskandale: Brasil truer med tiltak mot USA
» 30.08.2013 - Burgerstopp i USA: Fastfoodbransjen i storstreik
» 30.08.2013 - Kerry annonserer angrep på Assad-regimet
» 28.08.2013 - Sveits gir seg i skattestriden med USA
» 28.08.2013 - Syria-aksjon "har ikke regimeskifte som mål"
» 26.08.2013 - Kerry: Bruk av kjemiske våpen i Syria er bevist
» 26.08.2013 - Snowden-dokumentene: Også FN ble avlyttet av USA

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no