See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 26.04.2013 - Argentinas finansminister: "Inflasjon, hva er det?"
» 13.03.2013 - Vatikanet velger sin første amerikanske pave
» 08.03.2013 - Argentinas ekspresident Menem dømt for smuglingChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Plyndringer og ødeleggelser i Córdoba (Argentina) den 4. desember
© E. Felpa/GNU/Kureren
Samfunn - Argentina

Hundrevis arrestert etter uro og plyndringer i Argentina

Córdobas guvernør José Manuel de la Sota

© Damian Zanini/Kureren
Kureren / Agência Brasil, 5. desember 2013
- Minst to personer er omkommet og over 100 skadet under et 40 timer langt kaos med plyndringer og ødeleggelser av butikkene i Córdoba, Argentinas nest største by. Uroen begynte under en streik av det lokale politiet, som krever høyere lønn.

Tusenvis av mennesker, for det meste unge, benyttet seg av politimangelen og begynte å invadere butikkene, ødelegge inventaret og stjele vogner fulle av dagligvarer. Også særlig elektrobutikkene ble stående ribbet igjen, tomme for hvitevarer og underholdningsutstyr.

Córdobas guvernør José Manuel de la Sota måtte reise tilbake fra et opphold i utlandet for å forhandle fram en avtale med politiet, som sa ja til å jobbe igjen natt til torsdag.

De la Sota hevder at politistreiken ble til etter at han hadde beordret stengningen av 100 bordeller, angivelig kontrollert av korrupte tjenestemenn. Videre plasserte han skylden for opptrappingen av volden hos Argentinas føderale myndigheter. Guvernøren hevdet at regjeringen nektet å sende sikkerhetsstyrker til Córdoba for å hjelpe å stoppe plyndringen av byen, som har 1,3 millioner innbyggere og ligger rundt 700 kilometer nord for Buenos Aires.

Guvernøren, som ses på som en politisk rival til Argentinas president Cristina Fernández de Kirchner, beskylder også føderale myndigheter for å holde tilbake penger staten skylder provinsene som styres av opposisjonen.

"Det er som om noen ikke ser på oss som en del av Argentina," sa De la Sota i en tale i dag. Argenti

Fra plyndringene i den argentinske byen Córdoba

© Andrés Ferreyra/GNU/Kureren
nas føderale myndigheter samler inn skatter fra hele landet, for så å distribuere deler av midlene til provinsene. Mens som regel klager guvernørene over hvordan midlene blir fordelt.

Stabssjefen for president Kirchner, Jorge Capitanich, avvist i dag anklagene fra Córdoba. Ifølge Capitanich har provinsene i Argentina et høyt nivå av autonomi og er ansvarlige for sin egen offentlige sikkerhet. I Córdobas tilfelle, sa Capitanich, "er det snakk om et lønnsproblem" som guvernøren selv måtte løse.

De la Sota skal nå ha inngått en avtale med politiet i Córdoba og har lovt dem en lønnsøkning. Nå forventes det at guvernøren og Capitanich skal møtes neste uke for å diskutere hvem som skal betale for dette.

I de siste ukene har det vært flere plyndringsforsøk i dette søramerikanske landet, også i andre argentinske byer, noe som i de siste årene har vært langt fra uvanlig på denne tiden av året.

I Argentina var nesten 60 prosent av befolkningen registrert som fattige i 2002. Nå har dette tallet sunket til 24,5 prosent, ifølge offisielle kilder. Men inflasjonen, som er på 25 prosent, påvirker i stor grad prisene på matvarer, som er den viktigste utgiftsposten for de mange husholdningene med lavere inntekter.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no