See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 06.02.2014 - Valutakrise: Nå er det tomt for ketchup i Argentina
» 05.12.2013 - Hundrevis arrestert etter uro og plyndringer i Argentina
» 13.03.2013 - Vatikanet velger sin første amerikanske pave
» 08.03.2013 - Argentinas ekspresident Menem dømt for smugling











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Likte ikke spørsmålet: Argentinas finansminister Hernán Lorenzino
© Skai Tv/Kureren
Samfunn | Økonomi - Argentina

Argentinas finansminister: "Inflasjon, hva er det?"

Ministerens "slagord" er blitt en suksess i Argentina

© @silvinamarq/kureren
Kureren, 26. april 2013
- For regjeringen i Argentina er "inflasjon" et tabuord som forårsaker nerver og kaldsvette. Da Argentinas finansminister ble spurt om dette i et tv-intervju, ba han om å kutte opptaket. "Jeg vet ikke! Jeg vil bort!" sa ministeren til en sjokkert reporter.

Argentinas finansminister Hernan Lorenzino gjorde i desember et intervju med den greske tv-kanalen 'Skai TV' som falt noe uheldig ut. Intervjuet, utført av journalisten Eleni Varvitsioti, har blitt holdt skjult helt til denne uken, og i Argentina har det skapt en stor skandale.

Den greske journalisten var i Argentina for å gjøre en historie om likhetene mellom dagens greske krise og den nylig overståtte argentinske krisen.

"Jeg har et veldig enkelt spørsmål for deg, som virker veldig komplisert i dag. Hvor mye inflasjon er det i Argentina nå?" spurte hun. Lorenzino svarte ikke, og sa kun at det finnes et eller annet kontor som måler dette. "Men på hvor mye er den i dette øyeblikket?" spurte Varvitsioti igjen. "Jeg vet ikke, men jeg tror at det akkumulerte tallet er på 10,2 eller noe sånt," sa en synlig nervøs og svett minister.

Og det ble verre. Varvitsioti spurte Lorenzino om mulige sanksjoner mot Argentina. I de siste årene har opposisjonen i Argentina og Det internasjonale pengefondet (IMF) påpekt at statistikken fra regjeringen er lite troverdige. Og nå har IMF truet Argentina med sanksjoner.

"Jeg gjentar. Jeg tror at inflasjonen, æhh ... er ... Beklager! Jeg vet ikke! Går det an å klippe bort dette?" Kan jeg få klippe bort dette?" sa statsråden da han hørte spørsmålet om sanksjoner.

Kameraet ble da slått av, men mikrofonene var fortsatt på. "Sannheten er at det er komplekst å snakke om inflasjonsstatistikk i Argentina. Ok? Jeg foretrekker at vi lar det bli med det siste svaret jeg ga deg, og ikke snakke mer om dette. Jeg vil bort! Ja, jeg vil gå bort!" sa ministeren.

Lorenzino hastet ut av rommet, men mikrofonene var fortsatt på.

Deretter kommer Lorenzinos pressetalskvinne og prøver å roe den sjokkerte journalisten. "Saken er at det er problematisk for oss, for finansministeren ... kanskje det er vanskelig å forstå. Vi bør ikke snakke om inflasjon med deg når vi ikke engang snakker med argentinske medier om inflasjon," forklarte pressetallskvinnen.

Stor skandale i Argentina
Det pinlige intervjuet skapte umiddelbart stor skandale i Argentina, ikke minst med tanke på at temaet inflasjon i realiteten er det store diskusjonsemnet i dagens Argentina.

Offisielle data fra Det nasjonale statistikkinstituttet (INDEC), som er de eneste som finansministeriet anerkjenner, tilsier at inflasjonen ligger på litt over 10 prosent, trolig det ministeren prøvde å si. Men det er få i Argentina og utenfor som tror på disse tallene. Opposisjonen og fagforeningene hevder at den reelle inflasjonen er mye høyere. Ifølge flere uavhengige anslag ligger den heller på rundt 25 prosent.

Også Pengefondet uttrykker sterke tvil til de offisielle argentinske inflasjonstallene, og IMF har nå advart regjeringen til president Cristina Fernández at statistikken er upålitelig. IMF krever reelle tall, ellers risikerer Argentina sanksjoner.

Intervjuet med Lorenzinos har også bredt seg som en farsott på sosiale medier som Twitter, der hashtagen #Mequieroir (Jeg vil bort!) umiddelbart ble en stor hit. Videoen med klipp fra intervjuet har naturligvis også gått sin seiersgang på YouTube.

Og selv om finansministeren i første rekke skaper hoderisting og politisk irritasjon, ville argentinerne ikke vært seg selv like dersom de ikke tok saken med humor. "Me quiero ir!" er blitt et nytt slagord, og det finnes allerede t-skjorter og andre objekter til salgs som i lang tid vil minne folk om fadesen.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no