See also:
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 27.02.2014 - Stortinget i heftig debatt om reservasjonsretten
» 17.02.2014 - Ny rapport: Regjeringskvartalet skal bygges nytt
» 17.02.2014 - Forskere finner 149 miljøgifter i norsk sjøfugl
» 10.02.2014 - Ny arvelov: Mer til ektefeller, mindre til barna
» 04.02.2014 - SSB: Flyktninger kommer i jobb, etter hvertChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Norge topper Europas liste over engasjerte arbeidstakere
© Bergen Næringsråd/Kureren
Samfunn | Økonomi - Innenriks

Norge har Europas mest engasjerte arbeidstakere

Forsiden av rapporten "Employee Engagement and Retention"

© Kelly Services/Kureren
Kureren, 26. oktober 2013
- Norge har de aller mest engasjerte og dedikerte medarbeiderne i Europa. Det viser ferske tall fra en årlig arbeidslivsundersøkelse som setter Italia på siste plass av skalaen. Dette er trolig på grunn av utbudet av interessante arbeidsoppgaver.

Undersøkelsen er gjennomført av rekrutteringsselskapet Kelly Services, og omfatter omkring 122.000 arbeidstakere fra Europa, Nord-Amerika, Asia og Stillehavs-området. Rundt 3.000 arbeidstakere i Norge er blitt intervjuet.

Ifølge undersøkelsen er det relasjonen til nærmeste overordnede som er den viktigste faktoren når det gjelder jobbtilfredshet og engasjement. Så mange som 67 prosent av respondentene sier at dette er helt avgjørende for om de trives på jobb eller ikke.

Norge skiller seg positivt ut i forhold til resten av Europa, med 46 prosent som sier de er veldig engasjert og opptatt av å gjøre en god jobb. I andre enden av skalaen finner vi Italia, hvor kun 4 prosent sier det samme, etterfulgt av Ungarn (14 prosent) og Tyskland (19 prosent).

Det som skaper størst engasjement og forpliktelse er interessante og utfordrende arbeidsoppgaver. 36 prosent av respondentene sier at dette er aller viktigst, foran økt lønn og andre materielle goder, som følger på andreplass med 23 prosent.

Og når det gjelder vilje til endring viser undersøkelsen at 41 prosent av nordmenn skiftet jobb i det siste året. Tyskland hadde blant de laveste utskiftningsandelene i arbeidsmarkedet, med bare 34 prosent som skiftet jobb i det siste året, mens Frankrike og Portugal lå på det høyeste nivået, med henholdsvis 61 og 58 prosent.

"Ledere har en meget viktig rolle når det gjelder å tiltrekke og beholde medarbeidere, en rolle som dessverre ikke alle tar like alvorlig," sier personalkonsulent Gry Jødestøl i Kelly Services.

"Det sies at ansatte ikke nødvendigvis forlater selskapet, de forlater lederen. Ansatte forventer og ønsker ledere som er åpne og ærlige, og som tydelig kommuniserer ansvar og forventninger," legger Jødestøl til.

Når vi spør hva nærmeste leder kan gjøre bedre - bortsett fra å gi høyere lønn og forfremmelse - svarer 66 prosent at de ønsker mer opplæring og trening, 45 prosent sier de ønsker seg tydeligere ansvarsområder og målsetninger, og 38 prosent vil ha en åpnere kommunikasjon.

"Det er tydelig at det er mange der ute i arbeidslivet som enda ikke helt har funnet seg til rette," konkluderer Jødestøl.

"De lederne som fokuserer på klar og tydelig kommunikasjon og samtidig gir medarbeiderne muligheter til å utvikle seg videre, vil få maksimalt ut av investeringene sine fremover. Norge er i en særstilling når det gjelder engasjement blant ansatte, en posisjon det absolutt er ønskelig å beholde," avslutter hun.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no