See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 27.11.2013 - Også barn skal tilbys aktiv dødshjelp i Belgia
» 28.08.2013 - Til Belgia for å slippe helsekøen
» 03.07.2013 - Albert II av Belgia abdiserer, omgitt av skandaler
» 22.02.2013 - Belgia: "Aktiv dødshjelp for barn forekommer allerede"China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Belgias statsminister Elio di Rupo under et besøk i Kina tidligere i september
© PM's Office/Kureren
Samfunn - Belgia

Belgia anklager Kina for dataangrep mot statsministeren

Belgias statsminister Elio di Rupo og Kinas statsminister Li Keqiang under et møte tidligere i september

© PM's Office/Kureren
Kureren, 27. september 2013
- Det nylige dataangrepet mot Belgias statsminister Elio di Rupo og den belgiske utenriksministeren Didier Reynders, ble gjennomført av kinesiske hackere, ifølge en ny konfidensiell rapport fra belgisk etterretning.

For en uke siden informerte det belgiske statsministerkontoret i en pressemelding at den hadde blitt hacket.

"Under en rutinemessig sjekk ble det avslørt at det var problemer. Da ble det gjennomført en undersøkelse. Vi vet ikke detaljene enda, men det er sannsynlig at angrepet ble utført av en fremmed makt," sa talsmannen til Belgias statsminister Di Rupo.

Angrepet mot statsministerskontoret ble gjennomført for "noen måneder siden" og kilder i regjeringen sa til avisen De Tidj at de hadde mistanker om at Kina eller den amerikanske etterretningstjenesten NSA kunne være ansvarlig for angrepet. Også datasystemene i det belgiske utenriksdepartementet ble angrepet for noen måneder siden, ble det bekreftet.

"Vi har nå fikset problemene. Sikkerhetstiltakene er blitt strammet opp, og vi har nå en streng kontroll", sa talsmannen til den belgiske statsministeren.

Og i dag avslører den belgiske avisen De Morgen at en ny rapport fra de hemmelige tjenestene i Belgia bekrefter at det var kineserne som var ansvarlige for angrepet. "Alle spor etter piratene førte til Kina," konkluderer rapporten.

Kina-ekspert Jonathan Holslag blir sitert i rapporten, der han forklarer at dataangrepet kom på grunn av interessen kinesiske myndigheter har i belgisk og europeisk politikk.

Ifølge Holslag er Kina spesielt interessert i "strategien omkring handelsavtaler", og Belgia er "et av de landene i verden som er minst beskyttet mot dataangrep".

"Kinas interesse for militær, økonomisk og politisk informasjon fra Brussel bør ikke være noen overraskelse," mener Holslag. "I Belgia er det en manglende interesse for sikkerhet mot dataangrep, til tross for at landet er vertskap for NATO og europeiske institusjoner. For et ikke-vestlig land er Brussel et av verdens enkleste steder for å få tak i svært mye informasjon," hevder Holslag.

Den 16. september ble det også kjent at teleselskapet Belgacom ble angrepet "fra utlandet".

"Tilgjengelige opplysninger tyder på at Belgacom er blitt offer for et datainnbrudd. Hensikten har neppe vært sabotasje, men snarere innhenting av strategisk informasjon," sa den belgiske statsministeren. Det var umiddelbart amerikanske NSA som ble mistenkt for angrepet, men dette kan vise seg å være feil.

Belgiske sikkerhetstjenester sier de nå har gjort fremskritt i etterforskningen av hackingen mot teleselskapet Belgacom. Og i dette tilfellet ser det nå ut til at det var britisk etterretning som skal ha stått bak angrepet.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no