See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 27.11.2013 - Også barn skal tilbys aktiv dødshjelp i Belgia
» 27.09.2013 - Belgia anklager Kina for dataangrep mot statsministeren
» 28.08.2013 - Til Belgia for å slippe helsekøen
» 03.07.2013 - Albert II av Belgia abdiserer, omgitt av skandalerChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Samfunn - Belgia

Belgia: "Aktiv dødshjelp for barn forekommer allerede"

Fra barnesykehuset Dronning Fabiola i Brussel

© Elio Di Rupo/Flickr/Kureren
Kureren, 22. februar 2013
- I Belgia, der det er lov å gi aktiv dødshjelp til myndige og bevisste pasienter, har nå debatten om 18-årsgrensen brutt ut. Leger innrømmer at de allerede har gitt aktiv dødshjelp til mindreårige.

"En 15-åring dør i de samme smertene som en voksen," postulerer sjefredaktør Yves Desmet i den belgiske avisen 'De Morgen' i et debattinnlegg i går. Når lidelsen er den samme, er 15-åringen "uten tvil i stand til selv å bestemme når nok er nok," argumenterer Desmet.

Debattinnlegget, der 'De Morgen' ber om å løsne på aldersgrensen for når aktiv dødshjelp kan utføres, kommer samtidig med at avisen avslører at 18-årsgrensen ikke tas på alvor i landets sykehus. "Eutanasi hos barn forekommer allerede," var hovedoppslaget på papiravisen 'De Morgen' i går.

Selv ifølge lederen av intensivstasjonen på det renommerte barnesykehuset Dronning Fabiola i Brussel, er dette allerede praksis. "Vi vet alle at det allerede finnes eutanasi hos barn, ja, aktiv dødshjelp," uttalte han på en offisiell konferanse hos justis- og sosialkomiteen i det belgiske senatet på onsdag.

Ifølge dagsavisen 'De Morgen' er aldergrensen for aktiv dødshjelp på gli i Belgia. Avisen sier den merker "en økende politisk enighet i forhold til en utvidelse av eutanasiloven" i landet.

Etter at Nederland i 2001 innførte verdens første lov som tillot og regulerte aktiv dødshjelp, kom nabolandet Belgia etter i 2002. Det stilles imidlertid strenge betingelser for at aktiv dødshjelp kan utføres.

Pasienten må være myndig, og i det øyeblikket han eller hun ber om en dødelig injeksjon må pasienten være fullstendig bevisst. Oppfordringen til aktiv dødshjelp må ha blitt ytret frivillig, flere ganger, som del av en bredere vurdering og får ikke skje etter påtrykk fra andre. Videre må pasienten befinne seg i en "uutholdelig eller håpløs tilstand av fysiske eller psykiske lidelser." Til sist kan ingen leger pålegges å utføre aktiv dødshjelp, men gjør dette frivillig.

Aktiv dødshjelp er kun lov i Nederland, Belgia, Luxemburg og Sveits. Dessuten har noen australske og amerikanske delstater tillatt legeassistert selvmordshjelp.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no