See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 27.11.2013 - Også barn skal tilbys aktiv dødshjelp i Belgia
» 27.09.2013 - Belgia anklager Kina for dataangrep mot statsministeren
» 03.07.2013 - Albert II av Belgia abdiserer, omgitt av skandaler
» 22.02.2013 - Belgia: "Aktiv dødshjelp for barn forekommer allerede"











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Sykehuset i Oost-Limburg i den nederlandsktalende delen av Belgia tar imot svært mange pasienter fra Nederland
© Ziekenhuis Oost-Limburg/Kureren
Samfunn - Belgia

Til Belgia for å slippe helsekøen

Kureren, 28. august 2013 - For mange behandlingsformer er det overkapasitet på sykehus i Belgia, særlig innen ortopedisk kirurgi og hjerteoperasjoner. Det har pasienter i nabolandene fått med seg, som i økende grad reiser til Belgia for å slippe å stå i operasjonskø.

Av den nylig utgitte årsrapporten til det belgiske Observatoriet for pasientmobilitet går det frem at antall pasienter med bopel i utlandet har økt med 18 prosent de siste fire årene. Totalt kom det i 2010, det siste året det foreligger tall for, 46.389 pasienter til Belgia for å få utført et inngrep.

Det er nederlenderne som utgjør den desidert største pasientgruppen, fulgt av franskmenn, luxemburgere, italienere, briter og tyskere. Dermed er det også sykehus i det nederlandsktalende Flandern, særlig i byen Antwerpen, som er den største magneten for helseturistene i Belgia, avslører studien.

Den store og økende helseturismen til Belgia er mulig på grunn av EU-samarbeidet. Det er ikke først og fremst et prisspørsmål men et kapasitetsspørsmål. For mens nederlendere og franskmenn må stå i kø for å få en operasjon, finnes det ofte ledig operasjonsplass i nabolandet Belgia.

Dette gjelder særlig innen ortopedisk kirurgi og hjertemedisin. Ifølge den belgiske storavisen 'De Morgen', må nederlendere ofte vente i rundt et halvår på å få en hofteoperasjon, mens det overhodet ikke er behandlingskø for å få operert inn et kunstig hofteledd i Nord-Belgia.

Og helseturismen til Belgia har skutt fart etter at det utvikles flere og flere tilbud der pasientene ikke må betale for inngrepene selv. I blant annet Nederland og Tyskland er det de obligatoriske helseforsikringene, noen private andre delvis statlige, som har ansvar for å finansiere nødvendige inngrep. Flere av disse helseforsikringene inngår nå avtaler på tvers av landegrensene og søker ledig kapasitet der den finnes.

Hittil er det særlig nederlandske helseforsikringer som har begynt å shoppe operasjonsplasser på sørsiden av grensen, i Flandern, der språkbarrieren er minimal. Og med omfattende avtaler om jevnlig oversendelse av et stort antall pasienter, klarer helseforsikringene å forhandle seg frem til rimelige priser på det belgiske helsemarkedet.

Det er i hovedsak offentlig eide sykehus i Belgia, og det er også disse som står for de fleste inngrepene på pasienter med bopel i utlandet.

Avtaler om å ta imot utenlandske pasienter skal, ifølge 'De Morgen', være et godt økonomisk tilskudd til disse offentlige sykehusene når de har ledig kapasitet. Belgiske helsemyndigheter forsikret i avisen at det økende tilbudet til utlendinger hittil ikke har gått ut over belgiske pasienter og heller ikke har skapt nye helsekøer i landet.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no