See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 15.10.2013 - Australia fjerner CO2-avgiften i 2014
» 05.09.2013 - Australia forbereder seg på valgthriller
» 10.07.2013 - Med Rudd kan Labor vinne valget i Australia
» 26.06.2013 - Gillard tapte maktkampen i Australia, Rudd tar overChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Konservative Tony Abbott blir Australias neste statsminister
© National liberal party/Kureren
Politikk - Australia

Konservativ valgseier i Australia

Australias statsminister Kevin Rudd har innrømmet nederlaget

© Kureren
Kureren, 7. september 2013
- Australias sosialdemokratiske statsminister Kevin Rudd har innrømmet nederlaget etter lørdagens parlamentsvalg. Etter seks år med Labor Party ved makten vil nå det konservativ-liberale partiet ta over i Canberra: Tony Abbott blir ny statsminister.

De konservative ser ut til å ha gjort et brakvalg i Australia. Partiet ligger an til å få 89 av de totalt 150 representantene i parlamentet i Canberra og får dermed flertall alene. Det regjerende Labor ser derimot ut til å måtte nøye seg med 54 representanter, mens småpartiene kun beholder tre av parlamentssetene.

Valgkampen i Australia har vært dominert av spørsmål omkring bekymringer for den nasjonale økonomien, et økende antall asylsøkere og miljø- og klimaspørsmål.

Valget ble avholdt kun tre måneder etter at Rudd klart å fravriste Australias først kvinnelige statsminister, Julia Gillard, makten. Det opprivende partiinterne oppgjøret i Labor dreide seg i stor grad om hvem av disse to lederne som var best egnet til å vinne dagens valg.

Les mer om maktkampen i Labor Party i denne artikkelen: "Gillard tapte maktkampen i Australia, Rudd tar over".

Arbeidsledigheten har begynt å krype oppover i Australia, og begge de to store folkepartiene har prøvd å overbevise velgerne om at de er best egnet til å skape mest vekst og økonomisk sikkerhet i fremtiden.

Både Rudd og Abbott har også foreslått å innføre en tøffere innvandringspolitikk for å prøve å oppmuntre asylsøkere til å slutte å ta seg inn i australske farvann og be om beskyttelse.

Konservative Abbott har også lovet at det første hans nye regjering vil gjøre er å fjerne en upopulær miljøskatt på landets største forurensere. Ifølge de konservative har denne CO2-skatten, som ble innført av eksstatsminister Gillard, vært ansvarlig for at strømprisene har økt betraktelig i Australia.

I Australia er det lovpålagt å stemme ved valg. Det er mer enn 14 millioner australiere som er ført inn i det nasjonale manntallet. Likevel anslår myndighetene i Canberra at om lag en halv million av velgerne i alderen 18 til 24 år aldri har registrert seg for å avgi sin stemme, noe som tolkes som en økende likegyldighet blant de yngre i landet i forhold til nasjonale politiske spørsmål.

Deler av denne artikkelen er levert av 'VoA'.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no