See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 15.10.2013 - Australia fjerner CO2-avgiften i 2014
» 07.09.2013 - Konservativ valgseier i Australia
» 05.09.2013 - Australia forbereder seg på valgthriller
» 26.06.2013 - Gillard tapte maktkampen i Australia, Rudd tar overChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Populær: Australias statsminister Kevin Rudd
© Kevin Ruud/Kureren
Politikk - Australia

Med Rudd kan Labor vinne valget i Australia

Opposisjonsleder Tony Abbott (v) og statsminister Kevin Ruud (h) i Australias parlament

© Parliament of Australia/Kureren
Kureren, 10. juli 2013
- Det regjerende Arbeiderpartiet i Australia har ligget svært dårlig an på meningsmålingene i flere år. Men etter at Kevin Rudd avløste Julian Gillard som statsminister etter en maktkamp i Labor for tre uker siden, ser partiet ut til å kunne vinne høstens valg likevel.

Maktkampen mellom Gillard og Rudd gikk over flere år, helt siden Gillard tok over for Rudd i 2010 og ble Australias første kvinnelige statsminister. Men Gillard, som ble utsatt for mye hets, klarte aldri å bli populær blant velgerne i Australia, og i juni brøt maktkampen i Labor ut for fullt igjen. Da trakk Rudd det lengste strået.

Les mer om maktkampen i australske Labor Party i denne artikkelen: "Gillard tapte maktkampen i Australia, Rudd tar over".

Den åpne og til dels stygge maktkampen i Arbeiderpartiet kunne ha skremt enda flere velgere fra regjeringspartiet, ikke minst kvinnene. Men etter et par uker med Rudd tilbake i statsministerkontoret synes det klart at det er det motsatte som skjer.

Statsminister Rudd har alltid hatt et godt velgertekke, og det var dette delegatene i det ekstraordinære møtet i Labour tenkte på da de vraket Gillard til fordel for Rudd den 26. juni. Håpet var at Rudd kunne redde høstens valg for sosialdemokratene, som avtegnet seg som en kommende katastrofe.

Regnestykket ser ut til å gå opp, skal man tro australske meningsmålinger. Det har nemlig foregått et reelt stemningsskifte blant velgerne siden Rudd tok over partiledelsen og statsministerposten. De fleste byråene melder nå om en plutselig ledelse for Labor og dets allierte. Alle melder om en solid fremgang for blokken som støtter statsminister Rudd.

Mens Labour og dets allierte lå jevnt på 40-prosenttallet under statsminister Gillard, klarte den konservative koalisjonen typisk nok å samle rundt 55 prosent av australske velgere bak seg på målingene.

De nye målingene, etter Rudds comeback, spriker mer. Nå ligger alliansen til Rudd på mellom 48 og 55 prosent på målingene, alt etter hvilket byrå som har foretatt undersøkelsen. De konservative har gått ned til mellom 45 og 52 prosent.

Upopulær opposisjonsleder
Men den viktigste utviklingen er trolig popularitetsnivåene til de to statsministerkandidatene. Den konservative opposisjonskandidaten, Tony Abbott, har ord på seg for å være arrogant og har aldri klart å vinne mye sympati blant australierne. Men under upopulære statsminister Gillard, klarte Abbott å gå klart forbi konkurrenten i personlig popularitet i over ett år.

Nå har bildet snudd fullstendig. Dersom det var direktevalg på statsminister i dag, ville litt over 50 prosent gitt sin stemme til Rudd fra Labor. Abbott fra de konservative ville derimot kun fått rundt en tredel av stemmene. Og det er denne populariteten til Rudd som Arbeiderpartiet håper vil hjelpe dem til å vinne høstens valg.

De konservative synes allerede nå redde for å tape det valget de i tre år har vært sikre på å vinne. Opposisjonsleder Abbott ba derfor denne uken Rudd om å utlyse nyvalg så raskt som mulig. Men Rudd, som egenhendig bestemmer valgdatoen, har tatt seg tid til å vente med avgjørelsen. Valget må senest holdes i høst, og holdes trolig midt i september.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no