See also:
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 10.01.2014 - Antall norske flypassasjerer doblet seg på 20 år
» 04.12.2013 - Reisetrend: Nordmenn er blitt "gjerrige og snobbete" på ferie
» 29.11.2013 - Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» 19.11.2013 - Egypt fornyer museene for å få turistene tilbake
» 27.09.2013 - Stor uenighet om reiseråd til Egypt
» 08.05.2013 - Egypts reiseliv sier ja til bikini og alkoholChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Forskjellige kulturer møtes i Naama Bay i Sharm El Sheikh (Egypt)
© Svetlana Grechkina/Kureren
Reise - Egypt | Innenriks

Norske turoperatører kansellerer Egypt ut året

Handlegate i Egypt

© Apollo/Kureren
Kureren, 26. august 2013
- Etter den voldsomme uroen i Egypt, innstilte Norges største charterselskap i dag alle sine reiser til landet for resten av året. Også de fleste europeiske turoperatørene kansellerer turene til Egypt. Det betyr katastrofe for reiselivet i Egypt, som nettopp hadde begynt å hente seg inn.

På grunn av den uoversiktelige situasjonen i Egypt og reiserådet fra UD, har turoperatøren Apollo besluttet å kansellere alle sine reiser til Egypt fram til nyttår. Alle som har bestilt en reise med Apollo til Egypt blir kontaktet, og får tilbud om ny reise eller innbetalte beløp tilbake, melder selskapet.

"Det er veldig trist å måtte kansellere reisene til Egypt," sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo. Egypt har de siste 10 årene vært et veldig populært feriemål for nordmenn som setter pris på det stabile og solrike klimaet. Rundt 25.000 nordmenn skulle ha reist med Apollo til Egypt i vinter.

"Vi håper situasjonen snart stabiliseres slik at vi kan starte opp igjen trafikken dit, av hensyn til våre kunder, men også med tanke på de mange egyptere som har sitt levebrød innen turistnæringen," sier Begby.

Reisemålet Sharm el Sheikh er kansellert for hele vintersesongen, men Apollo vurderer fortsatt om de skal gjenoppta et lite program til Hurghada og El Gouna fra januar 2014, såfremt reiserådet fra UD blir hevet. Flyene som skulle gått til Egypt vil i stedet gå til Kanariøyene og Jordan. melder Apollo.

Også Star Tour innstiller alle reiser til Egypt frem til januar. Samtidig setter selskapet opp ekstrafly til Kanariøyene Tenerife og Lanzarote.

"Siden 15. august har UD frarådet reiser til hele Egypt, inkludert turiststedene ved Rødehavet. Situasjonen er fremdeles uforandret og Star Tour har derfor bestemt seg for å innstille alle reiser til Egypt frem til nyttår," sier Christian Lunde, administrerende direktør i Star Tour.

"Alle som blir berørt kontaktes direkte av Star Tour i dag. De får tilbud om en ny reise, alternativt får de pengene sine tilbake," forsikrer Lunde. Foreløpig tar Star Tour sikte på å gjenoppta reisene til alle mål i Egypt i januar.

Også Vings reiser til Egypt blir innstilt frem til 1. januar 2014. Kunder som har bestilt en reise med Ving til Egypt i perioden frem til 1. januar 2014 blir kontaktet og kan enten bestille seg en ny reise til et annet reisemål eller få pengene tilbake. "Ving har tett dialog med UD og følger utviklingen i Egypt nøye. Vi håper at turene til Egypt skal kunne gjenopptas i januar," heter det i en pressemelding fra selskapet i dag.

Turistene var nettopp vendt tilbake
Egypt mistet en stor del av turiststrømmen som følge av de voldsomme omveltningene i landet i 2011, da president Hosni Mubarak ble styrtet. I rekordåret 2010 hadde Egypt 14,7 millioner besøkende, som genererte inntekter på 12,5 milliarder US dollar (70 milliarder kroner). Dette tallet falt til 9,8 millioner besøkende og inntekter på 8,8 milliarder dollar året etter.

Men turismen hadde kommet seg igjen fra og med 2012, med 11,5 millioner turister og inntekter på rundt 10 milliarder dollar i fjoråret. Og veksten fortsatte i begynnelse av 2013. Ifølge de siste tallene, var det 3 millioner besøkende i Egypt i første kvartal i år, som er en oppgang på 14,6 prosent i forhold til samme periode i fjor. Men tallene var fortsatt lavere enn rekordåret 2010.

Det langsiktige målet for Egypts nylig styrtede regjering var å nå 30 millioner turister i året og inntekter på 25 milliarder dollar i året i 2022. Årets ambisiøse mål var å øke antall turister med 20 prosent. Men nå vil målene bli umulig å oppnå. Alle europeiske land har nemlig advart sine borgere mot å reise til Egypt, og dermed har europeiske turoperatører fulgt opp med å kansellere resten av 2013-sesongen.

Les mer om turismeutviklingen i Egypt i denne artikkelen: "Egypts reiseliv sier ja til bikini og alkohol".

Imens er situasjonen i Egypt kaotisk. Etter at det brøt ut voldsomme sammenstøt med flere hundre dødsfall i Kairo den 14. august, har Egypt ikke kommet til ro. Islamistene har kunngjort at de vil kjempe "for å fjerne regimet" mens hæren har advart at den vil "svare med makt." Urolighetene har imidlertid stilnet noe den siste uken, etter at demonstrantene var blitt møtt med stor brutalitet av egyptiske sikkerhetsstyrker.

Les mer om situasjonen i Egypt i denne artikkelen: "Islamister og hæren presser Egypt mot borgerkrig".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no