See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 19.11.2013 - Egypt fornyer museene for å få turistene tilbake
» 26.08.2013 - Norske turoperatører kansellerer Egypt ut året
» 08.05.2013 - Egypts reiseliv sier ja til bikini og alkoholChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Katarinaklosteret på Sinaihalvøya i Egypt: Trygt ifølge britene, farlig ifølge tyskerne
© Berthold Werner/GNU/Kureren
Reise - Egypt

Stor uenighet om reiseråd til Egypt

Reiseråd fra britisk UD: Kyststripen og Katarinaklosteret er relativt trygge

© FCO/Kureren
Kureren, 27. september 2013
- Mens det norske utenriksdepartementet nå har lettet på advarslene mot å reise til populære reisemål i Egypt, er det flere land som i oppdaterte reiseråd sterkt fraråder reiser til alle deler av landet. Situasjonen på spesifikke reisemål beskrives helt forskjellig i disse reiserådene.

Norsk UD aktualiserte i dag sine reiseråd til Egypt etter at situasjonen i store deler av landet synes å ha blitt noe roligere enn den var i august, da UD frarådet reiser til hele Egypt.

Ifølge det offisielle norske reiserådet er det nå mindre risiko forbundet med å reise til de tradisjonelle chartermålene i Egypt. Dermed frarådes det ikke lenger å reise til de velkjente reisemålene Hurghada ved Rødehavet samt Sharm al-Sheikh, Taba og Dahab ved Akababukten øst på Sinaihalvøya.

UD fraråder heller ikke lenger reiser til de kjente utfluktstedene Luxor og Aswan ved Nilen i Øvre Egypt, samt transitt gjennom den internasjonale flyplassen i Kairo.

Dermed går UD i Oslo lengre enn kollegaene i København og Stockholm, som også nylig har oppdatert reiserådene sine til Egypt. Verken dansk eller svensk UD fraråder lenger reiser til populære feriemål ved kysten som Hurghada og Sharm al-Sheikh, samt transittopphold på flyplassen i Kairo, men sletter ikke advarslene mot andre deler av Egypt, som Luxor og Aswan.

Danskene tar videre forbehold. De minner om at "sikkerhetssituasjonen i Egypt er ustabil og kan endre seg ekstremt fort." Dette burde reisende som skal benytte flyplassen i Kairo ha i bakhodet, understreker dansk UD.

De eneste som til dels går lengre en norsk UD er britene. Ifølge reiserådene fra London er det relativt trygt langs hele kyststrekningen ved Rødehavet og i Akababukten, og det frarådes heller ikke å reise på landeveien ved disse lange kyststrekningene. På Sinaihalvøya er det heller ikke farlig å reise til det kjente Katarinaklosteret, som står på Unescos verdensarvliste, ifølge britene, dersom man benytter landeveien østfra, fra Akababukten.

Men UD i London minner også om at det i høst har vært demonstrasjoner i hele Egypt, "også i Hurghada og Luxor, og flere av disse var voldelige." Britene ber derfor reisende om å følge godt med på den politiske utviklingen, også på turiststedene, og fraråder fortsatt reiser til Nilen, inkludert mål som Luxor og Aswan.

Tyskerne er enda mer forsiktige i sine reiseråd, som ble oppdatert på tirsdag. "Det rådes om svært stor forsiktighet ved reiser til Egypt, inkludert til turistområdene ved Rødehavet," heter det fra Berlin.

Men for dem som likevel reiser til chartermålene ved den egyptiske rivieraen, rådes det om "å ikke forlate kystbyene ved Rødehavet. Det frarådes å gjøre utflukter til innlandet. Dette gjelder også Katarinaklosteret og utflukter landeveien til Luxor og Aswan," sier reiserådet fra tysk UD klart og tydelig, i motsetning til vurderinger gjort i Oslo

Reiseråd fra fransk UD: Røde områder frarådes på det sterkeste, oransje områder frarådes

© Quai d'Orsay/Kureren
og London.

I Paris ser man enda mer alvorlig på situasjonen. Her er det "formelt frarådet" å reise til det meste av Egypt, inkludert hele Sinaihalvøya, med Katarinaklosteret og chartermålene Sharm al-Sheikh og Dahab ved Akababukten. Derimot frarådes generelt reiser til resten av landet, inkludert Hurghada, Luxor, Kairo og Alexandria, med mindre et opphold der er absolutt nødvendig.

Den franske evalueringen av situasjonen i Egypt er så alvorlig at den egyptiske turismeministeren i dag besøkte Paris for å prøve å overbevise fransk UD om at sikkerheten i landet nå var bedret. Ministeren hadde med seg en omfattende rapport om sikkerheten ved chartermålene på den egyptiske rivieraen, som han nå prøver å distribuere i hele Europa. "Vi skal studere den med største oppmerksomhet," var den korte kommentaren fra fransk UD i dag.

Men franskmennene er ikke de eneste som fortsatt fraråder reiser til Egypt på generelt grunnlag. Også spansk UD, som aktualiserte sitt reiseråd til Egypt på mandag, fastholder at, "gitt den politiske utviklingen i Egypt, frarådes det å reise til landet."

UD i Roma er enig. I et oppdatert reiseråd utstedt i går, skriver italiensk UD at "på grunn av den forverrede generelle sikkerhetssituasjonen fraråder vi reiser til hele landet." Reiserådet fra Italia understreker at det riktignok ikke hadde vært noen større hendelser i populære reisemål som Hurghada og Sharm al-Sheikh, men at situasjonen fortsatt er uoversiktelig og kan endre seg fra én dag til en annen.

Også det toneangivende amerikanske utenriksdepartementet fastholder på sin generelle oppfordring til amerikanere om å ikke reise til Egypt. Ikke bare det, amerikansk UD ber alle amerikanere som fortsatt er i Egypt om å forlate landet.

Norsk UD står dermed alene om å ikke fraråde reiser til Luxor og Aswan. Og det er blant de første til ikke å fraråde reiser til hele Egypt.

Gitt de forskjellige rådene verden over, har heller ikke den internasjonale reiselivsbransjen begynt å gjenoppta charterreiser til Egypt. De fleste europeiske turoperatører kansellerte i august alle flygninger til Hurghada og Sharm al-Sheikh for resten av året eller hele vintersesongen, og de vil dermed ikke være i stand til å gjenoppta de populære egyptiske reisemålene på kort varsel.

I alle fall vil markedet for en rask retur til Egypt være begrenset. Det er fortsatt unntakstilstand i hele landet frem til minst 11. november i år. Dessuten gjelder det portforbud fra midnatt til 05.00 om morgenen hver dag, unntatt fredager, når portforbudet starter allerede kl 19.00.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no