See also:
» 11.02.2014 - FrP, og høyreekstreme i EU, vil ha avstemninger om innvandring
» 29.01.2014 - EU-valgkampen: Martin Schulz versus ukjent
» 17.01.2014 - Ny forskning: "EØS-avtalen truer demokratiet"
» 08.01.2014 - Nå er den afrikanske øya Mayotte del av EU
» 03.01.2014 - Nye angrep på FrP i internasjonal presse
» 12.12.2013 - EU-domstolen forkaster trolig datalagringsdirektivet
» 14.11.2013 - Europas høyreekstreme partier forbereder samling
» 30.10.2013 - Malta: "Kutt EU-bistanden til utvandrerlandene"











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Protestformen med å stå urørlig og rolig brer nå om seg i Tyrkia
© #occupygezi/Kureren
Politikk | Samfunn - Europa | Tyrkia

Volden i Tyrkia kan stoppe EU-tilnærmingen

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan

© Rådet for Den Europeiske Union/Kureren
Kureren, 20. juni 2013
- Flere EU-land, med Tyskland i spissen, setter nå en stopper for videre EU-medlemsforhandlinger for Tyrkia, noe som settes i sammenheng med den omfattende politivolden mot protestbevegelsen. Angela Merkel har allerede gitt uttrykk for avsky over voldsbruken.

Tyskland og Nederland har motsatt seg at det skal avholdes en planlagt medlemskapskonferanse i Ankara i neste uke på grunn av "det aktuelle politiske klimaet," ifølge samstemte presserapporter på kontinentet. Den planlagte konferansen skulle endelig få bevegelse i Tyrkias EU-medlemsforhandlinger, som har stått på stedet hvil i mer enn to år.

EU-kommisjonen hadde planlagt å åpne et nytt såkalt forhandlingskapittel, altså ett av de totalt 35 emnene det forhandles om før et EU-medlemskap. Etter at Tyrkia ble tatt opp som forhandlingspartner for hele åtte år siden, er det bare 13 forhandlingskapitler som har blitt åpnet, og nå skulle regionalpolitikken opp som nytt forhandlingsemne.

Men det kreves enstemmighet blant EU-landene for at et nytt forhandlingskapittel skal åpnes, og EU-kilder sier nå at den tyske regjeringen ikke lenger godtar nye forhandlinger med Tyrkia. De samme kildene sier også at nederlenderne plutselig har sterke forbehold mot slike forhandlinger. Også i andre vesteuropeiske land skal det finnes motforestillinger.

Tyrkia har hatt status som kandidatland for et EU-medlemskap helt siden 1999, mens medlemskapsforhandlingene har pågått siden 2005.

Men forhandlingene har gått tregt, både på grunn av manglende vilje til demokratiske reformer i Tyrkia og på grunn av motstand i enkelte EU-medlemskapsland. Både Frankrike siden Nicolas Sarkozy og Tyskland siden Angela Merkel ønsker ikke et tyrkisk medlemskap. Samtidig sperrer rivalene Hellas og Kypros åpningen av flere forhandlingskapitler.

Etter at François Hollande vant presidentvalget i Frankrike, har EU-landene vist seg noe åpnere for å utdype forhandlingene med Tyrkia, og derfor ble også neste ukes konferanse i Ankara planlagt for å åpne samtaler om regionalpolitikken.

Men den voldsomme arrogansen til Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdoğan i møte med de protesterende massene over hele landet har igjen forsuret klimaet mellom Vest-Europa og Tyrkia. Erdoğan har ved mange anledninger påstått at det er utenlandske krefter som står bak opptøyene i landet, og han har kritisert vestlig presse kraftig for dekningen av protestene.

Mens de fleste europeiske lederne har holdt en lav profil i forhold til politivolden mot de tyrkiske demontrantene, tok Tysklands forbundskansler bladet fra munnen mandag denne uken. Merkel sa hun var "forskrekket" over den "altfor harde" kursen til Erdoğans regjering. "Det som for øyeblikket skjer i Tyrkia, tilsvarer ikke forestillingene våre om demonstrasjons- og ytringsfriheten," sa Merkel til den tyske tv-kanalen 'RTL'.

Den uventet harde fordømmelsen fra Merkel skapte store overskrifter og sterke reaksjoner i Tyrkia, og ble tatt godt imot av demonstrantene. Protestbevegelsen har etterlyst et sterkere engasjement og en klarere ordbruk fra EU.

Demonstrantene knebles
Imens er det meste av de større protestarrangementene i Tyrkia blitt stoppet av politiets hardhendte rydding av Taksim- og Geziplassen i Istanbul, selv om det fortsatt hver natt foregår mindre forfølgelsesscener mellom demonstranter og tåregasskytende politistyrker. Tyrkerne søker nå etter alternative protestmåter, som stå-stille-aksjoner foran kjente landemerker, som det er vanskelig å forby.

Samtidig melder menneskerettsgrupper og tyrkiske aktivister at det i de siste dagene har vært en stor arrestbølge, der politiet har oppsøkt demonstranter og deres hjelpere, men også personer som har sendt oppfordringer om å demonstrere via sosiale medier.

Amnesty International advarte denne uken mot mulig bruk av tortur mot de arresterte. Organisasjonen hevder at de fleste er i varetekt på et ukjent sted og holdes fengslet uten noen tiltale. Amnesty sier seg spesielt sjokkert over at leger og sykepleiere som behandlet skadede demonstranter, samt hotelleiere som ga dem ly og journalister og advokater som forsvarte dem er blant de fengslede.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no