See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 18.10.2013 - Afrikanske land begynner å forlate FN-domstol
» 18.04.2013 - Når presidenten holder valgmøte, må sykehusene stengeChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Ekvatorial-Guineas president Teodoro Obiang Nguema
© Min. Información GE/Kureren
Politikk - Ekvatorial-Guinea

Tortur og svindel foran valget i Ekvatorial-Guinea

Kureren, 7. mai 2013 - Opptakten til valget i Ekvatorial-Guinea den 26. mai er alt annet enn lovende. Det rapporteres om valgfusk, trakassering og tortur i det lille diktaturet, der president Teodoro Obiang har sittet ved makten i 34 år.

Velgerne vil kunne velge mellom Ekvatorial-Guineas demokratiske parti (PDGE), som ledes av diktator Obiang, og det lille, forfulgte opposisjonspartiet CPDS, den eneste reelle opposisjonen som er tillat i det sentralafrikanske landet. Alle andre opposisjonsgrupper er enten jaget i eksil, satt i fengsel eller drept. Og så er det 10 småpartier som er dannet for å støtte opp under regjeringspartiet PDGE og som ingen forstår hva det er de står for.

Ekvatorial-Guineas innbyggere går til urnene 26. mai for å velge nye medlemmer av parlamentet og lokale politikere over hele landet. For første gang vil velgerne også velge 55 medlemmer til et nytt senat, ifølge den nye grunnloven som ble vedtatt i februar 2012. De resterende 15 senatorene oppnevnes direkte av president Obiang.

Valgkampanjen har for lengst startet i Ekvatorial-Guinea, og dette betyr som vanlig tøffe tider for alle som blir ansett som opposisjonelle. I tidligere opptakter til nasjonale valg har Obiang gått hardt ut mot opposisjonen og fengslet og torturert mange på grunn av "sikkerhetshensyn" og påståtte kuppforsøk.

Heller ikke i år ser det annerledes ut. Menneskerettsgruppene Amnesty, EG Justice og Human Rights Watch uttrykte i dag bekymring over flere tilfeller av politisk motiverte fengslinger i løpet av de siste månedene. De fordømmer det de beskriver som vedvarende trakassering av representanter for opposisjonen, trusler mot velgerne, brudd på ytringsfriheten og restriksjoner for internasjonale observatører.

Amnesty rapporterer blant annet om en ekvatorialguineaner, som nylig returnerte til landet fra eksil i Sverige, som har blitt holdt i et fengsel i Malabo siden 12. mars. Mannen skal angivelig være involvert i et "komplott mot staten," noe han benekter. En annen person som har vært fengslet uten tiltale siden oktober 2012 ble anklaget for "konspirasjoner for å destabilisere landet," og advokaten hans hevder han er blitt torturert.

"Myndighetene må slutte med praksisen om vilkårlig fengsling og tortur, og sørge for at de ansvarlige for torturen blir stilt til ansvar," krever Netsanet Belay, fra Amnestys Afrika-avdeling. "Det er nødvendig å tillate folk å fritt få uttrykke sin mening," legger han til.

President Obiang ble "gjenvalgt" i 2009 etter en valgkamp som var preget av trakassering av opposisjonen, som ble nektet tilgang til media. Det var få internasjonale valgobservatører, og opposisjonen rapporterte om systematisk svindel i valgprosessen. Som vanlig, ble mange opposisjonsmedlemmer fengslet og torturert.

Parlaments- og kommunevalget den 26. mai vil være det første valget i Ekvatorial-Guinea siden folkeavstemningen om flere konstitusjonelle reformer i november 2011, som ble vedtatt med 97,7 prosent av stemmene. Også folkeavstemningen ble kritisert for valgfusk, trakassering av opposisjonen og trusler mot velgere.

Regjeringen beskrev de konstitusjonelle endringene som en "stor reform", men i praksis utvider de kun den store makten som president Obiang allerede har. Og nå kan han fortsette som statsoverhode så lenge han vil, ifølge grunnloven.

Regjeringspartiet PDGE har nesten totalt monopol på makten, pengene og tilgangen til nasjonale medier i landet, mens de politiske motstanderne blir begrenset i nesten alt de vil gjøre. Mediene i landet er enten kontrollert av staten, partiet PDGE eller familiemedlemmer til diktatoren, og utenlandske medier er stort sett bannlyste i Ekvatorial-Guinea.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no