See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 06.11.2013 - Israel: Lieberman frikjent, blir utenriksminister igjen
» 11.08.2013 - Før fredsforhandlingene: Israel godkjenner nye bosetninger
» 10.05.2013 - Kina vil mekle mellom Israel og Palestina
» 19.04.2013 - EU-land vil merke produkter fra israelske bosettinger
» 17.04.2013 - Rakettangrep på Israels ferieby Eilat
» 14.03.2013 - Netanyahu danner ny regjering i Israel
» 06.03.2013 - Israel "mishandler" fengslede palestinske barnChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Sikkerhetskontroll på Ben Gurion flyplass i Tel Aviv, Israel
© Fabcom/UGP/Kureren
Politikk | Reise - Israel

Nå får politiet i Israel sjekke turistenes e-post

Kureren, 26. april 2013 - I det siste har turister klaget over at israelsk politi har krevd å åpne e-postkontoene deres og sjekke innholdet som en betingelse for å slippe inn i Israel. Nå har statsadvokaten formelt godkjent praksisen. Turister som nekter, må returnere.

Den israelske foreningen for menneskeretter (ACRI) fikk i fjor mange rapporter fra turister som hadde blitt utsatt for praksisen på Ben Gurion flyplass i Tel Aviv. Lila Margalit fra menneskerettsgruppen henvendte seg derfor i juni til statsadvokatens kontor med en forespørsel om en klargjøring om dette kunne være lovlig.

I går bekreftet den israelske statsadvokaten sin støtte til praksisen. Hun påpeker at slike kontroller kun utføres i tilfeller der politiet observerer "mistenkelige og relevante tegn," og at e-postlesingen utføres med "samtykke" fra turisten.

Men statsadvokaten bemerker også at hvis turisten nekter å gi tilgang til sin e-post, "blir det klargjort for vedkommende at det negative svaret vil vurderes sammen med andre faktorer for å avgjøre om man kan samtykke til innreise til Israel."

Margalit fra ACRI mener det er uhørt at "en turist som har brukt tusenvis av dollar for å reise til Israel, kommer til landet, og blir avhørt av Shin Bet-agenter som ber om tilgang til dennes e-postkonto. Ingen kan hevde at man under disse omstendighetene kan snakke om et fritt samtykke."

"I dagens verden er det å få tilgang til e-postkontoen til en person likeens med å få tilgang til noens innerste tanker og privatliv. Å tillate israelske sikkerhetsagenter å gjøre dette, er ikke i samsvar med demokratiske verdier," avslutter hun.

Israels regjering, for sin del, virker fornøyd ut med uttalelsen fra statsadvokaten. "Vi må ta hensyn til hvordan terrortrusselen arter seg i Israel, som noen ganger fører til at man må iverksette tiltak som kan virke strenge," sier Yigal Palmor, talsmannen for det israelske utenriksdepartementet.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no