See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 07.10.2013 - Iranere spotter over Netanjahus jeansutspill
» 26.04.2013 - Nå får politiet i Israel sjekke turistenes e-post
» 06.03.2013 - Israel "mishandler" fengslede palestinske barnChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Israelske sikkerhetsstyrker rydder opp etter rakettangrepet i Eilat
© Eilat kommune/Kureren
Reise | Samfunn - Israel

Rakettangrep på Israels ferieby Eilat

Yachthavnen i den israelske feriebyen Eilat ved Rødehavet

© Sharon Shlomo/GNU/Kureren
Kureren, 17. april 2013
- Rakettalarmen gikk i dag tidlig i den israelske feriebyen Eilat ved Rødehavet. To raketter traff det populære reisemålet, men gjorde ingen større skader. Borgermesteren i Eilat sier det viser at byens sikkerhetssystem virker.

Ifølge en talsmann fra den israelske hæren, ble de to rakettene avfyrt fra den tilgrensende egyptiske Sinaihalvøya. Også et liknende angrep på Eilat fra Sinai i november i fjor hadde ikke kunnet utrette stor skade, men Israel opplever likevel en større usikkerhet langs grensen til Egypt etter at Mubarak-regimet falt.

Dagens rakettangrep kommer etter at israelerne har investert mye i nye sikkerhetssystemer for å møte den økte trusselen fra egyptisk side av grensen. Det meste synes å ha fungert i dag.

Det nyinstallerte antirakettsystemet ved Eilat klarte umiddelbart å fange opp faren og utløste dermed en alarm rundt klokken 9 i morges, noe som ble hørt i hele byen. Byens borgere og besøkende ble straks beordret inn i bomberom. Blant annet ble byens 10.500 studenter og elever evakuert i løpet av kun 30 sekunder, ifølge borgermesterens kontor.

Kort etter kunne to eksplosjoner høres.

Rakettene, som hadde rast inn i en byggeplass, kunne ikke gjøre stor skade da det ikke var folk tilstede. Det kom heller ikke til betydelige materielle skader, ifølge informasjon fra Eilat kommune.

Men selv om alarmen hadde gått og folk dermed fikk kommet seg i sikkerhet, har det vært kritiske røster til forsvaret av Eilat i dag. Antirakettsystemet, som ble installert ved påsketider, burde nemlig ha kunnet klart å skyte ned rakettene før de slo ned i Eilat, men anlegget hadde "ikke vært operativt", het det fra militære kilder.

Eilats borgermester, Meir Yitzhak Halevy, uttaler likevel i dag at han er svært fornøyd med turistbyens nye sikkerhetssystem. "Tiltakene som ble gjort viser faktisk at forsvarsdepartementet og den israelske regjeringen gjør alt som står i deres makt for å forsvare Eilat," sa ordføreren, og viste til det tette samarbeidet han i løpet av dagen hadde hatt med militære og sivile myndigheter.

Halevy var i det hele tatt imponert over den svært koordinerte innsatsen i sekundene etter at alarmen gikk, noe som viste "rutinene for samarbeid" i kritiske øyeblikk var blitt godt drillet.

Og borgermesteren var naturligvis også opptatt av å vise utenomverden at Eilat er svært godt forberedt på slike hendelser, og at det dermed ikke er noen fare forbundet med å besøke den populære badebyen. "Det var ingen personskader eller materielle skader, og Eilat vil være tilbake til normalen innen svært kort tid," forsikret Halevy.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no