See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 06.11.2013 - Israel: Lieberman frikjent, blir utenriksminister igjen
» 10.05.2013 - Kina vil mekle mellom Israel og Palestina
» 26.04.2013 - Nå får politiet i Israel sjekke turistenes e-post
» 19.04.2013 - EU-land vil merke produkter fra israelske bosettinger
» 14.03.2013 - Netanyahu danner ny regjering i Israel
» 06.03.2013 - Israel "mishandler" fengslede palestinske barn











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Omstridt: Israelske bosetninger nær Jerusalem
© Xavier Malafosse/GNU/Kureren
Politikk - Israel | Palestina

Før fredsforhandlingene: Israel godkjenner nye bosetninger

Israels boligminister Uri Ariel

© Ariel Palmon/GNU/Kureren
Kureren, 11. august 2013
- Bare tre dager før de nye fredsforhandlingene mellom Israel og Palestina har Israels boligminister Uri Ariel annonsert at han har godkjent byggingen av mer enn tusen nye boliger i bosetninger på den okkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

Israels boligminister Ariel sendte i morges ut en bekreftelse på byggingen av 1187 nye settlerboliger: Det gis løyve til 793 nye boliger i Øst-Jerusalem og ytterligere 394 på Vestbredden. Pressemeldingen, som foreligger Kureren.no, forklarer ikke nøyaktig hvor disse boligene skal bygges eller når byggearbeidene skal begynne.

Ariel la til at "ikke noe land i verden aksepterer at andre land dikterer hvor man kan bygge eller ikke kan bygge," med referanse til at FN anser byggingen av israelske bosetninger på okkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem som folkerettsstridig. "Vi vil fortsette med utvikling og bygging av boliger over hele landet for å møte boligbehovene våre," la boligministeren til.

Det er bare fire dager siden Israels boligdepartement kunngjorde byggingen av 800 nye boliger i okkuperte områder og legaliserte av nesten 200 boliger som var blitt oppført av bosettere uten løyve. Dette ble mottatt med fordømmelser fra USA og EU, og fremfor alt, indignasjonen fra de palestinske selvstyremyndighetene.

På onsdag, skal israelske og palestinske forhandlere møtes i Jerusalem, i det som skal være det første møtet in situ for å gjenoppta fredsprosessen mellom partene. Tidligere var det blitt holdt et forberedende møte i Washington den 30. juli. Klimaet er på dette tidspunktet langt fra forståelsesfullt mellom partene.

Det har fortsatt ikke kommet noen offisielle reaksjoner på dagens kunngjøring. Men i forrige uke beskyldte den palestinske forhandlingslederen Saek Erekat Israel for å opptre med "manglende seriøsitet" når de forbereder fredsforhandlinger og samtidig "utfordrer" folkeretten. Israels statsminister Benjamin Netanyahu reagerte i går kveld på disse beskyldningene i et brev til USAs utenriksminister, John Kerry, hvor han kaller dette "hatefulle ytringer" fra de palestinske lederne.

Det israelske boligdepartement er i dag kontrollert av partiet Yisrael Beitenu (Israel er vårt hjem), et konservativt parti med en stor valgkrets i de omstridte bosetningene og den nest viktigste regjeringspartneren for statsminister Netanyahu.

I forrige uke møtte USAs utenriksminister John Kerry jødiske ledere. Under møtet uttrykte Kerry sin "bekymring" over at radikalismen blant Netanyahus politiske partnere kan komplisere fredsforhandlingene.

Tillitsskapende skritt
Imens jobber den israelske regjeringen med å løslate de første 26 palestinske fangene, som del av et tillittsskapende tiltak der totalt 104 palestinske fanger skal slippes fri fra israelske fengsler. Løslatelsen er det sentrale tilnærmingsskrittet i dette nye forsøket på å puste liv i fredsprosessen, som har vært på is de siste tre årene. Løslatelsen av alle de 104 fangene skal skje i fire faser i løpet av forhandlingene, som er planlagt å vare i ni måneder.

Alle de palestinske fangene har sittet fengslet siden før signeringen av Oslo-avtalen i 1993. Israel lovte opprinnelig å løslate dem for 14 år siden, noe det aldri ble noe av. Fangene er dermed med årene blitt til helter og viktige symboler for frigjøringskampen for mange palestinere.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no