See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 06.11.2013 - Israel: Lieberman frikjent, blir utenriksminister igjen
» 11.08.2013 - Før fredsforhandlingene: Israel godkjenner nye bosetninger
» 10.05.2013 - Kina vil mekle mellom Israel og Palestina
» 26.04.2013 - Nå får politiet i Israel sjekke turistenes e-post
» 19.04.2013 - EU-land vil merke produkter fra israelske bosettinger
» 06.03.2013 - Israel "mishandler" fengslede palestinske barnChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Benjamin Netanyahu leder et regjeringsmøte i Israel tidligere denne uken
© Likud/Kureren
Politikk - Israel

Netanyahu danner ny regjering i Israel

Yair Lapid, tv-stjerne og leder av sentrumspartiet Yesh Atid

© Yesh Atid/Kureren
Kureren, 14. mars 2013
- Israels fungerende statsminister, Benjamin Netanyahu, har inngått en avtale om å danne en ny regjering etter syv uker med forhandlinger. For å få dette til, måtte Netanyahu avgi departementer til de nye sekulære partiene som ble større etter valget.

Etter tøffe forhandlinger ga Benjamin Netanyahu betydelige konsesjoner til partiene Yesh Atid (sentrum) og Habayit Hayehudi (høyre). Sistnevnte parti bringer sammen ulike representanter for bosetterne på Vestbredden. Habayit Hayehudi skal lede nettopp samferdselsdepartementet, som er ansvarlig for godkjenning av nye bosetninger i de palestinske områdene på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

De to nye sekulære partiene hadde til sammen vunnet like mange parlamentsseter som statsministers parti, Likud. De sekulære partiene tar over rollen som koalisjonspartner som de ultraortodokse og religiøse partiene hadde i den forrige regjeringen Netanyanhu.

Statsministerens parti skal midlertidig beholde utenriksdepartementet, som inntil desember var ledet av Netanyahus viktigste allierte, Avigdor Lieberman, lederen av det ultrakonservative partiet Yisrael Beiteinu. Lieberman er nå anklaget for korrupsjon og maktmisbruk, men han hevder å være uskyldig og håper å komme tilbake til departementet når dommen er avsagt.

Likud og det nærstående konservative Yisrael Beiteinu skal i tillegg lede forsvars- og innenriksdepartementet.

På den andre siden ble det lange forhandlinger mellom Netanyahu og Yair Lapid om utenriks- og utdanningsdepartementet. Lapid er leder av sentrumspartiet Yesh Atid, men også en stor og populær tv-stjerne og en lovende figur i israelsk politikk.

Lapid, som i følge noen meningsmålinger ville ha vunnet valget dersom det var i dag, ønsket seg opprinnelig utenriksdepartementet. Men partene ble til sist enige om at han skulle få finansdepartementet. Under valgkampen lovet Lapid å styrke økonomien ved å stimulere småbedrifter og middelklassen.

Lapid deltok i valget med mange løfter som han nå leve opp til i den nye regjeringen. På den ene siden oppfordret han til å integrere ultraortodokse jøder i samfunnet, og å tvinge denne voksende gruppen til å avtjene verneplikt. Den nye regjeringsavtalen har allerede godkjent tiltak for å integrere de religiøse i det militære.

På den annen side hadde Lapid i valgkampen foreslått å reformere selve regjeringsstrukturen for å redusere høye statskostnader og unødvendig byråkrati. Den nye regjeringen skal nå ha 22 departementer, mens den forrige regjeringen hadde hele 30.

Lapids parti Yesh Atid har fått fem departementer i den nye regjeringen. Høyrepartiet Habayit Hayehudi har fått tre. Sentrumsveteranen Tzipi Livni, som vant seks seter med sitt nye parti, Hatnuah, får to departementer. Dette inkluderer justisdepartementet, som hun selv skal styre, og som leder forhandlingene med palestinerne.

Med den nye regjeringen kan Netanyahu fortsette sin politikk med utvidelser av jødiske bosetninger på Vestbredden, spesielt gjennom samferdselsdepartementet, som Habayit Hayehudi fra det konservative partiet nå styrer. Lederen av dette partiet, Naftali Bennett, er mot opprettelsen av en palestinsk stat på vestsiden av Jordanelven og har vært leder av Yesharådet, det politisk valgte organet for bosetterne på Vestbredden.

De to ultraortodokse partiene som Netanyahu har styrt med så langt, Shas og Yahadut HaTorah, detter nå ut av regjeringen, ikke minst etter ønske fra de liberale koalisjonspartnerne. De to religiøse partiene hadde fire departementer i den forrige regjeringen, blant annet samferdsel og innenriks.

Heller ikke den reduserte politiske venstresiden i israelsk politikk er med i den nye regjeringen og forblir dermed i opposisjon.

Nå forventes det at den endelige regjeringsavtalen vil bli undertegnet på torsdag, ifølge kilder fra Likud. Etter all sannsynlighet, vil ministrene ta opp sine poster neste uke, like før Israel-besøket til USAs president, Barack Obama.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no