See also:
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 27.02.2014 - Stortinget i heftig debatt om reservasjonsretten
» 17.02.2014 - Ny rapport: Regjeringskvartalet skal bygges nytt
» 17.02.2014 - Forskere finner 149 miljøgifter i norsk sjøfugl
» 10.02.2014 - Ny arvelov: Mer til ektefeller, mindre til barna
» 04.02.2014 - SSB: Flyktninger kommer i jobb, etter hvertChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Innvandrere og lokale nordmenn på dugnad i Ringerike
© Røde Kors/Kureren
Samfunn - Innenriks

12 prosent av nordmenn er nå innvandrere

Innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre, geografisk bakgrunn

© Kilde: SSB
Kureren, 25. april 2013
- Norge registrerte i 2012 sin høyeste vekst i innvandrerbefolkningen noensinne. Innvandrere står nå for 12 prosent av folkemengden i Norge, mens norskfødte med innvandrerforeldre utgjør 2 prosent. Ny innvandring er stort sett fra Europa.

Ifølge Statistisk sentralbyrå, økte tallet på innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre med 55.300 i fjor. Ved årsskiftet var det 593.300 innvandrere og 117.100 norskfødte med innvandrerforeldre i Norge. Innvandrerne har bakgrunn fra 220 ulike land og selvstyrte regioner, ifølge SSB.

Som i fjor var tilveksten størst blant innvandrere med bakgrunn fra Polen, med 9.300 flere bosatte i løpet av 2012. 1. januar i år bodde det 77.000 polske innvandrere i Norge. Dette tilsvarer folkemengden i Fredrikstad kommune. Polakkene er nå blitt den desidert største gruppen innvandrere i Norge, ifølge SSB.

Den nest største gruppen er innvandrere fra Sverige, med 35.600. Det er nå omtrent like mange svenske innvandrere i Norge som det er bosatte i Haugesund kommune.

Ifølge SSB har det også vært en betydelig tilvekst av innvandrere fra Litauen i løpet av 2012, med 6.000 flere registrerte. Innvandrere fra Litauen utgjør nå den tredje største gruppen innvandrere i Norge, med 28.600 personer.

Antall norskfødte med innvandrerforeldre økte med 8.700 personer i løpet av 2012, fra 108.400 til 117.100.

I denne gruppen var det flest som hadde bakgrunn fra Pakistan, i alt 15.200. Det var 9.100 norskfødte med somaliske foreldre, og 8.000 hadde foreldre fra Vietnam. Norskfødte med innvandrerforeldre utgjorde 17 prosent av alle barn født i Norge i 2012.

Flest i Oslo
Det bor innvandrere i alle landets kommuner, men det er klart flest innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre i Oslo, både relativt og absolutt. Av Oslos befolkning på 624.000 personer er det nå 189.400 innvandrere eller norskfødte med innvandrerforeldre, noe som tilsvarer 30 prosent.

Som i fjor følger østlandskommunene Drammen og Lørenskog, med henholdsvis 24 og 21 prosent, opplyser SSB.

I Oslo fant man flest innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre i bydelene Søndre Nordstrand, Stovner, Alna og Grorud, hvor andelen var rundt 50 prosent. Lavest andel fant man i bydelene Nordstrand, med 15 prosent, Vestre Aker, 16 prosent og Ullern, 16 prosent. Selv bydelene med lavest andel innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre lå over gjennomsnittet for hele landet, som var 14 prosent.

Personer uten lovlig grunnlag for opphold i Norge er ikke med i statistikken, opplyser SSB. Det forventede totale antall personer i Norge uten lovlig grunnlag for opphold, og med opprinnelse utenfor EU-området, var beregnet til 18.200 i 2006, men det antas at dette nå har økt.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no